The Last of Us Part 2

Medlem
The Last of Us Part 2

Det första spelet i serien fick mig att känna saker som ett spel tidigare aldrig har fått mig att känna. Därför var det med viss nervositet som jag valde att dra i gång det andra spelet i serien. Lägg därtill också hur det har stormat kring spelet sedan det släpptes och den där nervositeten blev inte direkt mindre.

Den där inledande nervositeten släpper dock ganska fort när jag väl befinner mig i den där världen igen. Sekvensen med Joel och Ellie med gitarren kan säkerligen slås bort som någon form av enkelt sätt att spela på våra känslor, men undertecknad köper det med hull och hår. Det är nog den vackraste sekvensen jag någonsin har sett i spel och de här två karaktärerna kommer återigen till liv på ett sätt som andra spelkaraktärer aldrig kommer i närheten av. Allt det mörker, all den hopplöshet och alla förluster som vi var med om under det första spelet sköljer med ens över mig igen. Det är naket, det är rått men framför allt är det mänskligt på ett sätt som vi inte hittar i någon annan spelserie.

Ganska snart efter detta så kastas vi in i spelet på ett lika rått som brutalt sätt och jodå, den där känslan från det första spelet infinner sig ganska så snart i magen igen. Känslan av att aldrig vara säker, att i stort sett allt runtomkring vill dig illa och att morgondagen på inga sätt lovar något bättre infinner sig så fort jag rider in i Seattle. Känslan när man smyger sig igenom en lägenhet med en kula kvar och samtidigt hör de odöda en våning ner är magi. Lägg därtill också alla lappar och meddelande du hittar från människor som varit där innan som också det hjälper till att bygga den här världen på ett sätt som helt ärligt talat saknar motstycke inom spelvärlden i min bok.

Jag kommer inte spoliera historien som finns här, visserligen gissar jag att de flesta som är sugna på att köra igenom spelet nog har gjort det vid det här laget, men i korta drag kan man säga att allt bygger på en hämndhistoria i grunden. Något som spelet dock har fått mycket kritik för är att en hel del menar på att Naughty Dog och Neil Druckmann vill trycka ner någon form av ”wokeism” i halsen på dig som spelare. Helt ärligt så reflekterade undertecknad knappt något över detta, ja spelet tar upp ämnen som rör LGBTQ, men det är på inga sätt front and center och stör man sig på något sådant här så tror jag snarare att man bör titta inåt.

Historien är över lag oerhört välskriven och speciellt en tillbakablick som Ellie har skickade mig själv rätt tillbaka till barndomen och ett besök på ett museum. Extasen och glädjen Ellie har i den där sekvensen tror jag vi alla kan känna igen och det är så vackert att jag faktiskt finner mig sittande där i soffan och torka bort några tårar, återigen porträtteras det så mänskligt och är så välskrivet att det närmast kan beskrivas med magi.

Det som dock är synd med The Last of Us Part 2 är att Naughty Dog och Neil Druckmann någonstans lite tappar tråden kan jag tycka och tyvärr drar saker och ting lite för långt. Idén är tydlig här, man vill mjölka spelarna på den sista lilla delen av känslor som finns kvar efter den här omtumlande historien och visst får man väl säga att de lyckas då jag får känslor. Kanske inte riktigt de känslor som de hade hoppats på dock, jag känner mest en frustration över hur det utspelar sig och tycker själva anledningarna till det inte alls rimmar bra med historien i övrigt. Synd då spelets historia i övrigt är riktigt bra som sagt, slutet gör dock att man lämnas med lite av en bitter eftersmak och känslan såhär några dagar efter att jag spelade klart spelet så tycker jag ändå inte riktigt att man når upp till samma höjder som i det första spelet. Mycket av detta har som sagt att göra med det lite krystade slutet, men också en del med hur Ellie beter sig i vissa stunder. Att kötta ner människor och odöda utan att blinka för att sedan få ett nervöst sammanbrott när man dödar någon annan. Visserligen finns det en kontext som kan förklara det, men den narrativa dissonansen här stör mig.

Med det sagt, The Last of Us Part 2 är i min bok ett magnifikt spel på väldigt många sätt. Allt det jag älskade från ettan finns här och mycket är också bättre. Miljöerna är magnifika, spänningen är lika outhärdlig som innan och den där känslan av att spelet tar mer av dig än vad det ger dig är någonstans också riktigt härlig. Last of Us Part 2 ber inte om ursäkt någonstans för att det gör ont och är jobbigt, mycket av detta vilar ju på att historien och karaktärerna är så oerhört välskrivna. Tyvärr gör dock slutet och en liten del av den narrativa dissonansen att jag med gott samvete inte kan ge spelet full pott.

