Vill byta bank, vilken ska jag ha?

Medlem

Har haft Nordea privat sedan första egna kontot öppnades.
Har Swedbank ihop med sambon där bolån och ett gemensamt servicekonto finns.
Har gemensamma sparkonton på ICAbanken då man får lite bonus att handla för i deras butiker om man har sparkonto där.
En hög med pengar ligger på Avanza också, investerat lite varstans.


Fractal Design R4 | MSI Geforce GTX 1080 Ti 11GB | Corsair 16GB DDR4 3200 MHz CL16 Vengeance | MSI B350 Tomahawk | EVGA GQ 650W | AMD Ryzen 7 1700 3.7 GHz | Samsung 850-series EVO 500GB

Medlem

Har SEB Nordea och Handelsbanken, tycker Handelsbanken är bäst och har bäst app. Nordea har jag inte använt på några år men deras app o webbsida var lite stenålder då.

Gillar Handelsbanken att man kan kategorisera alla inkomster o utgifter så får man en fin månadsrapport i appen.

Medlem

Haft Nordea de senaste 10 åren och är nöjd med dom.


"It is by caffeine alone I set my mind in motion. It is by the beans of Java that thoughts acquire speed, the hands acquire shakes, the shakes become a warning. It is by caffeine alone I set my mind in motion."

Medlem

Jag kör allt hos LF!
Bolån, lönekonto, försäkringar o sparar 500kr i månaden på ett isk konto!
Har 1,69% i räna på 900000kr i lån.
Har även blivit premium kund så får 30%rabatt på alla försäkringar.

Dem har en enkel o schysst app o funkar enkelt via datorn också. Är mycket nöjd!


We wanna be free, to do what we wanna do!

Medlem

Mina erfarenheter är som såhär:

- Nordea har en stabil och bra internetbank och bra priser vid aktiehandel (courtage från 1 kr). De personliga bankmännen lämnar emellertid mycket att önska. Mer intresserade av att sälja tjänster än att svara på frågor. Aningen höga avgifter för kort/vardagspaket m.m.

- Skandiabanken har (eller hade, ta i trä) ofta problem med internetbanken runt löning. Annars hjälpsam chat och fullt duglig internetbank. Schysst ränta på bolån, om än inte bäst.

Bolån skulle jag i dagsläget läggs hos Stabelo, finfin ränta där.

(Röstade inte på något alternativ, men av de jag har erfarenhet av skulle jag nog välja Nordea.


När jag växte upp lyssnade jag mycket på Blümchen och Rollergirl. Jag tror att det har format mig som människa.

Medlem

Jag tänker byta bank från Nordea till Ica Banken. Nordea höjer sitt månatliga vardagspaket från 12 kr till 39 kr , dessutom har dom en årsavgift på 288 kr för deras debit visa kort. Ica banken kostar 25 kr i månaden utan årsavgift för kortet.

Medlem

Mitt tips är byt bank och förhandla, ta den som erbjuder bästa lösningen för dig. Det gäller samma med streamingtjänster, tidningar och jobb. När man byter då jävlar händer det saker. Det lönar sig inte att vara trogen längre, förutom mot min fru, hon tjänar dock mer än mig. 😃

Skribent

Tack för tips och input.

Precis som många är inne på så är jag bara sugen på att byta bank för att se vad man kan få för något, som gammal trogen kund får man jack shit men som ny kund är det en helt annan historia.

Har i nuläget bolån hos SBAB, sparande på Avanza och övrigt på Swedbank (som jag haft i typ 20 år nu). Lånen är bundna 18 månader till och ska dessutom flytta till större lägenhet om några månader och eftersom jag har SBAB idag så körde jag på samma nu när jag fixade lån till nya. Lättja ni vet. Tänker mig att jag kanske byter bank för vardagliga tjänster nu så får jag se hur det blir med lånen senare.

