Spencer: Vi vill släppa CoD till Playstation så länge det finns en Playstation där ute

Robot
Spencer: Vi vill släppa CoD till Playstation så länge det finns en Playstation där ute

Xbox-chefen om Microsofts CoD-avsikter om de får köpa Activision Blizzard.

#activision-blizzard, #call-of-duty, #game-pass, #microsoft, #phil-spencer, #playstation


Medlem

Klart han vill, är ju en inkomstkälla.


signatur

Spela spel är kul ibland.

Medlem

"så länge det finns en Playstation där ute" hint hint

Medlem

Undrar vad deras stora plan är med köpet, men kul för alla ps-spelare iaf

Medlem

Så länge det släpps dag 1 till gamepass så är det nog ett rätt bra dragplåster till tjänsten ändå. Och så cross play och många spelare som bidrar till populariteten.

Medlem

Undrar om folk med Playstation är tillräckligt intresserade av CoD för att byta plattform om det skulle försvinna?
Jag förstår självklart att Xbox skulle vilja ha det som dragplåster till Gamepass men samtidigt måste det väl vara bättre att ha kvar det till så många plattformar som möjligt ur en vinstsynpunkt?
Dom skulle ju också kunna släppa spelet till Gamepass och samtidigt sälja till Playstation så får man välja själv om man vill köpa Xbox/PC eller betala för ett CoD lite då och då.


signatur

PSN: OAKTHYR

Medlem

6 Månader Gamepass eller 1 spel på Playstation, tror väldigt många hoppar på GP tåget då ifall de inte verkligen hatar Xbox handkontroller eller något liknande.
Även ifall de skulle höja priset till 300Kr i månaden så skulle GP fortfarande kunna vara en prisvärd tjänst, då det motsvarar lite mer än 4 PS5 spel idagen . Men då måste spelkvalitén upp en bit såklart, ifall det ska motsvara fullprisspel alltså.

75Kr i veckan är väl inte jättemycket ifall man utnyttjar tjänsten?

Tycker jämförelsen med Minecraft har varit missvisande, men nu när han rakt ut jämför med Minecraft så känns det väl mer troligt att spelet läggs i samma fack. MC är ju ett simplare spel som är byggt för att fungera på allt medans CoD är mer AAA fokuserat med väldigt stor budget varje år, känns som en lite starkare bricka i spelet. Tror inte så många hade köpt bara Xbox för att få MC, medans CoD nog är en systemsäljare.

Medlem

Även om uttalandet tyder att det ska släppas till playstation så länge det finns en playstation och säkert är det så att xbox har för avsikt att göra det oxå men i slutändan kan det ju vara playstation som säger nej till cod och då har ju xbox inte brutit sitt löfte!

Tänk er om xbox (efter gällande avtal) säger att de vill ha xbox game pass på playstation och då får playstation cod, men playstation skulle då förlora enorma intäkter från 100-tals spel som folk inte behöver köpa på playstation store och tvingas då tacka nej till cod!

Eller om xbox säger att de ska ha största delen av kakan eller hela delen om de säljer spelet på playstation store och då tvingar playstation säga nej där med!

I båda alternativen har ju xbox gett möjligheten att ha cod på playstation men playstation själva har sagt nej och då har ju inte xbox brutit nå löfte!

Ett tredje alternativ är att de kanske bara säljer det fysiskt till playstation så länge playstation inte godkänner villkoren på playstation store!

Jag tror de kommer erbjuda cod till playstation precis som de säger men kanske inte så gynsamt som det är idag för playstation! Är nog ett rävspel bakom kulisserna vi inte känner till om vem som ska tjäna vad och hur!

1
Skriv svar