Borgerlig valseger

Medlem
Skrivet av Notumforce:

älskar alla rabiata sossar i detta forum =/

Tycker om alla här, oavsett åsikt är vi alla goa forumtroll :heart:


signatur

Ja, jag kanske är ute och cyklar men det är fanimej miljövänligt - purresnurre@2005

Medlem

Final_Frontier: vem kan säga att Socialdemokraterna hade satsat ännu mer miljarder på forskningen? hur många vallöften är det inte som aldrig hålls från deras sida om och om igen? (tur för dom så har svenskar inte längre minne än några få månader när det gäller sådant)

och med Alliansen vid makten är det inte sats att hela 1/3-delen som staten står för inte betalas ut.

Citat:

Det är mycket tveksamt om det lönar sig att satsa på högre utbildning om man ska stanna i Sverige.

Citat:

Inget i-land jämfört med Sverige har skapat så få inhemska arbeten de senaste 30 åren.

Citat:

Vore det inte för den privata sektorn inom industri, massa, malm, inovationer, tjänster osv. fanns det inga pengar alls att driva Sverige.

Citat:

Svenska staten däremot satsar mindre än många jämförbara länder, stor del av anslagen går dessutom ej till forskning utan till hyror och administration.

Citat:

hur kommer det sig då att vi har rekordmånga arbetslösa civilingenjör?

Citat:

Hjärtsjukdom är den största dödsorsaken i Sverige. Nu flaggar svenska hjärtforskare för att deras forskning är allvarligt hotad och i förlängningen även vården av hjärtsjuka.

allt detta under tolv år (~65 de senaste 70-75 åren) med socialdemokrater vid ratten.

det som behövs i sverige är fler jobb!
att låta 1,5 miljoner fortfarande vara arbetslösa och satsa miljarder på forskning är inte så smart, och var ligger solidariteten i det?
dessutom finns det siffror på att uppemot 80-90 procent av svensk forskning leds av utländska bolag...

nee, jobb för den vanliga svensson som är arbetslös är det som behövs, sedan när vi får bort en massa människor från att tvingas ta pengar av staten istället kan jobba och bidra med pengar så kan vi spendera pengar på forskning (inte sagt att alla pengar dit ska avta från statens sida)

(det är ungefär likadant som att Persson såg ser bekymrad över att 800 barn varje år går ut en religös friskola, men "ignorerar" att 23.000 barn varje år går ut grundskolan utan godkänt i basämnerna... någon borde säga till socialdemokratin att det gäller att lägga fokus på rätt sak och prioriteringar i rätt ordning)

vad sverige behöver är fler (små)företag, och en politik som tillåter företag att anställa människor - så får vi igång arbetsmarknaden igen.

och vad gäller svenska sjukvården så är det bra... bara att vi har en utav världens längsta väntetider - och därmed betyder en plats fyra i europa på sjukvård inte så mycket längre.
(spelar ingen roll om våran sjukvård är världsbäst när den inte hinner ut att hjälpa människor)
vad moderaterna vill göra är att ta bort så mycket byråkrati och politik det bara går ifrån sjukvården och låta de som vet bäst om det, dom som jobbar med det, läkare och patienterna bestämma över sin vård - inte någon politiker flera mil bort.
minska pappersarbetet och öka det praktiska arbetet!


signatur

Go for it - ALL or Nothing!

Medlem

Jag tycker det är roligt med de vänner som röstade borgerligt, men nu börjar ångra sig när de ser "högerspöket". Detta utan att Reinfeldt ens bildat regering. Är de synska, eller är de bara obildade personer som inte brydde sig om att se vad för ändringar alliansen ville göra? Så vitt jag vet har det inte kommit några överraskningar om ändringar som ska ske. Att det mindre än en vecka efter valresultatet skulle ha skett förändringar som får dem att tänka om finner jag bara komiskt.

Medlem
Skrivet av PurreSnurre:
Skrivet av Notumforce:

älskar alla rabiata sossar i detta forum =/

Tycker om alla här, oavsett åsikt är vi alla goa forumtroll :heart:

Så sant så :crazy:


signatur

quod similis saporem blandeque coruscant

Skriv svar