PS4-versionen av Horizon Forbidden West kan inte uppgraderas till PS5-versionen

Medlem

Sedär. Tur att ingen vettig försvarade hur de höll på. Det lönar sig med kritik ibland.

Medlem

Det verkar som att Sony har ändrat sig, lite. Undrar varför?

Bra att ni sa ifrån.

Medlem

borde innebära att alla köper den något billigare ps4 versionen och sen uppdaterar den gratis till ps5 versionen? Varför köpa den dyrare ps5 versionen direkt?

Medlem

Tycker ändå det är lite märkligt att majoriteten här inte verkar förstå skillnaden mellan att utveckla, designa och producera en konsol och att byta ett grafikkort i ett öppet system som inte nödvändigtvis bygger på det ena eller andra grafikkortet för att fungera. Köper du ett spel till en konsol är det rimligtvis på den konsolen spelet fungerar. Köper du det på PC är det på en PC det fungerar. Att kunna uppgradera ett spel gratis är ingenting som bör tas för givet utan snarare en lyx. På PC är det dock inte samma sak för där har du (oftast) spelet kopplat till ett konto och hur bra det körs beror på vilka komponenter DU har valt. Av performence, ekonomiska eller oftast välavvagt båda skälen. Konsolspelare har inte det valet utan har köpt in sig på ett mer låst system. Men nu kan vi ju glädjas åt att de pudlat i frågan så de som "bara" har PS4 kan köpa spelet nu och uppgradera om de vill/kan senare. Men det är bortskämt att ta för givet. Att de ens bemödat sig med två utgåvor är ju bara för att de inte vill överge en så stor spelarbas som PS4 drog på sig.

Inaktiv
Skrivet av lars_kongo:

borde innebära att alla köper den något billigare ps4 versionen och sen uppdaterar den gratis till ps5 versionen? Varför köpa den dyrare ps5 versionen direkt?

Kommer köpa den fysiskt och det blir PS5-versionen, vill ha rätt omslag.
Men hade jag köpt det digitalt så hade det ju blivit PS4-varianten.

Skriv svar