Dagens indietips: Time Fcuk

Medlem
Dagens indietips: Time Fcuk

<!-- @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } A:link { so-language: zxx } --><img class="alignnone size-full wp-image-1013" title="Time Fcuk" src="http://trydling.wordpress.com/files/2009/09/time-fcuk.jpg" alt="Time Fcuk" width="570" height="365" />

Andy McMillen är indiemannen som gjorde <em>Gish</em>. Du behöver inte veta vad <em>Gish</em> är för att gilla <em>Time Fcuk</em>.
<p style="margin-bottom:0;"><em>Time Fcuk</em> är ett minimalistiskt pusselspel som påminner lite om <em>Crush</em> -- man tar sig fram i plattformslandskapet genom att skifta perspektiv. Grejen är att här skiftar man inte mellan 2D och 3D, utan mellan 2D och <em>ett annat lager</em> av 2D.

Till sin "hjälp" har man en 20 minuter framtida version av sig själv. Han är lite av en skithög. Påminner en hel del i tonen om Glados från <em>Portal</em> -- en mupp som hånar en tillräckligt mycket för att man ska vilja ta sig igenom alla rum och kunna slå honom på käften. Men varför skulle man slå sig själv på käften? Det känns inte vettigt.

I bakgrunden spelas mardrömsdragspelsjazz. Det är lite läskigt. Och precis som i <em>Portal</em> undrar man vad som är tanken bakom allt. Varför skulle ens framtida jag tycka att det är vettigt att stänga in ens nutida jag i en serie dödsbejakande rum? Man längtar efter att ta sig igenom hela labyrinten och ut till den riktiga verkligheten igen så man kan få lite perspektiv på allt. Och det är alltså vad <em>Time Fcuk</em> är -- ett spel om perspektiv.

<a href="http://www.newgrounds.com/portal/view/511754">Spela Time Fcuk här</a>.

Jag bloggar på Wordpress också.

#blogg


signatur

Vincere vel mori.

Inaktiv
Dagens indietips: Time Fcuk

Mardrömsdragspelsjazz, min favorit!
Skön atmosfär i spelet, men slutet levde inte riktigt upp till vad som byggdes upp, så då kändes det inte lika belönande att stånga skallen mot galna pussel i en timme.

1
Skriv svar