Ärligt så var jag redan innan jag startade så velade jag mellan Handelsbanken, SEB eller Skandia så det var intressant att få lite synpunkter, men får se var det landar i slutändan. Tack till alla er som tog er tid att svara (och till alla er som kommer svara efter det här inlägget), trodde inte jag skulle få närmare 40 kommentarer på en tråd om att byta bank

Qus
Medlem

Gick från Nordea till Länsförsäkringar för tio år sedan. Det visade sig vara rätt val. Korta telefonköer, hemsida som nästan aldrig är nere och bra rabatter på hemförsäkring, hemförsäkring och bolån när man har allt samlat.

Medlem

Skandiabanken, har 1,13% i ränta på 730k, kör rörligt (bundet 3 mån räknas det väl som).

Medlem

Swedbank men har bolån hos hypoteket

Ook
Bibliotekarie (UU)

När det gäller affärsrelationer och framförallt som har med bank och försäkring att göra så ska man vara otrogen. Att vara en lojal bank- och försäkringskund kan sägas vara synonymt med godtrogen och naiv.

Att vara helkund hos en bank har blivit alltmer splittrat och konkurrensutsatt. Det finns många fler aktörer som har valt att specialisera sig på olika bankprodukter vilket du behöver ha i åtanke. Vad är du ute efter, vad är ditt behov? Om det avser bolån finns det nischbanker att välja utifrån.

Har själv bolån hos Stabelo, fast 1 år, till en ränta om 1,07 % i dagsläget. Finns få storbanker som kan matcha denna ränta utifrån min situation, vad jag kan erbjuda storbankerna i form av hur mycket jag behöver låna och vilket sparande jag kan tänkas placera hos banken.

Sparande finns det andra aktörer som är i regel bättre såsom Avanza och Nordnet. Bankerna tar oftast högre avgifter vid aktieköp eller fondsparande. Framförallt vid fondsparande långsiktigt så är det viktigaste att ha så låg avgift som möjligt.

För kreditkort och överföringar finns det också andra konkurrenter. Revolut och Paypal vid överföringar och betalningar internationellt för att undvika eller minimera transaktionsavgifter.

Försäkringar som kan gå via banker kan man få på andra sätt via exempelvis arbetsgivare. Sen ska man inte försäkra sig mer än vad man faktiskt behöver vilket vissa aktörer försöker sälja in. Andra aktörer såsom ICA Banken kan erbjuda lika bra villkor för din bilförsäkring och till ett mycket lägre pris.

Enda riktiga anledningen för egen del att ha en storbank vilket jag har är att bankkort ett debetkort och för insättning av huvudsaklig inkomst, lönen från arbetsgivaren och för att göra huvudsakliga betalningar, autogiro etcetera. Har SEB och kan tilläggas att deras telefonsupport faktiskt bra, tillgängliga att prata med samt att deras app fungerar smidigt och man har bra översyn över ekonomin.

Medlem

Är själv inte fast i någon bank direkt. Men gå igenom lite olika banker och försök bilda dig en uppfattning om vilka för och nackdelar dessa har. Vad de erbjuder, t.ex bankfack som inte alla har. Bollån och ”primärbank” behöver inte sammanfalla.
Vi har våra bolån i SBAB för tillfället men använder Handelsbanken i vardagen. Om du har bolån så kan du jämföra bankerna via valfri jämförelsesite. Där finns mycket pengar att spara. Tänk på, banken är inte alltid lojal mot dig heller och kanske inte är tillmötesgående gällande vissa önskemål.

Medlem

Jag var kund hos Nordea i ungefär 30 år men när jag ville ta ett lån till min lägenhet för några år sedan gick det inte lösa för att det fattades ett dokument. Inte något av dom ekonomiska dokumenten utan fastighetsberättelse eller vad det heter.
Så jag kollade runt lite och ingen annan stor bank kunde lösa det heller så det blev så att jag valde en lite mindre lokal bank som heter Södra Hestra Sparbank. Tycker dom funkar jättebra. Tror dom lånar programvara från Swedbank men är i övrigt en fristående bank. Har haft tekniska problem kanske 5 gånger på lika många år.


PSN: MrOakenborn

12
Skriv svar