Paradox: konsoler bra för pc-marknaden

Robot
Medlem
Paradox: konsoler bra för pc-marknaden

Och där i ligger sanningen. Nintendo borde ta och göra ett DS2 med bättre skärmar, bättre fart och mer minne, då blir den perfekt för denna typen av spel.


Too real to be a dream, too painful to be a nightmare.

Inaktiv

Problemet är att allt fler spel görs för att säljas till The casual gamer. Det gör att spel idag kan jämföras med TV, riktat mot den stora massan (vilken bergriper inte mycket, därför behöver inte spelen handla om mycket). Detta gör att försäljningen ökar, därför tycker utvecklare att pc-spelande inte är på nedgång. Har även hört att det bara är nubs som tycker pc-spelande är på nergång, men teorin att de är på nedgång är grundad pga att folk som gillar konst i spel inte kan förstå att folk kan gilla de större spel som görs nu(är en av dem). Men att Johan Andersson kan säga att nichspelen är gynade pga konsolerna förstår jag inte, själv ser jag en annan trend. Men samtidigt ser man att allt fler utvecklare vänder sig till konsol-spel. Förmodligen handlar det inte om begär för konsol-spel utan pga pirater.

Tycker bioshock är ett bra exepel på skillnaden, riktigt bra story om hur folk vill fly världen och försöker bygga ett utopia under vattnet (lite som flugornas herre, hatar skrotboken, men intentionen är bra). Men gameplayet fullständigt falererar, känner ingen samhörighet med det jag gör och storyn. Gamla kontra det nya.

Lite extremt respons, men det är ju Lill-lördag

edit: lite stavning

Medlem

Paradox borde dock vara ett av de få företag som ser till att INTE fördumma, förenkla och släta av spel som parallellutvecklas till PC och konsol samtidigt. Deras öga för detaljer och micromanagement är ju utmärkt.

Kanske blir en frisk fläkt bland alla Deus Ex 2 och Oblivion-dagisanpassningar.

Medlem

Att piratkopiering av just PC-spel skulle påverka försäljning i större utsträckning än konsoller är en torftigt påhittad fantasi. Piratkopiering och försäljning av konsollspel är betydligt mer utspritt än PC-spel, främst för att just konsollspel är dyra. Nu snackar vi kopiering i massiv skala i vinstsyfte, inte Peppe Peese som tankar ner nått lir i månaden från nån skum torrent-site. Forna öst-stater och asien formligen kryllar av piratkopior. I många affärer kan man inte hitta annat än kopior, och om det mot förmodan finns nåt licensierat exemplar så kostar den ofta 10-20 gånger mer än kopian. Inte svårt att inse vilken som är mest lättsåld.


In war, truth is the first casualty

1
Skriv svar