Battlefield 2042 - vad tycker folk?

Medlem
Battlefield 2042 - vad tycker folk?

Har kört majoriteten av Battlefield-spelen och har haft kul i väldigt många.

Har kört nu ca 10 timmar här i BF 2042 på PC sedan releasen och jag kan väl säga att jag är allt annat än imponerad..

Några saker jag reflekterar över:

Jag tycker det är dåligt "flow" i spelet, 3an och 4an känns ju mycket rappare.

BF-serien brukar ju ha fantastisk känsla i fordonen men här känns det som att man har failat totalt.

Varför har man tagit bort de gamla "klasserna", nu är det fjompiga "specialists".

Många banor känns halvfärdiga.

Testade att köra lite i läget "Portal" och hoppade in i BF3. Allt annat än kul, kändes verkligen inte som BF3 så jag installerar hellre det igen.

Riktigt, riktigt dålig interface i spelet, inte smidigt för fem öre enligt mig.

Tycker det känns mer som en sämre kopia av CoD än Battlefield.

Buggar och serverproblem men det känns onödigt att ta upp som en riktig punkt för många av dagens spel som släpps är ju halvkassa vid releasen.

Har en bra dator och kör på high/ultra inställningar om någon undrar över det.

Vad tycker ni andra som kör?

Medlem

Jag upplever det sämre än tidigare spelen på nästan alla punkter. BF har alltid pushat både grafik och fysik med sina förstörbara objekt men 2042 känns platt i både grafik, färgsättning och miljöer.

Känslan i hur man rör sig och fordonen är också väldigt enkla och känns inte heller som att man fått fått till någon tyngd i alls.

Det här med att pusha antalet spelare och göra stora banor var något jag blev väldigt exalterad över men i verkligheten känns det som att conquest blir rörigt och tomt i omgångar, transportsträckorna kan vara helt sjuka och det är inte alltid man kan få tag på ett fordon. Medans breaktrough blir total köttfest och kaos i all överdrivenhet.

Att man övergav klass-systemet för det här med heroes hade jag nog kunnat leva med även om jag ogillar det, men man måste göra det tydligare vilka som kör med ress osv för nu är det ju bra mycket enklare att bara respawna direkt än att vänta på att någon ska komma och ressa. Så att köra support med inriktning på medic är sjukt frustrerande när man är på väg till någon som är nere men som snabbt hellre dör än att vänta på ress.

Portal är väl en rolig grej, men jag körde BF3 banor igår och upplever det sämre än originalet. Hela remaken känna bara slarvigt gjord.

Jag är sjukt besviken. Det här spelet hade jag säkert kunnat leva med i sitt nuvarande skick och haft en del kul med om det inte vore så att det hade titeln Battlefield… nu jämför jag det med tidigare iterationer och blir bara besviken för att det inte alls lever upp till dom höga förväntningarna jag har.

Folk får gärna älska det här spelet men jag blir sjukt frustrerad när jag hör att man tycker att det har ”Battlefieldkänsla” det är som att vi inte spelar samma spel.

Game Jam-general

Det finns väldigt många problem men jag är försiktigt optimistisk för BF2042s framtid. UI och UX är riktigt kasst, man kan inte ens byta squad när man anslutit så i ett fall när jag och polarn hamna på olika fick vi gå tillbaka till menyn och ansluta som party. Sen är det mycket problem med anslutningen just nu men det kommer säkert fixa sig snart.

Det bästa med 2042 just nu tycker jag är Portal, mer specifikt 1942. Det känns som en perfekt blandning av nytt och gammalt så de får gärna stuva in 10 kartor till där.

"Vanliga" 2042 är helt okej också och kan bli rätt kul i allt kaos med 128 spelare men hade det inte varit för Portal hade jag nog inte köpt det just nu eller iaf lämnat tillbaka.


fick smisk som barn

Medlem

Skrev till Microsoft och bad om ett återköp.

Väldigt missnöjd med allt spelet erbjuder. En klar nedgradering från alla tidigare spel. Orkar knappt gå in på det dåliga, känns som att det är allt.

