Hälge strikes back?

Medlem

Områderna runt Furudal (sveriges vargtätaste område) är i princip älglösa, och det beror inte på jägare. 1 varg måste äta ganska mkt för att få energi. Det finns helt enkelt inte byte för att upphålla 15 vargar. Det är därför det det finns så lite rovdjur i jämförelse med bytesdjur. Så 2000 björnar eller 100 vargar är inte så lite som det låter faktiskt. Björnarna mindre i fara än vargarna fårstås. Men det är ju därför vi har skyddsjakt på Björn. En sak som är intressant med vargarna är att det inte går med dem här täta bestånden vi har. Har vi 15 vargar i ett litet område så ökar inaveln succesivt, vilket påverkar vargens mentala hälsa och fysiska.


signatur

Videomupp

Medlem

Oj, vad det skrivits mycket under dagen. Ang. kastrering av kor. Rissan, du kan inte känna till mycket om djur. Det är ganska komplicerat att kastrera honor. Det är helt enkelt inte pratiskt tilämpningsbart på vilda djur. Till skillnad från hanar så krävs det uppsikt, borttagning av stygn och operationen är inte i närheten så enkel som på hanar.
Förutom det har vi ju redan konstaterat att man inte skjuter djuren enbart för att hålla beståndet nere, men du menar att istället för att skjuta dem som inbringar pengar, mat o s v, så ska man förlora pengar på dem istället genom att kastrera. Kom tillbaka när alla är veganer.
Orkar inte ge mig in på resten av jaktfrågan. Dessutom tycker jag nog att Rissan ska kolla på jordbruket lite först, och istället för att beordra totalförbud och allt möjligt informera sig om situationen istället.
Toppen att dina vänner har en ekologisk gård btw. TU på det.

123
Skriv svar