Inaktiv
FPS....?

Alla diskuterar ju hur många fps hit och dit dom får i olika spel efter diverse uppgraderingar och överklockningar.. All heder åt det.. Men hur får man fram så man kan se den? För man räknar ju inte med ögat direkt...


AMD 64 X2 4600+, 2048 DDR2, 7950GT 512, X-Fi Fatal1ty, WDC 250Gb

Medlem

Ett alternativ är att tanka hem demoversionen av Fraps och ha det igång, då kan du ställa in så att du ser FPS:en i nåt av hörnen.

Inaktiv

wow, ok sorry för fylleinlägg, får börja stänga av datorn på helgerna.

Inaktiv

Tackar... fraps funkar finfint...
Och Prizma, du måste nog skriva långsammare än du tänker nästa gång..


AMD 64 X2 4600+, 2048 DDR2, 7950GT 512, X-Fi Fatal1ty, WDC 250Gb

Medlem
Skrivet av priZma:

va hu ha e de de fps tråd så hkan jah säa att ut2004 ätvbädst i världen när det gäller fpps för det är så bra så du inte kan spela deti utam att bli beroende

haha, måste citera denna så att det inte kan redigeras bort i morgon när priZma är nykter


För de ord, som till andra man har sagt, ofta man bitter får böta.

Inaktiv

va hu ha e de de fps tråd!

Medlem

Men tar inte fraps onödigt med datorkräm? Då får du ju inte dom egentliga FPS:en utan endast en FPS som gäller när Fraps är igång...?

Eller vänta nu, jag kanske blandar ihop det. Är Fraps programmet som sparar en bild för varje frame så man kan göra en film av det sedan?


system: online

Medlem

Finns ju oftast ett konsol kommando i de flesta spel som visar FPSen, sen beror det ju på vad det är för spel. Vill man se FPSen i Half-life 2 tex skriver man in cl_showfps 1 (tror jag) i konsolen.


<3

Inaktiv

fraps drar väl ingen märkbar prestanda så länge man inte spelar in från det?

Medlem

Om du har ett ATI grafikkort så kan du installera ATI Tray Tools som har en OnScreen funktion som visar FPS:en i DirectX-applikationer (lite osäker när det gäller OpenGL men det borde fungera där också), eller ännu bättre avinstallera dom officiella drivarna och installera istället OmegaDrivers som också inkluderar ATI Tray Tools. Efter vill du aldrig gå tillbaks till dom officella drivarna och Catalyst Control Center. Ännu mer fördelar med OnScreen funktionen är att du kan också se ledigt GPU-minne direkt, GPU-hastigheten m.m. i spelen.

ATI Tray Tools har också massor med andra praktiska funktioner!


//* Det finns inga Minor för Svärdet *\\

1
Skriv svar