Medlem

Jag tycker det är väldigt bra spel. Det är underbart med de stora banorna. Det skapar en skön variation och frihet. Men visst de kan kännas lite tomma ibland. Men när man lär sig banorna så blir det nog enklare att veta var man behövs.
Tycker det är mycket skönare vapenhantering. Vapnen har bra tryck i sig, det är bra TTK, och bra rekyl. I BF3 och BF4 så kändes vapnen mesigare.
Jag tycker mycket om grafiken, främst att det det är så mycket enklare att urskilja fienderna än i BF3/BF4.
Inte kört så mycket i pansarvagnarna, så där vet jag inte. Men helikoptrarna känns mycket bra. De stora transport-helikoptrarna är mycket roliga och man känner sig nyttig när man kör dem.
Har inget emot specialister och tycker bara det är skönt med att man kan ställa in exakt vilken loadout man vill spela med.
Personligen så tycker jag det är bra att de inte tog ctrl c / ctrl v på bf3 och bf4. Det hade jag tröttnat snabbt på tror jag.

Medlem

Tycker varken att BF2042 är bra eller dåligt än så länge. Mycket inspiration har hämtats från Cod ifråga om specialister, hur man anpassar vapen osv. medan stommen i gameplayet fortfarande i allra högsta grad är Battlefield. Vad jag dock kan oroa mig över är att spelet, precis som tidigare Battlefield-spel, är rätt tomt på innehåll vid lanseringen. För BFV tog det evigheter innan vi fick fler banor, fler spellägen osv. - där behöver DICE agera bra mycket snabbare denna gången. Roligt - ja, det har jag allt.

Medlem

Kände när man testade Betan att spelet inte var nått för mig.
Portal verkade intressant men jag väljer att avvakta, troligtvis kommer det inte få mig att köpa då jag inte tror Dice "fixar" det som känns fel med spelet.

Game Jam-general
Skrivet av Molotov:

Kände när man testade Betan att spelet inte var nått för mig.
Portal verkade intressant men jag väljer att avvakta, troligtvis kommer det inte få mig att köpa då jag inte tror Dice "fixar" det som känns fel med spelet.

Om du skulle vara nyfiken på att prova spelet i fullversion så kan man spela 10 timmar köper EA Play för 40 kr per månad och avslutar tjänster direkt. Finns på Origin och Steam


fick smisk som barn

Medlem

Påminner om bf4s launch. Det rullade på skräp. Hoppas de lyckas fixa.
Vissa banor är allt för stora även för 128 spelare i conquest, breakthrough fungerar bättre.

Kolla på denna, det är typ obegripligt hur CoDs vapen har mycket mer oumph och feel i sig än BF!? Cods låter metalliskt och rekyl. BFs är mer som soft air guns.
BF har ju alltid varit i en mer teknisk framkant jämfört med cod, särskilt ljudet.


🖥 i5 9600k | RTX 2080 | Z390 | 16GB DDR4 |ROG 34" 21:9 1440p
🎮 PS5 | LG 55" CX

Medlem

Portal och BF42 är riktigt, riktigt jävla roligt.


1338 - One Step Above

Medlem

Så mycket grejer som stör men också mycket som är roligt. Vad är det tex med fåglarna som flyger 100 st på rad 🙂


Styret upp och däcken ner

Medlem
Skrivet av grollo_92:

Om du skulle vara nyfiken på att prova spelet i fullversion så kan man spela 10 timmar köper EA Play för 40 kr per månad och avslutar tjänster direkt. Finns på Origin och Steam

Ok det kanske jag testar nån dag 👍

Medlem
Skrivet av Molotov:

Ok det kanske jag testar nån dag 👍

Jag köpte xbox Game Pass 3månader för 10:- och där ingår EAplay, kolla det innan du köper endast EAplay för 40:-

Medlem

Att det är dåligt "flow" låter ju dock lovande. Det sämsta med de senaste BF-spelen är ju ADHD-tempot de kände sig tvungna att implementera för att inte dopaminresistenta autister ska tröttna.

Medlem

Ja det verkar ju vara blandade känslor om spelet, minst sagt.

Om man tittar hur spelsidor har gett betyg så förstår jag ingenting, verkar inte vara mycket negativt och höga betyg överlag.

