Nån som har sett Kajbjörn?

Medlem
Nån som har sett Kajbjörn?

Ett illavarslande tecken på att man börjar komma upp i närmast övermogen ålder är att man blir kontaktad av ett museum. Det är IT-ceum i Linköping som är på jakt efter tidiga svenska datorspel, och av någon anledning har det kommit ut att jag gjorde översättningen till #The Secret of Monkey Island för massor av år sedan, närmare bestämt vintern 1991.

Det var ett riktigt hästjobb vill jag minnas. Det fanns oändligt många textsträngar som skulle översättas, och med tanke på att mycket av innehållet byggde på "puns", amerikansk humor och ordvitsar så var det en utmaning att försvenska spelet så att det blev roligt även för en svensk publik. Speciellt knepigt var det med det femtital förolämpningar som Guybrush halade fram under de många svärdsfäktningarna i spelet (Elaine Marley var ju nästan omöjlig att klara av).

Tyvärr kom aldrig spelet ut, svenska distributören HK Electronics gick i konkurs lagom till allt var klart, och det finns numera bara en uppsättning disketter där den unge Kajbjörn Tranveed (jo han fick heta så) trotsade en säker död på Apornas ö.

Frågan är bara i vilken av den 20 flyttlådorna de ligger...

#blogg

Medlem
Nån som har sett Kajbjörn?

The Secret of Monkey Island på svenska, wow...

Medlem

Får jag köpa det av dig?
Är en gammal monkey island räv jag med.

Medlem

Kajbjörn Tranveed ??... Nästan så man tycker synd om Guybrush

1
Skriv svar