Star citizen - rekrytering svenska unionen

mwi
Medlem
Star citizen - rekrytering svenska unionen

Swedish Umbrella (SWEUMB) är en demokratisk paraplyorganisation/union för organisationer och enskilda medlemmar som vill vara fristående, men som ändå vill ha möjligheten att få ut allt gameplay som kan kräva mer manskap.

Att organisera sig för att på så vis få ut mer gameplay är inget nytt. Vill du bryta sten själv i ett säkert system med din prospector så klarar du dej bra, men så fort du får råd med ett större skepp, eller vill ge dej in på fientligt territorium så kommer det krävas mer spelare. Därför krävs en större sammansättning av folk. Det är nu det börjar bli intressant!

Våran ambition är att skapa en större sammansättning av spelare och organisationer där man själv bestämmer när man vill spela och inte har några krav på sej. Samtidigt skall man ha möjlighet till att bygga en karriär som till exempel organisationsledare för en mindre organisation utan att missa gameplay som kräver många spelare för att uppnå.

Genom gemensamt beslut att slopa rank-systemet i paraplyet och sedan låta de mindre organisationerna vara helt fristående har vi sett att organisationerna tenderar till att ta ett större ansvar och samtidigt bli mer energiska i debatten sinsemellan. Att de olika organisationerna och spelarna spelar under samma svenska flagg och discord-server möjliggör att de kan få tillgång till det manskap de behöver.

Flera av de enskilda spelarna som vill vara helt obundna har också sökt sej till SWEUMB för att just få ut allt gameplay utan att stå till svars inför någon. Spela när du känner för det istället!

Vi har valt att driva paraplyet i helt demokratisk anda då grupper som har möjlighet att påverka beslut ofta har ökad trivsel. Folk vill i regel kunna påverka sin situation helt enkelt. Dessutom ökar intresset för ansvarstagande inom gruppen.

Paraplyet fungerar också som en rekryteringsbas för de mindre organisationerna när lösa medlemmar som sökt sej till SWEUMB och eventuellt söker sej till en mindre organisation. SWEUMB fungerar också som en marknadsplats för både varor och tjänster mellan medlemmarna och organisationerna.

Som exempel på vad våra organisationerna kan åstadkomma så har vi äran att ha den enda svenska organisationen som representerar oss svenskar i Daymar rallyt varje år. Det är den här andan som föds när människor har fria tyglar att skapa!

Swedish Umbrella är egentligen bara ett tomt skal, men som har fyllts upp med olika spelare och organisationer. För 14 månader sen fanns vi inte ens, idag huserar vi över 20 enskilda svenska organisationer med ytterligare ett tiotal enskilda medlemmar. Tillsammans är vi över 70 medlemmar som spelar ihop.

Driver du och dina vänner ett litet mining-företag, men saknar eventuell escort/försvar när ni är ute på era uppdrag? då finns det organisationer som just har specialiserat sej på detta. Behöver du en transport för allt material som du brutit? Då finns det svenska organisationer som gör just det.

QA:

 1. Vad är haken? Vad vinner ni på detta och vad förlorar jag?
  Vi alla vinner aktivitet av varann. Allt arbete görs helt ideellt tillsammans av egen fri vilja.

 2. Hur ofta spelar ni?
  Vi har i regel ett uppstyrt event varje fredag, men eftersom alla organisationer/medlemmar har möjlighet att sätta upp event så händer det titt som tätt att det blir mer än så, och det speciellt efter en patch släppts.

 3. Vem bestämmer och styr paraplyet egentligen?
  Det gör dom enskilda organisationerna genom den gemensamma riksdagen. Det finns ingen högsta chef.

 4. Hur går jag med?
  Du går in på vår discord och presenterar dej. Har du redan en organisation så behåller du ditt primära medlemskap i den. Meningen är att paraplyet skall stärka den enskilde organisationen/spelaren och inte inte tvärtom.

Gemensam youtube-kanal:
https://www.youtube.com/channel/UCRW06rDxVICL0v94snBzlXQ

Kontakta oss:
https://robertsspaceindustries.com/orgs/SWEUMB
https://discord.gg/KRDwG5a

Det ska va roligt att spela.

Medlem

Trevligt att se mer Svenska orgs i Star Citizen!

