Ni kommer aldrig ha varit med om något liknande…

Medlem
Ni kommer aldrig ha varit med om något liknande…

Jag gick i mellanstadiet, om jag inte minns helt fel. I Trollhättan fanns det en butik som hette ”Bogart”, som var en riktig schysst butik för oss spel - och filmälskare. Där fanns det som sagt en hel del filmer och spel som gick att hyra med sig för ett rimlig pris (eller inte, det kan givetvis diskuteras)

En dag så sålde butiken ut alla sina spel för uthyrning, som både innefattade NES och SNES. Jag tittade oändligt många gånger att köpa ett spel som heter ”Forester?” till NES, ett spel som jag hade spelat en del hos en kompis, som dessvärre inte lever idag.

På den tiden hade jag inte så mycket pengar, och ett annat spel som såldes ut heter ”True-Lies”, som är efter en film med samma namn. En film som vi givetvis hade hemma i hyllan, med så många andra VHS-filmer på den tiden. Det spelet fick det tillslut bli, och vet ni? ”True-Lies” är en magisk licenspärla, men ack så svårt… vi hade därför en bok där hemma som innehåll massor utav koder till diverse spel, bland annat ”True-Lies”.

Och det var en eftermiddag som jag passade på att slå in olika koder, som till exempel gav oändligt med liv, alla vapen och val av bana. När jag hade mixtrats en del med koderna så upptäckte ja när jag valde den 1:a banan att… ta ett djupt andetag nu, för detta kommer låta helt galet. Men vapnen, som man plockar upp i spelet hade designats om till olika sorters fiskar? Minns att hagelbössan såg ut som en gädda, och det var inte slut där… lådorna med liv hade förvandlats till ostskivor, en sådan med stora hål i. Jag vet att det låter flummigt, men ni får tänka att allt var omdesignat i härlig 16-bits grafik. Nu var detta mitten/slutet av 90-talet så att äga en mobiltelefon var det inte tal om, alltså finns det inget bildbevis.

Om ni vill få en uppfattning om hur spelet ser ut, så kan ni klicka på den här länken. Ni får tänka att fiskarna och ostskivorna var designade i samma stil som allt annat i spelet, alltså med 16-bits grafik.
https://m.youtube.com/watch?v=mks0WmHoDFw

Känner någon av er på forumet till detta? Vore trevligt om någon anställd på sajten kan göra lite efterforskningar?

Och jag garanterar er att denna historia är helt och hållet sann!

Medlem

Kan tilläggas att det bara hänt en gång med att få fram fiskarna och ostskivorna som vapen respektive medkit. Aldrig lyckas återskapa det igen, trots åtskilliga försök i ung ålder.

1
Skriv svar