Det här är hockey

Medlem
Det här är hockey

<a href="http://www.easports.com/media/play/video/9328667" target="_blank"><img class="size-full wp-image-986" title="NHL 10" src="http://trydling.wordpress.com/files/2009/09/ishockey.jpg" alt="NHL 10" width="570" height="368" /></a>
Klicka på bilden för att komma till ett äkta hockeyanfall.

För länge sedan hade Sony en egen fotbollsserie. Den hette T<em>his is Football</em> och var på sin tid helt okej. Bland annat kunde man på lustiga vis filma sig till frisparkar och straffar, även om det oftast bara blev gult kort för osportsligt uppträdande.

Jag kommer osökt att tänka på parafrasen "This is Hockey" när jag spelar <em>NHL 10</em>. Ofta skapas situationer som nästan är omöjliga att skilja från tv-sändningar av den äkta varan.

Som här, i fjortonde minuten i matchen mellan Minnesota Wild (mitt lag, i vitt) och San Jose Sharks. Det är jag som har nummer 88 ("Rydling" på ryggen, även om det inte syns i den komprimerade videon) och frän orange tejp på klubban.

Först driver jag in pucken strax förbi blå, men märker att San Joses back kommer klämma upp mig mot planket. Så jag dumpar pucken i rundeln för min kollega att åka på. Han snappar upp den, och vid det här laget har jag tagit mig förbi min bevakare och glidit upp framför mål. Jag får tillbaka pucken -- och slår en läcker sidledspass till centern som fyllt på anfallet och får ett kanonläge. Det är vackert.

Sånt här händer hela tiden i <em>NHL 10</em> när man spelar kreativt. Skitsnygga sekvenser där man bara häpnar över hur hockey allting känns. I såna stunder har jag bara gränslös kärlek för spelet -- precis som för den riktiga sporten. Varför <em>NHL 10</em> ändå inte får 6/6 av mig kan ni läsa i morgondagens SvD.

<a href="http://www.easports.com/media/play/video/9328667">Kolla in det skitsnygga målet här.</a> EA har fräschat upp sin sajt <a href="http://www.easportsworld.com">easportsworld.com</a>. Nu har det blivit en rätt smidig plats att ladda upp alla sina screenshots och repriser från allehanda EA-spel. Det finns till och med en liten redigerare där man kan klippa ihop flera filmer till en enda showreel för ens makalösa sporttalanger. Fyra toast!

<strong>Topp 5 nyheter i NHL 10</strong>
Returerna -- i år är de farliga
Styrningarna -- kommer ofta
Passningarna -- nu helt fria
Sargduellerna -- tunga och trovärdiga
Handnedtagningarna -- viktiga i försvaret

#blogg


signatur

Vincere vel mori.

Inaktiv
Det här är hockey

Men varför handlar det fortfarande om hockey?!

Medlem

För att det är världens roligaste lek?!


signatur

Vincere vel mori.

1
Skriv svar