The Last of Us Part 2
4
Mycket bra
+
Välskrivet
+
De kalla kårarna när man smyger sig igenom världen
+
Känslorna
-
När storyn är så stark så syns bristerna desto mer
-
Precis som alltid med Naughty Dog finns det brister i gameplay
-
Avslutningen känns krystad
Det här betyder betygen på FZ
Medlem
Skrivet av greb1989:

[b]Sekvensen med Joel och Ellie med gitarren kan säkerligen slås bort som någon form av enkelt sätt att spela på våra känslor, men undertecknad köper det med hull och hår.

Oerhört välformulerat!

Jag kände nästan samma sak. Eller, jag kände mig väl medveten om att team Druckman ville spela på mina känslor. Men det fungerade. Känslor spelade och kända. Jag reagerade precis som de "ville".

Håller med om att slutet kanske inte var vad man hoppats. Men efter alla känslor spelet orsakat tror jag omöjligen att de kunnat skriva ett slut som tillfredsställer alla. Eller ens de flesta. Hos mig gick hämndbegäret ännu hett, så för mig blev slutet något av ett antiklimax (även om jag förstår vad Naughty Dog försökte åstadkomma och applåderar det). Andra tycks i motsats till mig tycka att Ellie gick alldeles för långt, och därför ogilla slutet.

(Svårt att tala om utan att skriva några uppenbara spoilers)


När jag växte upp lyssnade jag mycket på Blümchen och Rollergirl. Jag tror att det har format mig som människa.

Medlem

Håller med om det mesta. Gillar i stort sett allt i spelet utom den ludonarrativa dissonansen som verkligen är stor. Speciellt stör jag mig på att Ellie köttar ner "oskyldiga" människor, för att sedan ha väldigt svårt att skada människor som faktiskt "var där när det hände".

Däremot har jag inget emot slutet som jag tycker var tillfredsställande.

Medlem

Har nyligen köpt en ps5 och ska köpa det här spelet så småningom.
The last of us remake var ett av få spel jag faktiakt spelade på PS4

Redaktör

Tack för recensionen! Läsvärt.

Medlem

Har varken spelat 1an eller 2an. kanske är dags då

Game Jam-general

Köpte en begad PS4 bara för att få spela detta efter att jag äntligen spelade första på min PS3 och helt klart årets spel för mig. Förstår att det är något av en vattendelare men för mig var det fan full pott i alla kategorier. Animationer och grafik var så sjukt bra gjort och storyn, karaktärerna och världen likadå. Längesen jag spelat ett spel som var legit spännande som detta var.


fick smisk som barn

Medlem

Ni kan också vänta tills multiplayern kommer är riktigt peppad på den. Man kanske ska spela om 1an innan remaken av den kommer?

Medlem

Fin recension! Håller med om mycket. Mängden arbete som har lagts ner i atmosfär och detaljer är makalös, och därför är jag glad att jag har spelat det. Däremot så tycker jag att spelet är åtminstone 5 timmar för långt och att det blir alldeles för mycket "misery porn". När jag äntligen var klar med spelet var jag utmattad och kände mig mest glad att det var över. Så ja, glad att jag har kört det men det lär inte bli någon ytterligare vända.


H-How can she slap, kupo!?

Medlem

Personligen, för mig, ett av de bästa slutet någonsin. Tack Naughty Dog för detta!

Medlem

Jag tycker inte att gameplayet har brister jämfört med andra liknande spel. Kontrollen är den här gången otroligt följsam och precis.

Angående storyn så både älskar- och hatar jag den på samma gång. Joel är en fantastisk karaktär, och att han ska behöva dö känns så onödigt. Däremot förstår jag varför och jag applåderar Naughty Dog för att de har modet att pissa sina fans i ansiktet, om man ska uttrycka sig barskt.

Spelet hade nog tjänat på att vara lite kortare, för de sista timmarna spelade jag bara för att nå slutet - inte för att jag njöt av det.

Mitt betyg på spelet hamnar också på en fyra, en stark sådan.


Kunskapsförmedlare.