Ska bli intressant att se vad FZ skriver 😊

Medlem
Skrivet av FPS100:

Jag köpte xbox Game Pass 3månader för 10:- och där ingår EAplay, kolla det innan du köper endast EAplay för 40:-

Så om man köper en månad gamepass så kan man ladda ner BF2042 där och köra 10 timmar?

Medlem
Skrivet av Molotov:

Så om man köper en månad gamepass så kan man ladda ner BF2042 där och köra 10 timmar?

Japp, man måste ladda ner EAs beta app dock

Behövs många patchar framöver. Väldigt många buggar.
Min mus gör en 360 var 5e minut

Medlem

Jag är normalt ett stort fan av Battlefield serien, men detta är inte kul alls jag önskar verkligen att jag kunde gilla bf2042 men det går inte.

För mig känns detta mer som ett nytt CoD spel blandad med specialister från Apex än ett spel i Battlefield serien.

Kartorna är alldeles för städade känns som att det inte funnits någon befolkning alls när man springer omkring finns inget som utskiljer sig från allt det välklippta gräset o dom perfekta höghusen känns inte som man befinner sig i krigszon utan man tror sig istället befinna sig på en airsoft bana. (nu kan jag vara EFT skadad där allt är totala motsatsen betong o grått o krig o helvete)

Specialister tillför ingenting alls och detta med att det inte finns några klasser gör att ingen spelar medic ( kan vara att jag har haft otur bara). Men inget större fan över denna lösning man gjort.

Det finns flera saker att nämna: UI:et är konstigt, soldaterna rör sig som usain bolt i full stridsutrustning finns ingen tyngd hos varken soldater eller fordon, fotsteg som är extremt svåra att lokalisera vart dom kommer ifrån, server problem mm

Medlem

Kopierar mitt svar från nyhetstråden/recensionstråden:

"Efter att ha fått tillgång till spelet via en gratiskod till Xbox gamepass ultimate så spelade jag ett antal timmar igår.

Kortversionen: Inte vidare bra för att vara gjort 2021. Hade varit mediokert/ok 2008 men nu.. nej.

Squadplay är stendött med "specialisterna" istället för dedikerade roller. Alla kan välja på all utrustning (utöver att vissa har wingsuit osv allt annat kan du lägga på vilken karaktär som helst). Det finns ingen voice-chat (seriöst ea/dice, va fan??!). Så hur ska man planera/leda vad som ska göras?

Ingen scoreboard.. för att alla ska med? Exakt vad ska folk nu tävla om? Och kom inte och säg spela "objekten", då squadfunktionen är död. Det blir också svårare att se när Ivan aimbottar och får 50 kills första minuten, då du inte kan se hans scoreboard. Hmm är det därför det inte är med kanske? För att EA vet att de suger på anticheat och vill göra det mindre uppenbart?
Speaking of which.. har redan sett de första aimbottarna ingame. När man springer i ett hus och hoppar från en övre våning (2) ner mot en spelare på marken med ryggen vänd mot dig och den spelaren vänder sig om och one-shottar dig innan du nått halvvägs till marken... Det var det spelet det.. innan det ens är ute för alla.

Spotting fungerar typ inte alls. Det kan bli en attackorder på en flagga någonstans i periferin, en markering av vad du faktiskt försöker "spotta" eller en gå-hit order mitt ute i ingenstans, "spotting is broken" kan man lugnt säga.

Ingen serverbrowser på "vanliga" BF 2042 = idioti. Du hamnar typ på nån billig kopparlina i Novosibirsk på en server som drivs av typ en pentium II från 1997, det är åtminstone känslan då lagg och FPS-drops är en hyfsat dålig kombination och gör spelande omöjligt när det sker (jag sitter på fiberlina och har en 3090 + cpu @5GHz i burken så det är definitivt inte min dator som är problemet, dock använder spelet "bara" 17% av gpuns minne enligt gpu-tweak).

Vissa rundor får du helt enkelt nästan inga träffar/kills trots att du tömmer halva magasinet i folk på peta-näsan-avstånd, så skjuter de en gång och du är stendöd. - //%&"¤%#/("¤💀👹RAGE!! " Klassisk battlefield" skulle nån kanske säga men så galet frustrerande när det händer. (netcode från Belsebubs rövhål, och underdimensionerad serverpark.. antagligen).

