Voddler är ute och cyklar

Antikvitet
Voddler är ute och cyklar

Jag tillhör de som faktiskt är villig att betala för min konsumtion av filmer och tv-serier. Jag har haft Spotify Premium i snart ett år och skulle gladeligen betala 400-500 kronor per månad för att få alla tv-serier och alla filmer lika lättillgängliga som de är för mig via diverse torrent-sajter.

Jag är med andra ord extremt nyfiken på Voddler. Det är svenskt, det är peer-to-peer-delning i molnet och det följer i Spotifys kölvatten. Det kan bli hur bra som helst. Och när jag fick en invite genom Bredbandsbolagets försorg var jag väldigt lycklig.

<img src="http://www.fz.se/medlem/bilder/_imgu.php?i=17121&w=480&h=9999..." alt="" style="border: 1px solid black;" />

Antiklimax 1 var att klienten bara fanns till Windows. Jag prövade det i en Windows-emulator men resultatet var skrämmande dåligt. Trodde att det berodde på emulatorn och tänkte inte mer på det, men i dag fick jag nys om att klienten även släppts till Mac.

Nu ska vi komma ihåg att det här är en tidig alfaversion. Men ändå är det så att antiklimax 2, 3, 4 och 5-25 kom så fort man startar Voddler. Inte nog med att man av någon anledning valt att inte tillåta musnavigation - gränssnittet är också avsett för navigation med fjärrkontroll, men samtidigt helt ointuitivt. Det är visserligen snyggt på bild, men rätt dassigt på det hela taget.

<img src="http://www.fz.se/medlem/bilder/_imgu.php?i=17122&w=480&h=9999..." alt="" style="border: 1px solid black;" />

När man väljer en film startar reklamen. Men man har ingen aning om hur många reklamfilmer det är, eller att det ens är en reklam. Och när fyra reklamfilmer hade hunnit spelas så skickas jag ut till menyn igen. Lovely.

Lägg till det faktum att Voddler av någon anledning försökt leka helskärmsläge, men ändå hamnar i ett hörn av skärmen och fönstret inte går att flytta, så känner jag att det luktar flopp. Och det tycker jag är jättetråkigt.

<img src="http://www.fz.se/medlem/bilder/_imgu.php?i=17123&w=480&h=9999..." alt="" style="border: 1px solid black;" />

Om någon som arbetar med Voddler mot förmodan läser det här vill jag säga det här: Jag hejar på er! Jag förstår att det är en tidig version, att ni har stora planer och att mycket kommer att bli bättre. Visst var det kanske dumt att släppa in alla BBB-kunder i ett sånt här tidigt skede, men lasttestning är svårsimulerat och det förstår jag. Men snälla, ge oss möjligheten att använda ett gränssnitt som påminner om en dator. Snegla på Spotify och kopiera så mycket ni bara kan. Ska jag följa 10 olika tv-serier är det i ett listgränssnitt jag vill navigera, annars är idén dödsdömd redan från starten.

Uppdatering: Verkar som att Voddler har något belastningsproblem som de informerar om. Det är säkert det som gör att ingen film går igång.

#blogg


signatur

John Severinson, före detta chefredaktör - Läs min blogg

Medlem
Voddler är ute och cyklar

Vet inte varför, men kan lätt tycka det är tråkigt att du kallar det hela för flopp pga (överlag) gui't. (vilket dom mest troligt kommer att laga)
Det intressanta är väll, funkar tjänsten? Hur är bildkvalitén? Mycket stopp i ruljanssen?

Antikvitet

Det faktum att jag inte kan starta en film bidrar också, ja.

Sen vill jag påpeka att jag inte säger att det är en flopp, utan att det börjar lukta flopp när man ser GUI:t. Men jag hoppas de styr om och fixar så det blir bra!


signatur

John Severinson, före detta chefredaktör - Läs min blogg

Medlem

Förutom att GUIt är gjort för handkontroll/fjärrkontroll så undrar jag hur mycket av det du upplever som är specifikt för mac-klienten, har inte sett nåt av det på windowssidan nämligen(inte sedan nån månad iaf).

Gick rykten om muskontroll av det för ett tag sedan, kan vara så att det dyker upp i en uppdatering.

Medlem

http://blog.voddler.com/?p=250

Nu har de äntligen släppt en klient för mac. Så testa den och återkom.

Inaktiv

en fågel viskade i mitt öra att en ny GUI med musnavigation är på gång.

Antikvitet
Skrivet av Mahlberg:

http://blog.voddler.com/?p=250

Nu har de äntligen släppt en klient för mac. Så testa den och återkom.

Du har uppenbarligen inte läst mitt inlägg. Gör det och återkom.


signatur

John Severinson, före detta chefredaktör - Läs min blogg

Medlem

Jotack, det där med att man får se en massa reklam och sedan kastas ut i huvudmenyn igen händer hela tiden, har ta mig f-n inte fått igång en film ännu, och när jag kollar Voddlers forum så är jag inte ensam (som tur är).


signatur

Pingvin, flagga eller äpple. Vem orkar bry sig, vi är alla samma 1or och 0or i slutändan.

Medlem
Skrivet av John:
Skrivet av Mahlberg:

http://blog.voddler.com/?p=250

Nu har de äntligen släppt en klient för mac. Så testa den och återkom.

Du har uppenbarligen inte läst mitt inlägg. Gör det och återkom.

Missade den raden, men om det är så mycket problem med klienten så bör de trots allt inte ha släppt den.

Om Voddler inte fungerar som det ska så kommer det antagligen dö ut rätt så snabbt.

Antikvitet

Mahlberg, där slog du huvudet på spiken, jag känner precis likadant!

Jag vill verkligen att Voddler ska lyckas och jag hoppas att de inte har skjutit sig i foten genom att släppa för tidigt.

Personligen hade jag hellre sett att de började med ett Spotify-liknande gränssnitt, med listor, och sedan framöver byggde ett mer HTPC-likt gränssnitt.


signatur

John Severinson, före detta chefredaktör - Läs min blogg

Medlem

Känns lite som Joost. Det blev hajpat rätt så rejält där ett tag och man testade det men insåg direkt att det var helt värdelöst.

Hörde att gränssnittet baseras på XMBC som tydligen inte har musstöd vilket är anledningen till att de inte har det (åtminstone ännu), vet inte hur sant det är tyvärr.

I slutändan är det ju ändå upplevelsen som spelar roll och Voddlers GUI är även om man bortser från omusstödet inte jättebra i dagsläget. Varför kan jag inte frisöka efter film utan måsta bläddra igenom allt för att hitta det jag vill? Särskilt när genreuppdelningen inte bara är dålig utan ibland nästan obefintlig känns det som.

De har mycket att städa upp på GUI-fronten och jag håller helt med i att något Spotify-liknande är att föredra även om det inte är klockrent. För mig har iaf tjänsten i sig fungerat tidigare och då också relativt smärtfritt så potential finns. Hoppas de tar vara på den.

Medlem

Så en tjänst liknande Netflix i princip?


signatur

(batsman) Det enda som är större än njutningen av ett avklarat arbete, är att skjuta upp det till morgondagen.

Medlem

Tycker att gratis filmer och serier är en väldigt bra idé. Och för dem som inte orkar med all reklam (som möjligtvis kommer att bli en aning jobbig) så kan dem slippa det mot en hacka i månaden. Eller är det per år?


signatur

////Mr.Waterboy
Frukta inte vapnet, frukta bossen som använder det.

1
Skriv svar