FM-guru

Jag gillade gameplay. Nej, det är inte revolutionerande, men det är väldigt tajt och välgjort. Tyckte jag, i alla fall. Höjdpunkten med spelet var, precis som i det första spelet, det visuella. Då pratar jag inte i första hand om grafiken (även om den och animationerna är *chef's kiss*) utan miljöerna. Synd att det ska regna så förbannat bara.

brrap brrap pew pew

Jag vill bara flika in att du skriver väldigt bra @greb1989 - alltid trevligt att läsa dina texter!


Det var en ko på en äng, och det var kon som var poängen

Medlem
Skrivet av Rydell1986:

Har varken spelat 1an eller 2an. kanske är dags då

Då är det verkligen dags att du gör det!

Medlem

last of us 2, tappade all elegans ettan hade och blev nån sorts vi ska ha med allt som är lit coolt wake osv så det sken igenom och blev förutsägbart och tråkigt.
-ettan var fantastisk

Skrivet av Ducci:

last of us 2, tappade all elegans ettan hade och blev nån sorts vi ska ha med allt som är lit coolt wake osv så det sken igenom och blev förutsägbart och tråkigt.
-ettan var fantastisk

Vad exakt är det som är "lit coolt wake"?


Viam inveniam aut faciam

Medlem
Skrivet av hannes.theorell:

Vad exakt är det som är "lit coolt wake"?

Han/hon kanske inte ens har spelat det utan går bara på vad andra säger.
Jag har frågat massa vad som är woke med spelet men för aldrig nå svar då dom vet inte.

Vissa tror ju att Abby är transsexuell vilket då visar direkt att dom inte spelat spelet.

Medlem
Skrivet av Nomman:

Håller med om att slutet kanske inte var vad man hoppats. Men efter alla känslor spelet orsakat tror jag omöjligen att de kunnat skriva ett slut som tillfredsställer alla. Eller ens de flesta. Hos mig gick hämndbegäret ännu hett, så för mig blev slutet något av ett antiklimax (även om jag förstår vad Naughty Dog försökte åstadkomma och applåderar det). Andra tycks i motsats till mig tycka att Ellie gick alldeles för långt, och därför ogilla slutet.

(Svårt att tala om utan att skriva några uppenbara spoilers)

Så är det såklart och man får väl sägas att Naughty Dog och Niel Druckmann verkligen lyckades någonstans då diskussionerna kring det här har varit ganska så häftiga. Det som störde mig lite med slutet var hur jag nästan kände att hela sista sektionen någonstans kändes som en eftertanke. Lite som att man varit osäkra på slutet ändå in i det sista och liksom nästan slängde ihop det här. Så är det säkert inte, men känns lite som att det varken hackat eller malet där.

Skrivet av Arzei:

Fin recension! Håller med om mycket. Mängden arbete som har lagts ner i atmosfär och detaljer är makalös, och därför är jag glad att jag har spelat det. Däremot så tycker jag att spelet är åtminstone 5 timmar för långt och att det blir alldeles för mycket "misery porn". När jag äntligen var klar med spelet var jag utmattad och kände mig mest glad att det var över. Så ja, glad att jag har kört det men det lär inte bli någon ytterligare vända.

Tack så mycket!

Ja, miljöerna är otroliga och precis som i det första spelet så får det allt att kännas väldigt troligt. Man kan verkligen visualisera att det är såhär det kommer se ut den dag då mänskligheten dör ut. Det är så melankoliskt men också oerhört vackert. Ja, slutet kändes lite krystat och lite väl utdraget hos mig också. Speciellt när jag också tyckte att payoffen inte riktigt håller samma kvalité som resten av spelet.

Skrivet av lerb:

Jag vill bara flika in att du skriver väldigt bra @greb1989 - alltid trevligt att läsa dina texter!

Tack, vad roligt att höra!

Skrivet av Ducci:

last of us 2, tappade all elegans ettan hade och blev nån sorts vi ska ha med allt som är lit coolt wake osv så det sken igenom och blev förutsägbart och tråkigt.
-ettan var fantastisk

Mycket kan man väl kritisera spelet för, men förutsägbart tycker jag inte riktigt hör hemma? Tror det här med "woke" också handlar väldigt mycket om vilka glasögon man har på sig. Personligen reflekterade jag knappt över det.

