Medlem
Mr Robot

#Mr. Robot... är ett sånt där spel man stöter på ibland där man chockas av hur bra spelet faktiskt är. Jag hade hört om det tidigare på en podcast och läst recensionen i PCGamer (82% i nr 124) och jag tänkte väl inte på det mer efter det. Men när jag kände igen det på GameTap och det fanns att spela gratis, då var det värt att ge det ett försök. Och jag blev förvånad.

<img src="http://www.moonpod.com/graphic/mrrobot/shots/10.jpg" width="300" height="225">
Kanske inte över faktumet att det är ett plattformsspel blandat med ett klassiskt RPG stridssystem, som funkar väldigt bra. Utan att det finns en story som är ganska intressant. Det är inget revolutionerande men det fungerar och drar mig in i världen. Du är en liten arbetarrobot på ett större rymdskepp, en farkost som är på väg till okända världar, där en mängd robotar håller igång skeppet med hjälp av en ledare, skeppets AI, medans människorna sover nedfrysta. Men någonting håller på att hända ombord på skeppet och det är där du börjar ditt äventyr.

I och med att jag säger hur bra storyn är drar inte ner på varken plattformandet eller stridssystemet, även om det finns vissa brister. I plattformandet så finns det en hel del pussel och det blir en hel del klurande över vad som ska göras och många av pusslena är välgjorda, om än lite enkla. Det är nog bara ett problem som jag har med plattformsdelen, sparfunktionen. Mellan pusselrum så brukar det finnas plattor man kan ställa sig på för att spara men problemet jag har med det är att du kan vara vid slutet av ett pussel i ett rum bara för att dö och behöva göra om hela pusslet. Frustrationen dyker snabbt upp i sådana fall. Och det är värt att nämnas att varken handkontroll eller mus fungerar särskilt bra med spelet, tangentbord funkade allra bäst i slutändan.

<img src="http://www.moonpod.com/graphic/mrrobot/shots/6.jpg" width="300" height="225">
Och stridssystemet, hur funkar det? Jodå, med ett klassiskt JRPG system där man tar turer med att attackera, använda spells och items. Men de gör det såpass väl att det fungerar fint. Självklart har de döpt om allt så det passar in, stridandet består av att du hackar dig in i fienden och försöker bryta ner hans försvar. Men, solen har sina fläckar, det blir ganska segt i längden. Mycket av tiden spenderas tittandes på figurerna göra sina animationer för de femtioelfte gången. Att kunna skippa animationerna och bara se skadan skulle vara ett välkommet inslag.

Summa summarum? Riktigt skoj spel som blandar väl mellan fungerande koncept, även om det har sina problem ibland, så är det väldigt skoj. I gratis form så är det absolut värt att testas och jag skulle kunna betala de 25$ spelet egentligen kostar, om det inte finns gratis det vill säga. Ok, jag kan inte hålla mig längre: Domo arigato, Mr. Roboto!

Spelet finns att köras genom GameTaps client som finns att hämta på deras hemsida.

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/AjuuoLakA1w&hl=en"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/AjuuoLakA1w&hl=en" type="application/x-shockwave-flash" width="425" height="344"></embed></object>

#blogg

Medlem
Mr Robot

Grymt skriven blogg, ska definitivt pröva spelet när jag kommer hem från turkiet!

Medlem

Tack så mycket för komplimangen

Har lite fler småspel att skriva om, finns många pärlor som gömmer sig.

1
Skriv svar