Vilket var ditt första spel?

Medlem
Vilket var ditt första spel?

Jag lirade mina allra första spel som 3-4 åring och det var på brorsans 8 bitars Nintendo.

Mina två första spel var:

Super Mario Bros. 1

Life Force

Vilket eller vilka var dina första spel?


signatur

”A man with a conviction is a hard man to change. Tell him you disagree and he turns away. Show him facts or figures and he questions your sources. Appeal to logic and he fails to see your point. [fortsättning]

Medlem
Medlem

Dink Smallwood

Medlem
Skrivet av AndyZedd:

Dink Smallwood

Vilket också var ett sjukt underhållande spel vill jag minnas!

Sopwith var nog mitt första spel, spelades på en 8086 "släpbar" (innan datorerna blev bärbara på riktigt) dator.
https://www.youtube.com/watch?v=gXpW7PHcaT8

Vill minnas att det fanns ytterligare ett spel på den datorn, men jag kommer inte ihåg vad det var.

Medlem

Första spelet jag lirade på pc.. Descent
https://www.youtube.com/watch?v=SuMBYZrcQfU


signatur

Du kan kissa utan att bajsa men inte bajsa utan att kissa

Medlem

Första spelet jag kom i kontakt med var Lode Runner på farsgubbens jobbdator:
https://youtu.be/y6_i-HZYuMA

Första spelet som jag ägde var Sonic 2 på Sega Mega Drive. (Kom aldrig förbi andra banan på andra zonen, trots otaliga försök under flera år. Avskyr fortfarande alla former av parkour i spel på grund av det 😅):
https://youtu.be/aYHt_9zBQeY


signatur

När jag växte upp lyssnade jag mycket på Blümchen och Rollergirl. Jag tror att det har format mig som människa.

Medlem

Mitt första spel jag spelade är jag lite osäker på, jag tror det va något på min storebrors Sega master system. Första spelet jag faktiskt kommer ihåg helt och som var det första jag själv ägde var Super Mario Bros till min första egna spelmaskin Gameboy(den härliga gråa tegelstenen!)


signatur

Ta det piano, mannen.

Medlem

Skulle tro att det är Super Mario Land på den första Game Boyen, det är definitivt ett av mina första minnen från spel iallafall. Blir nästan lite tårögd när jag hör musiken från andra världen haha!


signatur

Acer Predator Helios 300 PH315-54 | i7 11800H | Geforce RTX 3070 | 32GB RAM | 1TB SSD
PlayStation 4 | Nintendo Switch OLED | Samsung Galaxy S21

Medlem

De tidigaste riktiga datorspelen jag minns är Kikstarter, Boulder Dash och Nemesis på C64 hemma hos kusinerna.

Medlem

Det är lite luddigt men antingen var det Super Mario World eller Donkey Kong Country


signatur

Jag är del av spelpodden GOTY - Årets spel
Lyssna gärna:
https://podcasters.spotify.com/pod/show/goty

Medlem

Mitt första spel var Shadowfax och jag hade ingen aning om Sagan om Ringen på den tiden, det spelet fick mig så intresserad av spel. Idag må det se skrattretande ut men då, då var det något som jag aldrig sett förut. Jag har spelat så många spel efter det, jag har helt tappat räkningen. Och många spel har fortsatt imponera på mig,

Last Ninja var det första spelet jag spelade när jag senare fick en C-64 och på många sätt och vis skulle jag vilja påstå att det var den tiden Dark Souls. Få spel har fått mig så enormt förbannad som det spelet, när man missar ett enkelt hopp för man är så nervös att man ska göra fel och svär åt spelet för att man visst "satte" det där hoppet. Spelet bryr sig inte, inte det minsta, väntan på att få spela igen. Och sedan när man är vid samma ställe, japp, dags att ladda om igen. Samma känsla fick jag när jag spelade Dark Souls, men det tog inte i närheten lika lång tid att ladda om, samt att man inte behövde spela om från början, vilket man var tvungen att göra i Last Ninja.

Medlem

Måste ha ha varit Wolfenstein 3d på morbrors dator eller Montezumas hämnd på commodore 64

Medlem

Hade pongversioner av tennis, is-hockey och squash om jag inte minns fel.


signatur

gorm streamar ibland!

Chefredaktör

Först av allt var nog när jag spelade arkadspel på en Pizzeria i Hoting. Där stod ett Missile Command och till min stora förvåning fick jag mynt och tillåtelse av mamma att spela. Styrningen skedde med en "trackball", som man frenetiskt snurrade på för att hinna skydda sina baser.

Spelandet på hemmaplan började med konsolen Philips Videopac G7000. Efter det kom en period då jag och min kusin hyrde spelkonsoler i videobutiker, främst Atari 2600 & Colecovision. Fick inte köpa dessa, "Vi har ju redan ett tv-spel".
Till slut fick jag en Commodore 64 och på den vägen är det...

