Vilken var er guldålder?

Medlem
Skrivet av Lauchen:

Skulle nog ändå säga att den bästa tid att vara gamer är nu. Att utbudet av spel skulle vara så stort till en så låg kostnad kunde man inte ens drömma om på åttiotalet.
Dock kommer jag alltid att minnas tiden med min första konsol, Sega Master System 1987. Samt när jag började spela WoW 2007. Spelade i princip bara WoW i flera år framöver.

Får nog hålla med. Det slog mig igår när jag spelade The Pathless. Såna spel kunde man bara drömma om, att kunna gå omkring i en så stor och öppen värld.
Och spel som The Last of Us...

Medlem
Skrivet av Slashgibber:

Andra halvan av 90-talet, och några år in i 2000-talet. Så jävla många timmar man lirade Starcraft eller N64 med polarna. Golden Eye och Perfect Dark lirades från gryning till solnedgång om sommaren. Man satt ett gäng grabbar runt TVn och sket ner sig när man lirade Resident Evil. Fan vad jag saknar den tiden.

Resident Evil är speciellt. Det var det andra spelet jag köpte till Playstation (1998).
Om jag måste välja ett spel som jag känner mest för, om man pratar nostalgi och hur det kändes första gången jag spelade det, då blir det Resident Evil

Medlem

2009-2011. Demon's Souls, Dark Souls, Fallout: New Vegas, Skyrim.

Medlem
Skrivet av Sarky:

Helt klart åren kring millennieskiftet. Diablo 2, Heroes of Might 3 and Magic och World of Warcraft.
D2 och HoMM3 är odödliga och håller än idag. WoW har åldrats något sämre men ger fortfarande en väldigt unik upplevelse.

Sandro, är det du? Haha. Håller helt klart med.

Medlem
Skrivet av Kyrre:

Sandro, är det du? Haha. Håller helt klart med.

Vissa har bättre avatarer än andra
Kyrre! Logistics är aldrig fel att börja med!


I shall take your position into consideration.
Well...it seems your terms...are not acceptable!

Medlem

Nu. Spelen är fler, "snyggare" ,billigare,tillgängliga dygnet runt ,och man kan spela mot alla utan minsta bekymmer mer än en update, nostalgi i all ära men som gamer kan man knappt ha det bättre än vi har det nu . Men usch va man kommer sakna de fysiska exen när de väl fasats ut tyvärr 👎

Medlem

Har haft fler guldåldrar:

Kommer ihåg när jag gick från Vic 20 till C64, sen när jag fick min Amiga och blev lyrisk över F18 Interceptor. Båda dessa var revolutionerande vid tillfället när spelen och grafiken blev dramatiskt mycket bättre, på den här tiden ledde tekniska expansioner till att spelen faktiskt blev bättre, varje feature fick klämmas in på tape eller diskett. PC och Doom - Woow vilken grafik. Sen rullade det bara på och har inte varit med om några lika dramatiska uppgraderingar sedan dess.

Den guldålder jag tänker på är den som pågår just nu. Steam finns, Gog finns och flera andra online butiker. Spel reas ut ibland till 75%, jag är nu vuxen och kan köpa vad jag vill, jag har VR, Hotas och en hyfsad spelburk, även om grafikkortet behöver en uppdatering, vilket jag får vänta på något år om inte någon okänd släkting dör och låter mig ärva deras 3090 kort.

Denna guldålder startade omkring 2018 när jag såg att VR äntligen hade kommit på stort, köpte ny burk och det fanns faktiska spel att köpa, inte bara några techdemos för €5 som räckte i knappt 5 minuter. Satt in pengar på Steam och köpte alla VR kapabla flightsimmar jag kunde hitta, Skyrim VR - Köp, Fallout 4 VR - Köp, köp, köp.

VR eran har jag väntat på sedan jag testade en Silicon Graphics maskin med VR på 90 talet, hade inte tänkt att det skulle ta så här lång tid... blev glad när första Oculus kom och fick tag i en, men 2015 så fanns inte mycket att spela och upplösningen på Development Kit 1 & 2 var inte mycket att fira, men det fungerade och jag såg framtiden, även om det tog nästan 4 år till.

Skriv svar