Korrupt demokrati i EVE Online.

Pansarknekt
Korrupt demokrati i EVE Online.

EVE Online är för mig ett fantastiskt spel. Det är för mig det absolut bästa MMO:t. Ett spel som låter mig göra precis vad jag vill och det har lett till en mining specialiserad gubbe. Mitt mål är att tjäna pengar genom industriella medel. Alltså blir det inte mycket PVP eller PVE överhuvudtaget. Jag betalar folk att skydda mig. Eller vänta nu.... betalade måste det bli. För just nu spelar jag ett mycket mer endimensionellt MMO kallat World of Warcraft med majoriteten av mina vänner. Så EVE får vänta ett tag framöver. Det är svårt att övertala ens casual vänner att mining är nåt jätteskoj (i längden är det fantastiskt imo). Och tid blir det bara till ett MMO åt gången.

Men medans WOW står och trampar i samma hål hela tiden så utvecklas och förändras EVE Online hela tiden. Nu senast har man bestämt sig för att låta spelarna rösta fram 9 representanter som ska 2ggr om året åka till Reyjkavik och diskutera spelets framtid med utvecklarna. Så underbart. Det är sånt som får ens lilla kalla gamerhjärta att mjukna lite. CCP är helt klart min förebild och den absolut bästa utvecklaren i branschen imo. Att sedan ett sånt här val har korrumption som närmsta granne är något som CCP kommer tillåta. Sålänge spelarna vill ha det så...

http://www.metro.se/se/article/2008/05/21/08/2525-48/index.xm...

http://www.ccpgames.com/

http://www.eve-online.com

#blogg


signatur

Ooooh the drama!

Medlem
Korrupt demokrati i EVE Online.

Att dina vänner inte vågar eller vill prova på EvE kan bero på den avskräckande inlärningskurvan. Detta kan exemplifieras med denna komiska bild.

Bild

Jag håller med dig om att World of Warcraft är extremt statiskt och linjärt när man jämför med ett "sandbox" mmo som EVE. Båda har sina fördelar och nackdelar.

Fördelen med WoW är just att det är så populärt, alla spelar det, kompisar, syskon, föräldrar, jobbarkompisar och mormor. Nackdelen kanske är just att det är ett "mmo for dummies" då det är anpassat för en större massa.

EVEs fördel är att det är så öppet, spelarbasen formar spelet. Nackdelen med just detta är att korruption och sådant uppstår. Jag kommer ihåg vilket liv det blev förra (kanske det var förrförra sommarn) då en utvecklare hjälpte spelare som han/hon kände irl.

Trots detta så skulle jag välja EVE före WoW.

1
Skriv svar