Medlem
Medlem

Tänkte dela med mig av min erfarenhet av SweUmb!

Är en relativt ny spelare i SC. Gick med relativt snabbt i SweUmb tack vare tips via FZ, det vill säga att jag gick med utan att tillhöra en av organisationerna. Men jag har haft skitkul sen jag gick med, och är först nu på väg att gå med i en av organisationerna som ingår i unionen.

Där finns alla sorters orgs med, allt från PMC till Mining/Hauling. Folk som vill rollspela till de som bara vill flyga, skjuta och snacka skit.

Har ni några frågor så ska jag försöka svara på dom så gott jag kan!


Sugen på att testa Star Citizen. Glöm inte bort att använda referenskod för bonus i spelet: STAR-RWL6-FMDV

Medlem

Denna videon är från igår kväll tillsammans med Bluetech som är en av medlemsorganisationerna hos Swedish Umbrella.


Sugen på att testa Star Citizen. Glöm inte bort att använda referenskod för bonus i spelet: STAR-RWL6-FMDV

Medlem

Testade det nya skeppet som kom ut på testservern igår! Gick inte hela tiden som på räls..


Sugen på att testa Star Citizen. Glöm inte bort att använda referenskod för bonus i spelet: STAR-RWL6-FMDV

Medlem

I och med avtäckningen av RSI Scorpius så var jag tvungen att testa Anvil Hurricane för första gången igår. Tillsammans med en org medlem drog vi ut och körde mot Hammerhead. Sjukt roligt skepp!


Sugen på att testa Star Citizen. Glöm inte bort att använda referenskod för bonus i spelet: STAR-RWL6-FMDV

mwi
Medlem

Docka ett rymdskepp är inte så lätt.

mwi
Medlem

Körde lite bounty hunting med ett gäng i SWEUMB och en hammerhead igår.

Medlem

Invigde Novan igårkväll


Sugen på att testa Star Citizen. Glöm inte bort att använda referenskod för bonus i spelet: STAR-RWL6-FMDV

Medlem
Skrivet av Daugeleven:

Jäklar va ni i bluetech hittar på mycket lustigheter 😁


Star citizen - swedish umbrella. En svensk union för er spelare och organisationer som tycker om demokratiska val.
https://robertsspaceindustries.com/orgs/SWEUMB
Discord:
https://discord.gg/sweumb

Medlem

Roligt å se så många aktiva på discorden nu efter att sommaren börjar komma till sitt slut. Det gör väl givetvis en hel del att CIG kör sitt Xeno threat event just nu ^_^

Vi har 2 pvp-event mot 2 separata internationella organisationer på ingång den närmsta månaden och ytterligare några lokala event. Riktigt roligt å se att det finns så pass många andra organisationer som faktiskt ställer upp på egenplanerade event

exempel på detaljer av event är likt det vi hade den 26 mars:
"

Plot:

A carrack With a VIP had technical problems and had to make an emergency landing. Until reinforcements have arrived, the crew has taken shelter and is ready for the worst. They are afraid of kidnapping attempts and everyone is on the highest alert. The game. The ship landed at Huboldt Mining on Yela. Will they manage to get away or will they be attacked?

Rules: Defending gang sets so they wake up on medbay in carrack. If you have been shot, you are dead until the next round. You have to stay on medbay until the round is over. Defending gangs can also bring two cyclones that they can use freely to defend VIP. The turrets on the Carrack may not be used. Defending teams can set up their defense as they wish.

Attacking side, all fighting takes place on the ground. No ships. Attacking team may bring 1 cyclone to use freely. A cutlass red for spawn should be brought. If you as an attacking player have been killed, you wake up in the ship and wait for the next round. VIP movesthe commands he will be given via voice in the game. You have to lead the VIP out through the ship and take him to a ship and fly away with him.

IF the VIP gets shot, both sides wins. We need the VIP ALIVE"

ett annat exempel på hur ett event går till är tex det vi gjorde i april mot samma motståndare då vi gjorde en tävling med bilar och FPS-läge, vilket var riktigt uppskattat. Vi körde 3 rundor och här är ett av dessa:

https://www.youtube.com/watch?v=10NASZfxF-w&t=3s

Vad nästa event kommer gå ut på kommer bli en surprice då det är våra motståndare som planerar eventet denna gången.

