Byta styrspakar till Xbox 360-dosa

Medlem
Byta styrspakar till Xbox 360-dosa

Någon som testat byta ut sina spakar till Xbox 360-kontroll?

Har spelat en del 360 det senaste och mina kontroller har omkring 10 år på nacken och spakarna har nu snabbt börjat slitas mer. Såg att man kan köpa spakar på Tradera att byta ut mot som liknar original-stickorna. Någon som har erfarenhet av sådant byte? Enkelt eller behövs specialverktyg när man väl skruvat upp handkontrollen?

Se länk:
https://www.tradera.com/item/302039/559375594/microsoft-xbox-...

phi
Medlem
Medlem

Nu har jag inga erfarenheter av just xbox360 kontrollerna, jag avecklar dom samtidigt som jag byter till series x kontroller. men byta spak brukar inte vara några konstigheter så länge man får upp kontrollen

Medlem
Skrivet av phi:

https://www.ifixit.com/Guide/Xbox+360+Wireless+Controller+Lef...

Du behöver en Torx T8H-mejsel:

https://www.autoexperten.se/verktyg/handverktyg/skruvmejslar-...

Jag hade försökt få tag på en ny kontroll i nyskick istället.

Tack för tips! Jag hittade skruvmejsel på Tradera också för 19 kr så kan bli värt ett försök. Jag har flera dosor så går det i stöpet med en av dom har jag ju ändå testat. Det är bara spaket som ska bytas och den förstår jag det som har en klickfunktion, ska man byta själva styrdonet under som registrerar rörelserna behöver man ju löda men det är överkurs för egen del.

Medlem

Om det bara är själva sticktopsen som ska bytas så är det så enkelt om att skruva isär kontrollen, ploppa av de gamla och trycka på de nya. Ska man däremot byta stickboxen i sig så gäller lödning, ganska enkel lödning men ändå inget de flesta brukar vilja ge sig på.

1
Skriv svar