Var (fysisk server) du spelar verkar nollställas mellan rundorna? Du kastas ut i lobby och får ladda en ny server till nästa runda? Dvs du får inte ens spela med samma folk två matcher i rad?!! Hur j*vla efterblivet påhitt kan man lägga in i ett spel? (dessutom stulet från sketna CoD).

Hade turen att hamna i ett par rundor hyfsat utan lagg och då radade killsen upp sig på hög. Så potentialen finns där men det är skitdåligt utfört som det ser ut idag. Verkar vara sedvanlig EA/DICE-netcode om vi säger så.

Ingen joysticksupport i ett spel med flygplan och helikoptrar? För i helvete EA...

Eftersom jag redan klagar på flyget.. hur f*n kan det bara ge typ 10% skada om man sätter ett skott från ett granatgevär i sidan på en flygande rysk Hind? Den tar ju mindre skada än en stridsvagn på 60 ton!?? Överlag så måste HP på allt som flyger nerfas stenhårt, eller allt annat buffas så att det går att skjuta ner skiten.

"Grapeshot" som finns på ena stridsvagnen gör exakt ingenting. Det flyger iväg en fet hagelsvärm men den dödar inte ens spelare som står 10 meter därifrån.

Battlefield Portal verkade som en kul grej med ett par banor från BFBC2 och BF3. Visst, här finns det potential, men det måste fungera bättre än av det gör nu.

Grafiken är horribel, inte så att det är direkt fult (jo ibland), men det är rörigt och jobbigt för ögonen. Vissa banor känns också "döda", det är något som saknas för att göra dem trovärdiga, lite svårt att förklara.
Text på 1/3 av skärmen i neongrönt och orange, mina ögon blöder...

Och när vi ändå är inne på orange.. Varför ha ett blue- and tealfilter igång (se länken)? Är det en filmaffisch eller ett spel vi har här? Nån sketen art-director har fått igenom sin våta dröm. Att det gör att allt ser ut som skit var det ingen som tänkte på. Världen ser inte ut sådär, vänligen sluta upp med det. https://kotaku.com/why-every-game-and-movie-is-blue-orange-16....

edit: glömde nästan.. ljudet. Hur f*n kan det vara så random/dåligt i ett nytt spel år 2021? Hade ekonomiavdelningen sista ordet så ljuden bortprioriterades?

Det här är inte acceptabelt från ett AAA spel år 2021. Gör om gör rätt!
(och ja, det här är min åsikt, jag skiter blankt i om du älskar BF Dumpsterfire över allt som finns )

Mer på samma tema från reddit:
https://www.reddit.com/r/battlefield2042/comments/qs5gh9/a_li... "

Otroligt dåligt av EA att släppa något så ofärdigt. Om spelet var en grillad kyckling så skulle den kackla fortfarande.

Medlem
Skrivet av mppl2k5:

Ja det verkar ju vara blandade känslor om spelet, minst sagt.

Om man tittar hur spelsidor har gett betyg så förstår jag ingenting, verkar inte vara mycket negativt och höga betyg överlag.

Ska bli intressant att se vad FZ skriver 😊

Får en att undra. Har också noterat det att spelsidor ger det rätt bra betyg. Men läser man vad spelarna tycker här och på reddit så är det överlägset mest negativt.

Medlem

Normalt är jag inte så negativ till nya spelsläpp. Jag gillade tex Cyberpunk 2077 väldigt mycket trots sina brister.
Men det här… Det är det 12e BF spelet som släppts men känns som det första. Så jäkla mycket som saknas och som kunde ha gjorts bättre. Hur har de tänkt??
Ändå kul att spela. Men lär inte leva länge om de inte gör stora uppdateringar.

Medlem
Skrivet av henkka:

*WallOfText hits you for 500 critical damage*

That’s just like, your opinion, man.


1338 - One Step Above

Medlem

Är det flera som har problem med att spelet typ kraschar på PC?

Jag har haft en situation där allt fryser förutom styrningen. Jag kan titta runt men alla annat står still. Blev en ALT+F4 för att komma ut.

En annan gång blev skärmen svart efter en avslutad match och blev även där tvungen att göra en ALT+F4.

