Dagens Nyheter debatterar tv-spelsvåldet

Robot
Dagens Nyheter debatterar tv-spelsvåldet
Medlem
Dagens Nyheter debatterar tv-spelsvåldet

Jag visste väl att teater var av ondo

Inaktiv

Det var en väldigt bra krönika

Medlem

att dom orkar


-^-^--^-The sound of a bat cutting through space and time-^-^--^-

Medlem
Skrivet av Night Hawk:

att dom orkar

Du kan ju ochså ta och läsa krönikan, innan du gnäller.

Tyckte att den, som wobbler, var väldigt bra.

Bab
Medlem

Bra krönika.

Det handlar om en generationsväxling bara. Om 10-20 år kommer alla skratta åt det här gnället precis som man nu skrattar och video och hårdrocksdebatterna på 80-talet.


-------
Du bär själv ansvaret för det du läser ovan.

Bt
Medlem

Utan tvekan


[http://palmblad.inara.nu] Min webbsida...

Medlem

Mycke bra krönika, kunde faktiskt inte hålla med om den mer

Medlem
Skrivet av Dagens Nyheter:

Det är framför allt i USA - hem för evan­gelister och skadeståndssugna föräldrar - som frågan debatteras hetast. I slutet av mars höll man ett seminarium, en så kallad hearing, i senaten. Diverse företrädare för anti-spellobbyn, psykologer, politiker och jurister samt en representant för spelbolagen, talade i tur och ordning om spelens eventuella skadlighet. De flesta kom inte oväntat fram till att spel i allmänhet är skadliga. Spelbranschens påpekan om att bara 12 procent av spelen är så våldsamma att de är märkta "endast vuxna" - en rekommendation som det är upp till föräldrar och butiksägare att följa - tycktes inte påverka det generella avfärdandet.

Vad i helvete. Är alla extremister i USA eller? Snacka om obalanserat seminarium. Bara för att nazitysklands nazister skulle samlas och fastställa att judarna bär skulden för allt elände efter första världskriget innebär det ju inte att det är sant.

Inaktiv
Skrivet av Bab:

Bra krönika.

Det handlar om en generationsväxling bara. Om 10-20 år kommer alla skratta åt det här gnället precis som man nu skrattar och video och hårdrocksdebatterna på 80-talet.

Skrivet av DN.se:

Mot bakgrund av den här diskussionen är det lätt att förstå varför spelbranschen kämpar hårt för att förankra uppfattningen att spel är konst i det allmänna medvetandet. Man skulle då också önska att branschen investerade fler av sina miljarder i konstnärligt nyskapande spel, snarare än att plöja ner dem i lågkvalitativa kopior av framgångsrika spel.

Det är i princip samma folk som attackerar datorspelsvåld idag som attackerade videovåld för 20 år sedan. Eftersom datorspelsbranschen har svårt att vara lite kreativ i sitt skapande så baserar sig en majoritet av spelen idag på exakt samma teman som för 5, 10 eller 20 år sedan. Nya grafik- och fysikmotorer i all ära, men vi sitter fortfarande med spel som bygger på att man är en Rambo eller Gudfadern beväpnad med löjligt stora vapen och ett ordförråd hämtad ur Scarface. Samtidigt är några av de absolut populäraste modifikationerna de som gör det möjligt att låsa upp speltillverkarnas nakenmaterial.

Den kristna högern (eller vem som helst) behöver inte göra en ny analys av datorspelsvåld år 2006. Det räcker med att damma av den begagnade analysen av Rambo II eller Terminator och ta med den till ansvarig politiker för debatt. Det är delvis spelbranschens eget fel att dom idag måste tackla samma argument som videovåldsförespråkarna svarade på för 20 år sedan.

Det är dags för speltillverkarna att ge oss något nytt och samtidigt i sin marknadsföring sluta anta att målgruppen är våldsintresserade tonårskillar.

1
Skriv svar