[KEBAB] Griskött VS Nötkött
Jag var hos lokala pizzerian idag och tjatade och frågade på dom varför dom inte hade griskött till kebaben istället för nötkött. Jag tycker nämligen inte om nötkött som kebab då jag tycker att det är smaklöst, sladdrigt och äckligt. Griskött (det är väl Gyros man kallar det?) smakar mycket bättre enligt mig. Ägaren undvek att svara mig tydligt, jag till och med frågade om det hade någonting med religionen att göra, men ägaren svarade att det var det inte. Han sa något om att dom flesta ville ha nötkött och att griskött är för fett samt bakterierna trivs bättre i grisköttet. Tyckte det lät lite skumt, verkar som om han försökte undvika frågan. Vad tror ni? Kan det vara så att religiösa muslimer hotar pizzerior här och där för att sluta göra kebab av griskött? Andra orsaker? Eller var det sant som pizzeriägaren sa?
//* Det finns inga Minor för Svärdet *\\
Nötkött kan du allmänhet äta rått utan bekymmer. Griskött är i allmänhet farligt om du inte tillagar det ordentligt.
Skulle jag ha något så snuskigt och bakterie-benäget som en stor köttklump snurrande på en pinne dagarna i ände skulle jag helt klart välja det minst farliga köttet.
För övrigt är lammkött bäst i kebab.
griskött är inte såå farligt att äta rått...allt griskött har inte trikiner i sig men om det skulle vara trikiner i och man käkar det så är man ju rätt körd
http://sv.wikipedia.org/wiki/Trikiner
http://www.smittskyddsinstitutet.se/sjukdomar/trikinos/
älgkött ftw
Nöt eller Gris? ..wtf!
Kebab kommer ifrån kebabdjuret det vet ju alla, kebab djuret är ungefär lika stort en fullvuxen boxer och trivs bäst betande på stora vitlöksängar och driker helst olivolja.
Ett styckat kebabdjur kallas populärt, "kebabstock".

Om du beställer en Kebab på kontinenten så får du lamm och mycket lök! mmmmm..!!
Gyros görs utav finskuren fläskkaré. ..mmm!
f-n hungrig nu!
"Cash, Rules, Everything, Around, Me - C.R.E.A.M. - Get the money! - Dollar, dollar bill y'all"
Nöt eller Gris? ..wtf!
Kebab kommer ifrån kebabdjuret det vet ju alla, kebab djuret är ungefär lika stort en fullvuxen boxer och trivs bäst betande på stora vitlöksängar och driker helst olivolja.
Ett styckat kebabdjur kallas populärt, "kebabstock".
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/a/ad/D%C3...
Om du beställer en Kebab på kontinenten så får du lamm och mycket lök! mmmmm..!!
Gyros görs utav finskuren fläskkaré. ..mmm!
f-n hungrig nu!
Jag minns när jag hittade receptet på pizzasallad - tog flera veckor innan jag vågade äta det igen... det stod bara "Buffelpinkat stäppgräs" på receptet.
Jag gillar fläskkarre som mat, nötköttet som "godis"... vi har dock inte det där tattiga kebabköttet som finns i stockholm bla, små äckliga fyrkanter som ser ut som square meatballs... så har de typ ketchup på kebaben också... BLÄUE!
My goal in life is to be the person my dog thinks I am.
Anledningen är också att Kebab är en mellanöstern(isk?) maträtt och då det finns en stark anknytning till både muslimsk och judisk tro vågar de vägra fläskkött.
Personligen skulle jag inte kunna tänka mig att äta fläskkebab, inte av religösa skäl utan snarare att kebab är gott som det är, vill jag käka fläsk finns det många andra maträtter som är goda.
"Örnar kan kanske sväva högt, men vesslor blir inte insugna i jetmotorer."