Medlem
Skrivet av Ronzem:

Men det här… Det är det 12e BF spelet som släppts men känns som det första. Så jäkla mycket som saknas och som kunde ha gjorts bättre.

Jag tycker som sagt om spelet, men det här håller jag med dig om. Sedan BF3 så känns det som de alltid kopierade allt det som var bra från spelet innan. Men nu känns det som de har byggt om stora delar av motorn från grunden. Känslan är verkligen helt ny. Detta är på både gott och ont, enligt mig. Det är mycket som jag saknar från BF5, tex. Men samtidigt så känns det nytt och fräscht, och det är skön känsla i vapnen.

Medlem

Första BF på länge man blivit sugen på efter att ha kollat lite streams. Men av flera av kommentarerna här så blir man lite tveksam. Eller är det att alla som gillar spelet sitter och spelar nu istället för att skriva av sig?


Time flies like an arrow, fruit flies like bananas.

Medlem
Skrivet av conthox:

Första BF på länge man blivit sugen på efter att ha kollat lite streams. Men av flera av kommentarerna här så blir man lite tveksam. Eller är det att alla som gillar spelet sitter och spelar nu istället för att skriva av sig?

Alla tycker olika. Jag rekommenderar starkt att du provar spelet i 10h med EA Play innan du köper.

Medlem

Körde 3 timmar. Allting fungerade kalas. Var dock inte nöjd någonstans.
Tyckte vapnen kändes som vattenpistoler, movement kändes clonky och allting var alldeles för snabbt fortfarande.
Att man startar från luften i Battlefield är för mig helt osannolikt. Ge mig en landningsbana förtusan.
Specialister... Sämsta skräpet jag varit med om. Ge tillbaka den vanliga jävla soldaten utan all fin mekanik.
Lås upp den, den, den, den och den... Vänta, nej den, den, den och den attachmenten också.
Och sen tactical-loadout blaha vad det nu än kan kallas där man bär med sig 3 olika sikten, 3 olika pipor, handguards/underbarrels utan att det visar när de plockas av/sätts på är ju bara alldeles för underbart för ett spel släppt nuförtiden.

Kartorna känns opersonliga, tomma och allmänt BOOOOOOOOOORING.

Blev sur varje gång jag startade spelet och var och varannan minut så kom tankarna "Det här är inte Battlefield, alls!".

Vart en refund på steam, kostade mig 911 krish och det totalt värt att göra en refund på detta skräp de släppt.

Konstiga med det hela är att steam lät mig göra en refund även fast jag spelade längre än 2 timmar(3 timmar).


- Gigabyte Z390M - Gainward RTX 3070Ti - Intel Core i9-9900K with NZXT X73 360mm - 32GB HyperX Predator/Fury 3200Mhz - 750w +80 Platinum - 500GB WD blue SSD - 512GB Samsung M.2 - 1TB Samsung 970 Evo M.2 -
- HyperX Alloy Elite RGB - HyperX Cloud II - HyperX Pulsefire Haste - HyperX Fury S XL -
- AOC CQ32G1 - BenQ XL2720Z -
- Svive Altair Gaming Desk - Svive Gemini DarkGrey Gamingchair -

Medlem

Avskydde betan då nånting kändes "off" med styrningen, dålig balans och massvis med buggar men nu i hela tycker jag det känns bra. Dom har finslipat allting vilket kanske inte är så konstigt då Betan var en gammal kod.

Det är inget nytt BF3 eller 4. Det är inte samma känsla men på egna fötter står det sig bra.
Det är maffigt och snyggt, det känns "slagfält" som det skall. Både fordon och infanteri är lika roligt båda två vilket det inte var i betan då balansen var off.

Går man in med förväntningarna att spelet t.ex. ska vara ett nytt BF3 med samma känsla blir man besviken. Inte ens Portal lyckas komma i närheten men går man in med förväntningen om ett maffigt krigsspel så tror jag man blir nöjd.

Ni som inte kommer spela mer vad kör ni istället?
Hade det funnits alternativ men det finns det inte om man vill lira något nytt med liknande upplägg.

Medlem

Skulle kunna skriva en bok om hur illa det är, men det räcker väl med att säga att jag är extremt besviken ^^

123
Skriv svar