Om det finns fler spelare där ute som tycker om egenplanerade event, och samtidigt tycker om att spela med andra svensktalande så är det bara å ta sej in på vår discord så löser sej resten ^_^

https://discord.gg/KRDwG5a


Star citizen - swedish umbrella. En svensk union för er spelare och organisationer som tycker om demokratiska val.
https://robertsspaceindustries.com/orgs/SWEUMB
Discord:
https://discord.gg/sweumb

Medlem

Den 210928 skrevs ny historia i Swedish umbrella, men även för hela den svenska marknaden i Star Citizen då Swedish umbrella gick över den magiska gränsen på 100 medlemmar sedan den 29:e svenska kompis-organisationen gick med igår kväll. Varför är detta så historiskt då? Jo, för Swedish umbrella är den enda och största svenska unionen som drivs rent demokratiskt sins emellan de mindre organisationerna, utan en massa extra befäl.

Allt började som ett testprojekt 2020 för att se om delar av LIN-production kunde appliceras i Star Citizen för att boosta VI-känslan i en större grupp. Genom att mindre grupper som redan känner varandra spela med varandra, dvs kompisgrupper, så slapp vi en massa mellanchefer och dylikt som inte var förankrade i den generelle medlemmen. Tänk er en medlem som går med i en organisation och sedan loggar på 1-2 år senare. Vem känner denne spelaren då? Jo, deras IRL-vänner som finns i sin egna organisation! På så sätt känner alltid den enskilde medlemmen sin organisationsledare väldigt väl, och samtidigt finns möjligheten att spela storskaliga operationer ihop med de andra organisationerna då alla sitter på samma discord. Det är detta som har varit det vinnande koceptet!

Att låta alla organisationer vara helt enskilda, men samtidigt kunna påverka vad själva paraplyet/unionen skall ta för beslut i dess gemensamma riksdag, ger den enskilda organisationen den optimala möjligheten att njuta av Star Citizen. Lägg därtill att Swedish Umbrella kommer bli en stor marknadsplats/hubb för att köpa och sälja varor och tjänster i framtiden

Senaste veckan har aktiviteten ökat markant med 8 nya medlemmar på mindre än en vecka. Dessutom genomförde vi ett gemensamt event mot en internationell organisation i fredags, vilket gav oss oanade problem. Vi skulle få ett motstånd på 10 spelare och vi var oroliga över att vi kanske inte kunde möta den siffran. Men när 18 spelare av dåvarande 94 medlemmar dyker upp och vill vara med så fick vi istället stuva om. Tur i oturen så ville jättemånga filma eventet och inte behövde vara med i det stridande laget så alla kunde på sätt och vis vara med tillslut. Nu skall ju bara den där "någon" få för sej att klippa ihop alla dom där filmerna som filmades också ^_^
Nu blickar vi framåt mot nästa event i början av oktober då det blir markstrid med tanks å grejer. Det kommer bli episkt


Star citizen - swedish umbrella. En svensk union för er spelare och organisationer som tycker om demokratiska val.
https://robertsspaceindustries.com/orgs/SWEUMB
Discord:
https://discord.gg/sweumb

Medlem

Jäkligt bra jobbat @vbgbasse !!

Riktigt trevlig community du byggt upp, alltid lika kul att spela/tjata med er!


Sugen på att testa Star Citizen. Glöm inte bort att använda referenskod för bonus i spelet: STAR-RWL6-FMDV

Medlem
Skrivet av Daugeleven:

Jäkligt bra jobbat @vbgbasse !!

Riktigt trevlig community du byggt upp, alltid lika kul att spela/tjata med er!

Jag vet inte om jag kan på mej den äran faktiskt. Dom faktiska hjältarna är de som sitter och spelar spelet, skapar en massa event, streamingmöjligheter mm. Allt utan att någon bett om det, utan för att de tillför saker till kommunityt. Det är typ detta man vill åstadkomma på en arbetsplats där folk tar egna initiativ och ansvar utan att någon ber om det. Det kommer inte av "sig" själv utan alla måste dra mot samma håll.