Medlem

Bra recension, och kan bara hålla med om det du skriver. Slutet blev för mig lite väl utdraget, men det kändes inte som det förstörde mycket av helheten. Spelet gav mig många fantastiska scener och upplevelser. När Joel spelar Future Days för Ellie på gitarren kom genast den där klumpen i halsen. För mig var kanske scenen när Ellie spelar sin version av "Take on Me" i musikbutiken i Seattle (som man tragiskt nog kan missa) ännu starkare

När det gäller kritiken mot "wokeism" så tror även jag det är baserat på antaganden av folk som inte spelat spelen, eller faktisk intolerans från folk som helt enkelt inte vill ha karaktärer av en annan hudfärg/sexuell läggning/könsdysfori, i sina spel. Då blir det dock lite av en annan diskussion där eventuella fel i slutändan inte ligger hos spelet.

Skrivet av Neverwild:

Han/hon kanske inte ens har spelat det utan går bara på vad andra säger.
Jag har frågat massa vad som är woke med spelet men för aldrig nå svar då dom vet inte.

Vissa tror ju att Abby är transsexuell vilket då visar direkt att dom inte spelat spelet.

Jag var dock tvungen att skratta när jag såg att personen i frågas kommentar innan var följande

Skrivet av Ducci:

fett nu kan man äga en dans, vår värld har blivit så sjukt töntig.
tur att det finns TV-spel så man kan spela sig bort från sånt här trams.

FM-guru
Skrivet av Kyraal:

När det gäller kritiken mot "wokeism" så tror även jag det är baserat på antaganden av folk som inte spelat spelen, eller faktisk intolerans från folk som helt enkelt inte vill ha karaktärer av en annan hudfärg/sexuell läggning/könsdysfori, i sina spel.

Handlar nog i första hand om det fetmarkerade, och då specifikt könsdysfori, och sedan sveps andra som inte ens spelat spelet med, med missuppfattningar som bieffekt (t.ex. att Abby skulle vara trans). Bisarrt.

Kan f.ö. tycka att manuset har tillräckligt med reella problem utan att man behöver blanda in sina politiska/ideologiska värderingar...

Medlem
Skrivet av Ducci:

last of us 2, tappade all elegans ettan hade och blev nån sorts vi ska ha med allt som är lit coolt wake osv så det sken igenom och blev förutsägbart och tråkigt.
-ettan var fantastisk

"lit coolt wake osv." hahahahah

Medlem
Skrivet av Ducci:

last of us 2, tappade all elegans ettan hade och blev nån sorts vi ska ha med allt som är lit coolt wake osv så det sken igenom och blev förutsägbart och tråkigt.
-ettan var fantastisk

Ettan var mediokert på sin höjd, tvåan var fantastiskt.

Medlem
Skrivet av Neverwild:

Han/hon kanske inte ens har spelat det utan går bara på vad andra säger.
Jag har frågat massa vad som är woke med spelet men för aldrig nå svar då dom vet inte.

Vissa tror ju att Abby är transsexuell vilket då visar direkt att dom inte spelat spelet.

Tror som det redan sagts att det beror på vilka glasögon man har på sig.

Ellie har en lesbisk relation med en tjej som blir gravid med någon annan, den älskade vita patriarken från första spelet blir slagen till döds av en steroidpumpad kvinna som är fysiskt överlägsen alla män, hon blir sedan påsatt av hennes kompis som är otrogen mot sin gravida flickvän, Abbys kompis är en trans-tonåring, den onda kulten liknar typ kristna.

Med en viss sorts glasögon ses också hela grejen med "dekonstruktion"(av första spelet) och "subversion"(av ens förväntningar och normer) som "woke".
Man ser det som en slags pervers och nihilistisk världsbild där det inte finns någon skönhet eller några högre ideal, och inte någon godhet och ondska. Där alla beter sig kasst och allt slutar i misär.

Lite som att The Last of Us 1 är Sagan om Ringen och The Last of Us 2 är Game of Thrones.

Om spelet hade släppts 2005 hade det kanske inte blivit samma snack men i en kultur som till allt större del består av denna "subversiva" världsbild ses spelet som en del av en större kulturell rörelse som folk då kallar "woke", precis som typ Vikings, Star Wars, Battlefield eller typ alla Netflixserier.

Medlem
Skrivet av CosmicPunch:

Tror som det redan sagts att det beror på vilka glasögon man har på sig.

Ellie har en lesbisk relation med en tjej som blir gravid med någon annan, den älskade vita patriarken från första spelet blir slagen till döds av en steroidpumpad kvinna som är fysiskt överlägsen alla män, hon blir sedan påsatt av hennes kompis som är otrogen mot sin gravida flickvän, Abbys kompis är en trans-tonåring, den onda kulten liknar typ kristna.