Medlem

En av mina första spelminnen.

Var ett par spel till samma format jag minns. Ett där man körde tanks och ett där man var nån Ninja 😁


signatur

🇸🇪 VR Sverige Discord server
https://discord.com/invite/avnhs6mgjc

Gnällkuk

på min


signatur

..:: trickeh2k ::..
Windows 11 Pro - i7 8700k (delid) @ 5Ghz - ASUS Prime Z370-A - 16GB G.Skill Trident Z DDR4 CL14 3000Mhz - Corsair AX860i - EVGA RTX 3080 FTW3 Ultra - Acer Predator XB271HU - ASUS VG248QE - QPAD MK-85 (MX-Brown)/Logitech G PRO Wireless - Samsung 960 EVO 250GB, Samsung EVO 860 500GB, SanDisk Ultra II 480GB, Crucial MX500 1TB - Steelseries Arctic 5 - Corsair 750D - Custom water loop

Medlem
Skrivet av Nomman:

Första spelet jag kom i kontakt med var Lode Runner på farsgubbens jobbdator:
https://youtu.be/y6_i-HZYuMA

Kul att du nämner det. Det är ett av de första spelen som jag minns att ha spelat. De var på mina äldre bröders C64 och i färg istället 👍🏻

Medlem

Jag är ganska säker på det var detta spel på min pappas dator.

Ah, good times.

Medlem

Lite osäker. I början av 80-talet när jag var 5-6 år gammal, så hyrde min far en VIC-20 och en Vectrex och jag vet inte vad han hyrde först.

Men på VIC-20 så kommer jag ihåg att jag spelade en snake-klon, och på Vectrex så spelade jag Pole Position, Mine Storm och något tredje spel jag har glömt bort.

KoP
Medlem

Dig Dug till Atari 2600.

Medlem

Dator mässigt var det nått på min C-128. Tv spel mässigt var det på en konsol som såg ut så här. https://digitaltmuseum.se/021026360234/tv-spel

Medlem

Enligt min polare var det första jag spelade Radar Rat Race på hans Commodore VIC-20, vilket förmodligen är sant för han har ett gammalt Polaroidfoto av oss när vi spelade det som hans farsa tog. Jag var dock så liten att jag själv inte kommer ihåg det!

Det första jag har ett klart minne av var Pro Wrestling till NES:en vi hyrde från videobutiken.

Alternativt första Microsoft Flight Simulator på en annan polares farsas monokroma IBM…

Medlem

Doom. Spelades i dator rummet på högstadie skolan. Ingen av oss hade egen dator hemma på den tiden men kort efter köpte mamma och pappa en landstings dator till hemmet.

Medlem

Jag var så liten så jag minns inte. Men vi hade en bootleg-kassett med 52 spel till en Famicom som farsan köpte av en skeppshandlare när han seglade på långfart, så det är antagligen en delad förstaplats för Super Mario Bros 1-3, Excitebike, Balloon Fight, Bomberman, Ice Climber, Sky Destroyer, Elevator Action och Magmax.


signatur

Ryzen 9 5900x & RTX 3070 Ti | Nintendo Switch | PlayStation 5
PSN: DocPjotor | Steam: Gorrsnus

Medlem

Mitt första spel var Mario Bros. Jag var så jäkla besviken av att man inte kunde gå in i rören minns jag. Jag tycker fortfarande spelet är skittråkigt.

Medlem

Andra spelet var Super Mario Bros på NES. Första PC-spelet var Prince of Persia.

Medlem

Farfar introducerade mig till Gorillas, stark tobak!

Medlem

Legend of Zelda

Duck Hunt

ICE Climber

Top Gun

Tennis

Farsans guldiga Legend of Zelda minns jag allra tydligast pga att kassetten var just guldfärgad. Vet dock att jag någon gång glömde hålla in RESET knappen när jag stängde av strömmen så hans sparade profil där han klarat ut spelet försvann De andra spelen kommer jag även väl ihåg men minns dock inte vilket jag spela först

Medlem

Magnavox Odessey 2 spelade jag på så man har hängt med ett tag. Fast det var nog när vi fick NES i julklapp med Super Mario Bros som man börja uppskatta spel på riktigt.
[image] https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/2/2d/Mag...[/image]

Medlem

Kul att det är sånn stor variation på spelen!

De mesta spel som kom före NES är främmande för mig. Jag kanske igen några c64 och Amiga-spel, men dem har jag lärt känna på efterhand.


signatur

”A man with a conviction is a hard man to change. Tell him you disagree and he turns away. Show him facts or figures and he questions your sources. Appeal to logic and he fails to see your point. [fortsättning]

Skriv svar