Mikael 'the_maxx' Löfgren - FZ
frågan går ju inte att svara på. kebab görs av lamm eller nöt eftersom det är så de vill ha det i mellanöstern. gyros görs av fläsk därför att greker vill ha det så. vill man ha griskött så får man välja grekisk fastfood istället för arabisk/judisk.
vi har dock inte det där tattiga kebabköttet som finns i stockholm bla, små äckliga fyrkanter som ser ut som square meatballs... så har de typ ketchup på kebaben också... BLÄUE!
var har du ätit kebab, på sibylla?
För de ord, som till andra man har sagt, ofta man bitter får böta.
Jag minns när jag hittade receptet på pizzasallad - tog flera veckor innan jag vågade äta det igen... det stod bara "Buffelpinkat stäppgräs" på receptet.
ROFL
"Cash, Rules, Everything, Around, Me - C.R.E.A.M. - Get the money! - Dollar, dollar bill y'all"
[quote=CastorFiber]
Nöt eller Gris? ..wtf!
Jag gillar fläskkarre som mat, nötköttet som "godis"... vi har dock inte det där tattiga kebabköttet som finns i stockholm bla, små äckliga fyrkanter som ser ut som square meatballs... så har de typ ketchup på kebaben också... BLÄUE!
Har också vart på några pizzaställen där man fått dessa hemska fyrkantiga kebab bitar som ser ut som tepåsar,
smakar för jäkligt.
Åk till Macs i Göteborg, där får man kebabmattor, jag skämtar inte, den mest obehagliga kebaben att äta.
Kebabbitarna är ganska tunna, och är typ 10 cm breda och långa som ett A4 papper, när man äter en och drar så kommer hela härligheten ut och smiskar dig på hakan samt halsen och skvätter kebabsås överallt.
Kebab skall vara kebab. Nötköttet.
Eller ja, kebabdjuret.
Calle säger att jag är influencer
Kebab är ju Svensk husmanskost nu förfan. Men en redig Kebabtallrik är förbaskat gott
Har upptäckt att den bästa kebaben faktiskt finns i Västerås. Har inte smakat alls lika bra i andra städer...
Den vanliga nöt-varianten tycker jag är godast iaf
[size="15"]Ugh!?[/size]
Nu har ja inte käkat kebab i nå länder som typ Turkiet. Men fan, det går ju bara äta kebab i sthlm. Godast tycker jag är folkets på hornsgatan OTROLIGt god kebab, inte riktigt lika god på medborgarplatsen då dom har massa konstigt jox i, typ persilja å rödbettor å grejjs :S Vet inte riktigt vilket kött som e där, men gott är det. Annars tycker jag de mesta kebab smakar gott(i sthlm).
Provade i gotland. fy fan va äkligt! asså de går inte äta där. Massa äklig sallad typ saltgurka, å sen tvp små bitar kött, som inte va nå vidare gott. Har polare som käkat lite här å var också å dom håller me. Finland va också saltgurka å annat konstigt i. Han säger också att västerås inte är nå vidare heller. Jädra gurkfabrik asså
Den här snubben gråter för kebab,eller för att den är så stark kanske? http://www.youtube.com/watch?v=Kcj2ljdIrgM
Har upptäckt att den bästa kebaben faktiskt finns i Västerås. Har inte smakat alls lika bra i andra städer...
Vill nog tillstå att Södertälje har ett antal ställen som erbjuder högst passabla Kebaber, utan att för det förringa det som bjuds i aros.
(Och det har ju sin naturliga förklaring.)
8)
Har upptäckt att den bästa kebaben faktiskt finns i Västerås. Har inte smakat alls lika bra i andra städer...
Vill nog tillstå att Södertälje har ett antal ställen som erbjuder högst passabla Kebaber, utan att för det förringa det som bjuds i aros.
(Och det har ju sin naturliga förklaring.)
8)
Kebabhouse på köpmangatan har bra kött.. fläsk?
Inte den dära broskiga gummiaktiga massan som blir som breda köttserpentiner *ryys*
som brukar vara vanligt typ överallt.
Build a man a fire, and he'll be warm for a day. Set a man on fire, and he'll be warm for the rest of his life.
- Sir Terry Pratchett