UFO och Aliens, finns dom? :O

Medlem

Operation Highjump är ju, minst sagt, intressant.

Robert Sepehrs kanal har väldigt intressant material bl.a om historia, mytologier, symbolik, religioner, det ockulta/mysticism m.m.


The more I practice, the luckier I get.
http://www.twitch.tv/densetsu_

Chefredaktör
Skrivet av ohGr:

Oj kul! Måste kolla dom också! Tack för tips!

De har fler videos som kretsar kring rymden , inte bara om annat liv men massor av smått och gott. Rekommenderas! Här finns en spellista på tuben.


Din vänlige kvartersspindel - följ mig på Twitter

Medlem

Ja. Enligt amerikaner och Kim Wilde iallafall.
Jag tycker att E.T. och Alien är coolt på film.

Medlem

Att det finns intelligent liv i andra galaxer tror jag verkligen på. Det kanske tom finns flera civilisationer i våran egen galax. Det stora problemet är ju de enorma avstånden och då är det i princip omöjligt att bevisa.

Att det flyger omkring aliens/drönare från andra raser på jorden hela tiden har jag väldigt svårt att tro på dock. En majoritet av alla ufo filmer är fejk eller har naturliga fenomen. Jag påstår dock att inte alla är fejkade utan det finns en hel del intressanta incidenter som är mer eller mindre olösta.

2 av de mer spännande är Phoenix Lights från 1997 samt The USS Nimitz incident från 2004, båda hade 100-tals vittnen.

KoP
Medlem

Någonstanns finns det säkert liv varesig det är primitivt eller intelligent, men i närheten av Jorden så tror jag inte att några utomjordiska krafter har härjat.

Skribent

Jag tror absolut att det finns liv någon annanstans i rymden, men jag tror inte att de besökt oss.

Medlem

Har ni sett "The Phenomenon"? jag såg denna för ett tag sedan och lyssnade kort därefter på JRE med Jaques Valle och Regissören James Fox. Måste nog säga att jag är fast övertygad att fenomenet är på riktigt.
Dock som vanligt alltid märkligt att det aldrig finns några riktigt bra bilder, varenda kotte går ju runt med smartphone i fickan? Men TiC-tac incidenten går ju inte att förneka förstås.

The Phenomenon:
https://www.imdb.com/title/tt13095604/

JRE:
https://open.spotify.com/episode/3cuW6TuyRnZxBNaQJeH2Ce

Medlem

Ett UFO är per definition att oidentifierat flygande objekt och kan således vara något som vem som helst har skapat, behöver inte vara utomjordingar för det. (Om jag skickar iväg en drönare förbi grannens fönster och han inte såg vad det var så är det ett UFO t ex.)

Men om man nu fokuserar på utomjordiskt liv så är jag övertygad om att det finns, både intelligent och ointelligent sådant. (Har vi inte redan funnit bakterier? Det är ju liv.) Universum är helt enkelt för stort för att det inte skulle skapats liv någon annan stans. Sedan om det är liv som här på jorden eller om det ser helt annorlunda ut, det vet man bara när man funnit det. Det är ju inte säkert att liv på andra planeter kräver samma förutsättningar som livet här på jorden. (Därav att jag stör mig på att astronomer med flera begränsar sig i sökandet efter liv i rymden genom att förutsätta att livet på andra planeter kräver samma förutsättningar som här på jorden.)

Huruvida dom har besökt oss eller inte så är jag kluven. Å ena sidan borde vi veta det, å andra sidan kan vi dels inte vara säkra på att vi har varken sinnen eller teknik att upptäcka dom och dels så har ju myndigheter hemlighållit information om det ena och det andra tidigare.


Time flies like an arrow, fruit flies like bananas.

Medlem
Skrivet av conthox:

Å ena sidan borde vi veta det, å andra sidan kan vi dels inte vara säkra på att vi har varken sinnen eller teknik att upptäcka dom och dels så har ju myndigheter hemlighållit information om det ena och det andra tidigare.

Helt riktigt, vi vet inte riktigt. Det är det som är det fina med leva och verka. Alltid nya upptäckter.
Enkelt tankeexperiment är ju att fundera över hur t.e.x en fladdermus upplever världen, är det samma värld som våran? Om det inte är det vad är den "riktiga" världen?

Medlem
Skrivet av kelo:

Enkelt tankeexperiment är ju att fundera över hur t.e.x en fladdermus upplever världen, är det samma värld som våran? Om det inte är det vad är den "riktiga" världen?

Det är ju så med flera djur (och säkert växter) som har sinnen som vi inte har, t ex ser värme eller känner magnetfält. Jag brukar leka med tanken om att det finns fler saker som vi inte vet om, även här på jorden, för att vi varken har sinnen att märka av det eller vet om en teknik som ger oss möjlighet att direkt eller indirekt mäta det på. Vad är det som säger att växter inte känner och tänker bara för att vi inte vet om hur?

Det kanske tangerar på att vetenskap möter filosofi, men det är en av sakerna som gör att jag tycker vetenskap och nya upptäckter är så intressant - man vet ju inte vad man inte vet och man vet inte när någon skaffar ny kunskap och vad den nya kunskapen kan innebära.


Time flies like an arrow, fruit flies like bananas.

