Cyberpunk-förseningen kan ha orsakats av PS4- och XBone-versionerna

Medlem

Witcher fick en del patcher till PS4 innan det rullade bra. Funderar på om det är värt att köra dag ett på Pro eller invänta PS5-optimeringen längre fram.

Tycker folk bölar lite väl mycket för endast tre veckors extra polering, ett sånt här spel ska släppas "när det är klart" och inte nödvändigtvis synka julhandeln, det säljer ändå.

Medlem

Fimpa current gen


Meep!

Medlem
Skrivet av Bojkott:

Är det inte lika bra att släppa stödet för Xbox One och PS4? Vi pratar om konsoler som inte ens når över 2 TFLOPS. One och One S når inte ens över 1.5 TFLOPS. Måste de prompt släppa till dessa snigelmaskiner så kan de väl åtminstone göra det enkelt för sig och sänka upplösningen och grafik till något extremt lågt, som typ 480p med potatistexturer, och låta folk inse att deras konsoler var uråldriga redan när de släpptes för 7 år sedan.

ja jag håller med dig.
Ps4'ans gpu motsvarade ju ett mid-grade kort som var 3 år gammalt när konsolen släpptes, typ ett gtx 470, det är rätt många generationer tillbaka vid det här laget.
Pro versionens gpu motsvarar typ ett 780, som också funnits i 3 år när den versionen släpptes.

Men så har det ju alltid varit förvisso.

Tycker åtminstone dom kunde hållit vad dom lovat till pc marknaden om nu spelet är färdigt, om nu ps4 och xbox drabbas av förseningar kan det väl gälla dom berörda plattformarna.

Dock så tycker jag teraflops är ytterst ointressant, det är ju bara teoretisk prestanda.
Specs och benchmarks å andra sidan.

Medlem

Min gissning är att den undermåliga CPUn i currentgen sätter käppar i hjulet. Gissar på att framför allt PS4 och One S-versionerna kommer rulla och se ut som skit! One X har GPUn men frågan är om det räcker...

Fördelen nu är att båda nextgen hinner släppas innan spelet kommer.

Medlem
Skrivet av Kavakava83:

Det är ok att bara skriva Xbox med tanke på att det snart är hela 5 stycken som CD project ska få spelet att rulla på medans på Sonys maskin "bara" är 3 i antalet.

De optimerar nog inte två olika versioner för vanliga one och one s, s versionen är bara 60Mhz snabbare på sin gpu så tror alla spel kör på samma version men får nångon enstaka fps eller 2 extra bara.

KoP
Medlem
Skrivet av Sapiens:

Ett 3080 ser ut att ha runt 2-4x mer prestanda än nextgen-konsolerna, troligtvis mer när det kommer till ray tracing prestanda och DLSS nyttjas optimalt.

Witcher 3 har med stor marginal sålts allra bäst till PC. Att utveckla först till PC och sedan porta till konsol borde inte vara en omöjlighet.

Nja.. slår du ihop sales för Xbox/PS så har Witcher 3 sålt bättre på konsol än på pc.

12
Skriv svar