Ständigt i marsch

Antikvitet
Ständigt i marsch

Jag gjorde lumpen i vad som kallades ett "statsceremoniellt förband". Det var 4.Skvadron på Livgardet, den skvadron som tillsammans med Livskvadron gjorde beridna högvakter. Vi drillades hårt i excercisen och inställningen var solklar: 4.Skvadron skulle med sina fyra plutoner vara landets bästa excercisförband. För dig som inte är så bekant med termen excercis (eller lumpen) så är det när man marscherar i takt och ju likformigare gruppens rörelser är desto vackrare anses det vara. Och vi blev väldigt duktiga. Vi satte stor ära i att vara bäst och än i dag kan jag känna de 108 slagen i minuten i ryggraden när jag promenerar.

Men så ser man något sånt här och så plötsligt känner man sig så liten.

<object width="500" height="315"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/aDtR2QybB58&hl=en&fs=1&color1=0x3a3a..."></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/aDtR2QybB58&hl=en&fs=1&color1=0x3a3a..." type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="500" height="315"></embed></object>

#blogg


John Severinson, före detta chefredaktör - Läs min blogg

Medlem
Ständigt i marsch

Samtidighet mina herrar!


Tempus fugit.

Medlem

Kina på frammarsch?

Medlem

Fasen vad man skulle få lust att byta takt helt plötsligt om man gick där

Medlem

Något för jämställdheten det där!
Men excercis var nog ett av de absolut tråkigaste vi i vår skvadron gjorde men som tur var så gjorde vi det bara ett fåtal gånger.

Medlem

Det sjukaste är ju helt klart att alla är lika långa

1
Skriv svar