Riktar man blicken mot vår egen releasedatabas hittar vi där fler anledningar till att rota fram ratten och kränga på sig körhandskarna. I september ska det i forumet hyllade #GTR från Simbin fräsa gummi i sällskap av de lika fartglada #Juiced och #Xpand Rally. En tid senare, i november, ska även #Need for Speed: Underground 2 ge dem som går igång på neonljus och lustgastuber sin dagliga dos. Söndagsbilister och de bilrädda behöver dock inte förtrösta, höstmånaderna erbjuder fler goda spelstunder.

I strategilådan hittas en god blandning för hobbygeneraler, eller vad sägs om #Codename: Panzers (som i och för sig redan är ute i Tyskland), #Warhammer 40K: Dawn of War och #Rome: Total War. R:TW dök upp i en demoversion tidigare i veckan och efter att ha nedgjort de stackars romarna ett antal gånger kan jag inte göra annat än att ta fram BingoLottopennan och sätta en stor markering i rutan för det planerade datumet, den 24:e september.
Om jag ska vara ärlig så ligger betaversionen av Warhammer och väntar, installerad och klar på hårddisken. Jag har startat upp det och sagt "Wow, detta verkar ultratufft, måste testas mer" men en viss invasion av demoner på Mars har hållt mig löjligt sysselsatt de senaste veckorna. Egypten är även det ett av resmålen på höstens RTS-resa i och med #Children of the Nile som enligt utvecklarna själva ska kombinera stadsbyggande med imperiumskapande och en gnutta rollspelande. Lovande.

På tal om rollspel får man inte missa uppföljaren till förra årets succé, Knights of the Old Republic, The Sith Lords som tillför nya spelarklasser och platser att flexa med sina krafter på, både goda och onda. Själv har jag inte bestämt mig för vilken väg som är mest lockande, bara att jag ska ha en snyggare frisyr än Luke Skywalker - däremot har jag en tendens att dreggla som Jabba de Hutt så fort ny media släpps från spelet. #Black & White 2 hamnar väl egentligen under strategi men en viss dos av rollspelande krävs ju när man ska forma sitt djur till rabiat best eller koala-cool. Jag är väl inte ensam om att se fram emot att smiska apan en hel natt? Nattetid är bästa speltid (gammalt djungelordspråk) och vad passar bättre då än att på skärmen svida om till vampyr och känna sig löjligt solbränd. Det långa namnet #Vampire: The Masquerade - Bloodlines döljer ett Source-drivet rollspel som ger mig känningar av både Ann Rice-mystik och Deus Ex-miljöer vilket gör att även det spelet hamnar på min vill-ha-lista.

På FPS-fronten lagom nytt, nästan hälften av de planerade titlarna är expansioner eller uppföljare till de spel som tillfört mest kling i företagskassan. Bland de nya spelen hittar vi Lucasarts svar på Battlefield-serien, med den snarlika titeln #Star Wars Battlefront, och #Shellshock: Nam '67. Medal of Honor, spelet som drog igång hela WW2-karusellen, utökas en sjunde gång med #Pacific Assault och som namnet antyder flyttas pangandet till Stilla Havet. Call of Duty ruttnar inte bort det heller, friska fläktar i både singleplayer och multiplayer utlovas i tillägget #United Offense där vi bland annat får prova på att prickskjuta tyska flygplan under en skakig bombräd över fiendeland.

Många hoppades på att få besöka GSC:s dystra och vidsträckta landskap i #S.T.A.L.K.E.R. men utvecklarna meddelade att de kände för stor konkurrens från höstens andra stortitlar och flyttade fram sitt radioaktiva spel till första kvartalet 2005. På tal om förseningar kan vi ju hoppas att gossarna på Valve knyter ihop kodpåsen på #Half Life 2, annars kan snart ingen kofot i världen rädda dem från de odöda forumvarelser som suttit och klagat sedan samma tid förra året och på äkta zombie-manér mumlar saker som ”Brains” och ”Daikatana”.

Som ni märker är detta långt ifrån alla titlar som kommer att leta sig ut i spelhyllorna men det är dem som jag hållt ett extra öga på en tid men jag har säkert glömt några. Även med denna lilla lista blir speltimmarna många så det gäller att redan nu bearbeta din omgivning på rätt sätt. Köp lite nya datordelar om du har råd, planera minst en extra dag ledigt i samband med spelsläppen och glöm för guds skull inte att ladda upp med chokladaskar och juveler att muta dina nära och kära med. Av egen erfarenhet sätts de största käpparna i (spel)hjulen av dem som hellre äter middag vid köksbordet än upplever nya världar framför skärmen. Om allt går vägen så ses vi på servrarna.