Tänkte bara nämna ett par felaktigheter i ovan nämnda citat plus hur man kan se på det hela med, enligt egen åsikt, mer neutrala "glasögon" (inom spoiler tagg för de som inte testat spelet)

- Personen Ellie blir förälskad i blev gravid innan de blev ett par (hade alltså gjort slut innan nytt förhållande inledes)
- En tjej som styrketränat från ung till vuxen ålder (att hon var vältränad ses även i tillbakablickar) behöver inte vara "stereoidpumpad".
- Vem som helst hade kunnat slå ihjäl den älskade patriarken, noll koppling till muskelmassa, utifrån den situation som han befann sig i, men det var enbart Abby som hade skäl nog att göra så.
- Abby är inte överlägsen alla män, vilket särskilt märks när hon blir tillfångatagen och brutalt misshandlad under slutakten.
- "Kompisen" Abby hade sex med var hennes Ex.
- Den onda kulten har i det stora hela noll koppling till kristendom, då kultens filosofi helt baseras på intolerans mot teknologi och maskiner (att leva ett med naturen är prio 1).


AMD Ryzen 9 5900x| Asus ROG Crosshair VIII Dark Hero X570 | G-Skill 32GB DDR4 3600Mhz CL16 Trident | MSI Geforce RTX 3080 10GB Gaming X Trio | Phantek P600S | Creative Sound BlasterX AE-5 Plus | Corsair RM850X 850W | Samsung 980 Pro 1TB M.2 NVME | Kingston A2000 1TB M2. NVME | Corsair H150i Pro XT
LG 38GN950 | LG Oled 65C7, 65C1 och 55C9
Xbox Series X | Playstation 5 | Oculus Quest 2

Medlem
Skrivet av matt76:

Tänkte bara nämna ett par felaktigheter i ovan nämnda citat plus hur man kan se på det hela med, enligt egen åsikt, mer neutrala "glasögon" (inom spoiler tagg för de som inte testat spelet)

- Personen Ellie blir förälskad i blev gravid innan de blev ett par (hade alltså gjort slut innan nytt förhållande inledes)
- En tjej som styrketränat från ung till vuxen ålder (att hon var vältränad ses även i tillbakablickar) behöver inte vara "stereoidpumpad".
- Vem som helst hade kunnat slå ihjäl den älskade patriarken, noll koppling till muskelmassa, utifrån den situation som han befann sig i, men det var enbart Abby som hade skäl nog att göra så.
- Abby är inte överlägsen alla män, vilket särskilt märks när hon blir tillfångatagen och brutalt misshandlad under slutakten.
- "Kompisen" Abby hade sex med var hennes Ex.
- Den onda kulten har i det stora hela noll koppling till kristendom, då hela deras filosofi baseras på intolerans mot teknologi och maskiner (att leva ett med naturen är prio 1).

Nja du misstolkar mig.

Jag menar inte att Dina var otrogen utan att hon är gravid med en annan mans barn när hon är i ett lesbiskt förhållande med Ellie. Dåligt formulerat av mig.

En kvinna kan inte bli så där musklig utan steroider. Oavsett så är inte det poängen.

Jag menar inte att det krävs muskelmassa för att slå ihjäl en försvarslös Joel. Det skulle en 80 åring kunna göra.

Abby är fysiskt överlägsen alla män i spelet. Vilken man i spelet är fysiskt överlägsen henne? Hennes fightingstil är typ hulk smash.

Skrivet av CosmicPunch:

En kvinna kan inte bli så där musklig utan steroider. Oavsett så är inte det poängen.

Nja, det är väl bara något reglage i deras spelmotor och så blir hon sådär musklig. Inget behov av några steroider där.


Viam inveniam aut faciam

Medlem
Skrivet av hannes.theorell:

Nja, det är väl bara något reglage i deras spelmotor och så blir hon sådär musklig. Inget behov av några steroider där.

Ja med lite digital magi kan man göra mycket.

Medlem
Skrivet av CosmicPunch:

Nja du misstolkar mig.

Jag menar inte att Dina var otrogen utan att hon är gravid med en annan mans barn när hon är i ett lesbiskt förhållande med Ellie. Dåligt formulerat av mig.

En kvinna kan inte bli så där musklig utan steroider. Oavsett så är inte det poängen.

Jag menar inte att det krävs muskelmassa för att slå ihjäl en försvarslös Joel. Det skulle en 80 åring kunna göra.