Medlem

Den här var riktigt bra, ny UFO dokumentär. Dr Steven Greer, Bob Lazar o massa andra.
Finns på vimeo, itunes, amazon prime o säkert massa andra ställen
Countdown To Disclosure: The Secret Technology Behind The Space Force (2021) | Official Trailer

Medlem
Skrivet av Lord Pingu:

Vad är det då för upplevelser du har haft? Sjung ut nu! Jag dömmer ingen då jag själv är koko.

Skrivet av ohGr:

Nu MÅSTE du ju bara berätta!

Haha okej då. En del av släkten och några vänner till familjen var samlade när vi var på semester. Det var kvällstid och vi satt och diskuterade UFO's och liv på andra planeter precis som vi gör här i tråden de flesta var skeptiska men det var blandade åsikter. För mig var det liksom självklart så fattade inte diskussionen riktigt. Var den yngsta där så blev uttråkad, gick och hämta en cola från kylen och gick ut på balkongen. Då såg jag dom! Tre stycken guldiga klot är det bästa sättet jag kan förklara det som. Inte samma storlek som tex en stjärna utan mycket större. De skimrade och lyste väldigt starkt, utan att det var jobbigt för ögonen. Var format som en triangel, en där uppe och två där nere lite längre isär. Fattade direkt att det inte var något från vår planet, även om jag logiskt inte visste var det var. Man kände det på sig typ. Det var en mäktig upplevelse. Kunde inte sova på hela natten sen. Just det ja, bankade på rutan och ropade på alla så att de skulle komma ut och se det. Så det var fler än mig som såg det. Men när jag hade väsnats tillräckligt, och folk nere på gatan kollade samt hela släkten på balkongen.. då stack dom. Det var som att dom sänkte styrkan på ljuset tills det försvann. Tog någon sekund. Det var klar himmel.

Medlem
Skrivet av Kyrre:

Då såg jag dom! Tre stycken guldiga klot

Kolla in i den här. Du har inte sett någonting, ok? Det var en väderballong.

Medlem
Skrivet av Kyrre:

Då såg jag dom! Tre stycken guldiga klot

Skojade lite, men seriöst, sjukt coolt!
Maila "UFO Sverige" om er upplevelse. Svensk podcast som tar upp just såna här saker.
https://www.ufo.se/index.php/om-ufo-sverige/verksamhet/uforad...
Riktigt kul att lyssna på!

FM-guru

Att det finns avancerat liv på annat håll i universum betvivlar jag inte, men de sjuka avstånden gör nog att mänskligheten aldrig kommer upptäcka (än mindre ha kontakt med) något sådant.

Medlem

UFO:n finns!
Min chef är ett levande bevis.

Medlem

Domstensfallet är Sveriges mest kända UFO-fall. Hans Gustafsson var min mormors bror, så jag har det i blodet

Jag har alltid fascinerats av fenomenet och varit livrädd för ljus i himlen när jag var barn, en oproportionelig skräck som tack och lov är borta nu i vuxen ålder. Fantasierna som kommer av att läsa om UFO blir väldigt starka för ett barn med stor fantasi.

Medlem

Även om jag inte tror på något av detta så är föreläsningar av Stanton Friedman rätt intressanta. De innehåller mycket skit också men han har en del bra poänger samt att hans utbildningar och anställningar är bekräftade och verkliga, vilket ofta inte är fallet hos såna här personer.
Han har t.ex. jobbat på utvecklingen av atomdrivna rymdfarkoster och elektromagnetisk framdrift.

Se gärna hans föreläsningar men varning dock för hans sätt att försöka förminska meningsmotståndare med helt missvisande argument.


"AT LAST, SIR TERRY, WE MUST WALK TOGETHER."

Medlem

Slänger in dessa sanningens ord av en av historiens, i min mening, bästa komiker och modern tids bästa tänkare:


"AT LAST, SIR TERRY, WE MUST WALK TOGETHER."

Medlem

Pyramider funna på Mars!
Byggda i ordning som de egyptiska pyramiderna!
Vad tror vi?
Kan vi hoppas på att Elon Musk är på väg dit för o utforska?

Medlem

Haha, vill bara göra en uppdatering. Jag håller på att nörda mig fullständigt i detta! Blivit medlem i UFO sverige och läst flera intressanta böcker det senaste.

Bland annat en från respekterat medium, och automatskrivare. Det vid säga kanaliserad skrift från annan entitet eller varelser än en själv.

Första boken var "The Extraterrestrial Vision: Who Is Here and Why" Måste säga att den var mycket intressant, till och med ämnet om "men in black" redogörs. Automatskrift är alltid känsligt när gäller trovärdiget och sanningshalt, men måste säga att det är helt omrimligt att författaren i min bok att skulle kunna hitta på allt detta, hon har dessutom gett ut massor med andra böcker. Vilket gör det som mer trovärdigt att hon gör en grej för att endast bli känd typ,

https://www.amazon.com/Extraterrestrial-Vision-Who-Here-Why-e...

Den andra var "American Cosmic" som gör en djupdykning UFO/Religon, technology. Mycket intressant!

https://www.amazon.com/American-Cosmic-UFOs-Religion-Technolo...

123
Skriv svar