Att det är långa kötider under de första dagarna av World of Warcraft: Classic har nog inte någon missat. Trots att Blizzard smällt upp fler servrar och höjt kapaciteten tycks inte köerna minska tillräckligt.

Desperata spelare har dock kommit fram till kreativa lösningar på problemet. Ett av de enklaste knepen är att försöka undvika att spela under de tider servrarna är som fullast. Ett annat att välja mindre tätbefolkade servrar, men det funkar å andra sidan illa om du redan har en karaktär på en full server – vill du fortsätta spela med den har du inget alternativ än att köa.

Tider med kortast och längst köer på servern Gehennas

Klockslag

Kötid

00:00-03:00

2-3 timmar

03:00-08:00

Ingen kö

08:00-00:00

3-10 timmar

När man väl är inloggad går det inte att bli utkastad, så länge man inte är away from keyboard (AFK). Står din karaktär stilla i en halvtimme blir du kickad från spelet och får snällt ställa dig längst bak i kön igen. De flesta människor har inte tid att sitta och aktivt spela dygnet runt. För dessa finns det ytterligare ett knep – fjärrstyrning. Så här går det till:

Fjärrstyrning

Med fjärrstyrning kan du chatta, gå runt med din karaktär och göra enklare uppgifter inuti spelet från din telefon om du måste lämna datorn för att exempelvis gå på toa – ett effektivt sätt att slippa använda vuxenblöjor. Det går även att fjärrstyra från en annan dator smärtfritt och på så sätt fortsätta spelan utan att behöva ställa sig sist i kön vid datorbyte.

Gratis fjärrstyrningsprogram från Teamviewer.

Motsvarande program till Google Chrome.

Minimera inloggningstiden med timing och fjärrstyrning

Genom att logga in vid tidpunkter med korta köer, exempelvis tidigt på morgonen, kan du reservera en plats på nolltid. Därefter kan du använda fjärrstyrning för att spela om du måste lämna datorn en stund, utan att bli utloggad.

Vill du istället använda fjärrstyrning för att börja spela när du kommer hem från jobbet? Då kan du fjärrstyra dig till en plats i kön några timmar innan du kommer hem, och du kan också hålla koll på kötiden.

Installera fjärrstyrning

1. Ladda ner t.ex. Teamviewer till din mobil och dator
2. Skapa ett konto på Teamviewer och logga in på alla enheter
3. Tillåt att dina enheter kan komma åt varandra utan lösenord
4. Ställ in att datorn med spelet på inte går ner i strömsparläge
5. Styr spelet via appen på telefon och dator.

Använd telefonen för att spela WoW under toalettbesöket – slipp vuxenblöjan

Det går att göra enklare saker i spelet via telefonen, som att chatta eller navigera i användargränssnittet. Det kan vara en god idé att sänka grafiken på den dator som spelet körs på för att få ett bättre flyt med telefonen.

Respektera kötiden

Trots små knep för att minimera kötiden är det inte helt rättvist att fula sig förbi andra spelare. Se till att du bidrar till spelet trots fjärrstyrning – stå inte stilla på samma ställe och sno någon annans plats.