Abby är fysiskt överlägsen alla män i spelet. Vilken man i spelet är fysiskt överlägsen henne? Hennes fightingstil är typ hulk smash.

Om du inte vill bli misstolkad får du vara mer tydlig när du använder ord som exempelvis "blir" när det uppenbarligen skulle stå "var" , då ordet "blir" antyder att hon blev gravid efteråt. För övrigt baseras Abbys kropp på inskanningar av Colleen Fotsch (CrossFit atlet).

Sen är det lite oklart vad otrohet, en persons kroppsbyggnad etc har med "wokeism" att göra, men antar att de som slänger ur sig sådana ord har dragit ordet så långt att det numera inkluderar allt som inte följer subjektivt uppsatta normer. Enligt dessa normer är det troligen enbart OK om det är rätt typ av individer som utför handlingen eller ser ut på ett visst sätt.


AMD Ryzen 9 5900x| Asus ROG Crosshair VIII Dark Hero X570 | G-Skill 32GB DDR4 3600Mhz CL16 Trident | MSI Geforce RTX 3080 10GB Gaming X Trio | Phantek P600S | Creative Sound BlasterX AE-5 Plus | Corsair RM850X 850W | Samsung 980 Pro 1TB M.2 NVME | Kingston A2000 1TB M2. NVME | Corsair H150i Pro XT
LG 38GN950 | LG Oled 65C7, 65C1 och 55C9
Xbox Series X | Playstation 5 | Oculus Quest 2

Medlem
Skrivet av matt76:

Om du inte vill bli misstolkad får du vara mer tydlig när du använder ord som exempelvis "blir" när det uppenbarligen skulle stå "var" , då ordet "blir" antyder att hon blev gravid efteråt. För övrigt baseras Abbys kropp på inskanningar av Colleen Fotsch (CrossFit atlet).

Sen är det lite oklart vad otrohet, en persons kroppsbyggnad etc har med "wokeism" att göra, men antar att de som slänger ur sig sådana ord har dragit ordet så långt att det numera inkluderar allt som inte följer subjektivt uppsatta normer. Enligt dessa normer är det troligen enbart OK om det är rätt typ av individer som utför handlingen eller ser ut på ett visst sätt.

Ja den meningen var dåligt formulerad av mig.
Och det är förståeligt att du inte kan tolka exakt vad jag menar när jag inte har skrivit varför just de sakerna jag räknade upp skulle anses vara woke, om du inte då har exakt samma "glasögon" som mig.

Kollade in Colleen Fotsch, hon är garanterat inte naturlig(enligt mig då). Men det är knappast något Naughty Dog är medvetna om och allt i ett spel behöver inte vara 100% verklighetstroget heller.

Det som jag menar är woke är "mångfalden" och subversionen av normer.

Om jag kan förklara "glasögonen" lite så är det att man har en bild av att dessa progressiva företag har en världsbild där det västerländska samhället är baserat på förtryckande hierarkier där män förtrycker kvinnor, vita förtrycker svarta, heterosexuella förtrycker homosexuella, cis-personer förtrycker transpersoner, normer om kärnfamiljer förtrycker stjärnfamiljer, vackra förtrycker fula, smala förtrycker tjocka o.s.v.

Då blir målet för dessa företag att försöka vända allt detta upp och ner vilket är det som då anses vara "woke".

Sen är det säkert filmer, spel och andra kulturyttringar som inte gör detta på grund av någon agenda utan bara för att de tycker sakerna passar in i storyn eller liknande, kanske The Last of Us 2 är ett exempel på det, men då kan dessa säkert fastna i samma filter hos de som sorterar bort kultur som de anser är "woke".

Medlem

Har nog sällan varit så besviken som på Tlou2.
Det kändes som allt det häftiga i spelmekanikväg som visades på förhand på trailers bara var tom hype som sedan knappt förekom alls i det färdiga spelet. Istället för de dynamiska spännande encounters som hype-videorna visade så var det istället samma gamla som i etta, bara med skillnaden att det blev utdraget med 40 timmars kampanj varav minst 15h kändes som slapp utfyllnad. Spelet kändes o-tight, brist på spänning som motiverade de långutdragna banorna. Sen mycket förutsägbara klyschor av alldeles för modernt Hollywood-stuk som jag inte tänker gå in på närmare då jag inte vill hamna i en rant om saken. Av samma anledning som jag inte gillar det mesta som kommer från Hollywood idag så ogillade jag både berättandet och karaktärerna i tlou2.

12
Skriv svar