Låsa upp grafikkort?

Inaktiv
Låsa upp grafikkort?

Hej på er,

Detta må vara en dum fråga men jag är intresserad av att fördjupa mig lite i ämnet om det finns en framtid för diskussionen.

Jag är en stolt ägare av ett Asus X1950 Pro. Min fråga till er entusiaster och specialister är om det går att låsa upp shaders (eller vad det nu är) i grafikkortet? Min teori är att det är samma kort som sina "tuffare" versioner som XT, LX och dylikt, men dom är bantade för att kunna säljas som budgetkort.

Är jag helt ute och reser?

Tacksam för svar!

/Fredrik

Medlem

Nu är inte jag helt säker men jag tror X1950Pro bygger på en annan kärna än de "tuffare" modellerna (XT, XTX). X1950Pro har RV570-kärnan medans de "tuffare" modellerna har R580+-kärnan. Om jag inte missminner mig så är X1950Pro, RV570-kärnan, en uppdaterad modell av antingen X16xx-serien eller X18xx-serien.

Rätta mig gärna om jag har fel.


signatur

"There are many aspects of human existence that I will never understand..."

nj
Medlem

När det gäller X1950Pro så är det en helt ny kärna (RV570) jämfört med de flesta andra X19x0-kort (alla andra X1950-kort har R580+-kärnan om jag inte missminner mig helt) vilket förmodligen gör att det blir väldigt svårt att modda då RV570 är tillverkad mer eller mindre enbart för just X1950Pro och har en del förändringar bla för CrossFire.
Äldre kort som tex X1900GT var en nedbantad variant av samma de snabbare korten och iaf vissa av dem verkar ha gått att biosmodda.

1
Skriv svar