För er som hörde sommarpratet på p1 med Peter Carlsson vet vad jag menar när han beskrev arbetsplatsen på tesla då elon musk flyttade ner sitt skrivbord från kontoret till arbetsgolvet för att alla skulle vara på samma nivå. Detta är precis samma sak bortsett från att vi faktiskt inte har någon ägare 🙂


Star citizen - swedish umbrella. En svensk union för er spelare och organisationer som tycker om demokratiska val.
https://robertsspaceindustries.com/orgs/SWEUMB
Discord:
https://discord.gg/sweumb

Medlem
Skrivet av Daugeleven:

Jäkligt bra jobbat @vbgbasse !!

Riktigt trevlig community du byggt upp, alltid lika kul att spela/tjata med er!

Basse har alltid varit duktig på att rekrytera. Det minns man

Medlem

@vbgbasse Nu får vi allt börja producera till SweUmb också!;)


Sugen på att testa Star Citizen. Glöm inte bort att använda referenskod för bonus i spelet: STAR-RWL6-FMDV

Medlem

Hade lite tid över och inte så mycket att göra så gjorde en liten video med Nomaden!


Sugen på att testa Star Citizen. Glöm inte bort att använda referenskod för bonus i spelet: STAR-RWL6-FMDV

Medlem

Det går inte alltid som man tänkt sig...

Medlem

Då har våran svenska union växt sig ännu starkare. I och med att organisationerna Energymasters och Swetrust gick med i unionen från och med idag så har vi nu gått över den magiska 30-organisationsers-gränsen!

Jag hittade en gammal screensave från min mobil från den 25:e oktober 2020, alltså ungefär 1 år gammal bild. Jag blev rätt så chockad då jag såg hurpass många som hade anslutit sej det sista året, men samtidigt så förklarar det nog varför vi har så många aktiva spelare också ^_^

(25 oktober 2020)

(18 oktober 2021)

Är ni fler där ute som vill spela på era egna villkor, kanske bygga er egna organisation, eller bara spela själv, men samtidigt inte missa de stora striderna som kräver mer manskap? Då är ni hjärtligt välkomna att söka er till Swedish umbrella som är helt demokratisk union mellan organisationer och medlemmar

Discord: https://discord.gg/sweumb

Ansök idag på RSI: https://robertsspaceindustries.com/orgs/SWEUMB


Star citizen - swedish umbrella. En svensk union för er spelare och organisationer som tycker om demokratiska val.
https://robertsspaceindustries.com/orgs/SWEUMB
Discord:
https://discord.gg/sweumb

Medlem

Vi är Sverige snabbaste växande allians och så har vi flest aktiva spelare och event i Sverige
- Kolla in det själv så får du se! Välkommen!


Vi är Sverige snabbaste växande allians och så har vi flest aktiva spelare och event i Sverige
- Kolla in det själv så får du se! Välkommen!

https://robertsspaceindustries.com/orgs/SWEUMB
https://discord.gg/sweumb

Medlem

Vi är Sverige snabbaste växande allians och så har vi flest aktiva spelare och event i Sverige
- Kolla in det själv så får du se! Välkommen!

https://robertsspaceindustries.com/orgs/SWEUMB
https://discord.gg/sweumb

Medlem

Vi är Sverige snabbaste växande allians och så har vi flest aktiva spelare och event i Sverige
- Kolla in det själv så får du se! Välkommen!

https://robertsspaceindustries.com/orgs/SWEUMB
https://discord.gg/sweumb

Medlem
Skrivet av mwi:

Docka ett rymdskepp är inte så lätt.
https://www.youtube.com/watch?v=TTLPLvUQ874

Hahaha, kul att se bettan få uppmärksamhet... men på detta vis XD


Star Citizen - Swedish Umbrella. En svensk union för er spelare och organisationer som tycker om demokratiska val.
Sweumb på RSI
Sweumb Discord

Medlem

Vi är Sverige snabbaste växande allians och så har vi flest aktiva spelare och event i Sverige
- Kolla in det själv så får du se! Välkommen!

https://robertsspaceindustries.com/orgs/SWEUMB
https://discord.gg/sweumb

Medlem

En liten uppdatering vad som händer i den svenska unionen Swedish ubrella:

Det är glädjande att se att så många uppskattar vårt nya sätt att se på hur stora organisationer alternativt kan styras. Ingen hade väl trott (inklusive mej) att så många skulle uppskatta rena demokratiska omröstningar istället för den "vanliga" hiarkin. Jag vet inte hur många gånger det hänt att folk kommer in på vår discord och inser att vi helt saknar ledarskap. När dom dessutom inser att allt bygger på demokrati och att alla organisationerna är fristående, så blir de flesta väldigt positivt överraskade. Att kunna gå med i unionen och tex bygga en egen organisation har vi några exempel på redan. Sweumb fungerar dessutom som en rekryteringsbas för de mindre organisationerna som i regel inte syns annars. Discorden är uppbyggd på så vis att alla organisationer har varsin tråd att skriva i och på så vis locka spelare att joina just deras organisation inom unionen. Detta fungerar väldigt bra då vi får in många organisationslösa också som bara vill ha nån att spela med. Ett exempel på hur en energisk organisation kan dra nytta utav Sweumbs rekrytering är bluetech som under ett år gått från 6 medlemmar till 13 då dom lärt känna folk på discorden som dom senare kunnat rekrytera.

Utan att överdriva så kan jag med säkerhet säga att vi är den union(vi är ju trots allt den enda svenska unionen XD) som växer snabbast i sverige, men även om man ser till organisationer så växer vi också snabbast. För den som har ögonen med sej så kan man snabbt se att under november November-2020 till November-2021 så börjar vi komma upp emot 100 nya medlemmar om året, vilket har exploderat reellt det sista då vi "bara" blev 65 medlemmar första året som vi startade upp.

Ja, vi har många medlemmar, men vad säger det igentligen om aktiviteten?

Jag brukar säga att man inte kan leva på gamla meriter, men eftersom våran union inte är äldre än 1.5 år så är det flesta som joinat sweumb, aktiva spelare. Det ser man på bland annat aktiviteten om man sorterar svenska organisationer på RSI där vi definitivt har den högsta aktiviteten enligt hur RSI beräknar aktivitet.

Med detta vill jag säga att alla som känner att de saknar nån svensk att spela med, (eller kanske vill bygga en egen organisation?) är hjärtligt välkomna att ta kontakt med oss och vara med i gemenskapen. Här säger vi "du" till varann och vi spelar alltid för att främst ha kul och inget annat

Vår discord och RSI-sida finner du i min signatur under texten!


Star citizen - swedish umbrella. En svensk union för er spelare och organisationer som tycker om demokratiska val.
https://robertsspaceindustries.com/orgs/SWEUMB
Discord:
https://discord.gg/sweumb

Medlem

Vi är Sverige snabbaste växande allians och så har vi flest aktiva spelare och event i Sverige
- Kolla in det själv så får du se! Välkommen!

https://robertsspaceindustries.com/orgs/SWEUMB
https://discord.gg/sweumb

Medlem

Rätt kul att dom är på andra plats endast har 7st medlemmar.

Oavsett, grymt!


Sugen på att testa Star Citizen. Glöm inte bort att använda referenskod för bonus i spelet: STAR-RWL6-FMDV

Medlem
Skrivet av Daugeleven:

Rätt kul att dom är på andra plats endast har 7st medlemmar.

Oavsett, grymt!

Egentligen inte. Aktiviteten baseras mycket på % hur aktiva man är. Således kan en organisation på 1 person som spelar 100% under 8 timmar få sin organisation att vara 33% aktiv under ett dygn. Tar du då sweumb på 131 medlemmar så måste fler spela för att komma upp i samma procent. Det finns några fler parametrar såsom hurpass aktiv RSI-sidan är, chatten, rekrytering osv. Men i stora drag så gör själva aktiviteten stora avtryck i själva spelandet i star Citizen. Det är ju därför det är så roligt att se att så stor del av sweumb är aktiva i jämförelse mot andra 🙂


Star citizen - swedish umbrella. En svensk union för er spelare och organisationer som tycker om demokratiska val.
https://robertsspaceindustries.com/orgs/SWEUMB
Discord:
https://discord.gg/sweumb

Medlem

Vi är Sverige snabbaste växande allians och så har vi flest aktiva spelare och event i Sverige
- Kolla in det själv så får du se! Välkommen!

https://robertsspaceindustries.com/orgs/SWEUMB
https://discord.gg/sweumb

12
Skriv svar