Inlägg av Fevolas

Inlägg som Fevolas har skrivit i forumet

Jag tycker att den rent estetiskt ser bra ut (med träpanel, gillade inte den svarta), men den känns ganska opraktisk. Dels damm i räfflorna, som Ziern är inne på, men även att upphöjningen ökar höjden och gör att den inte går att "stapla" med andra saker.

Tja, det fick mig att installera Teslagrad efter att ha haft det liggandes i Steam-biblioteket i två år, alltid något. Det blir ju inget nytt köp, men kanske kan bli lite word-of-mouth i alla fall. Ett av alla dessa spel som jag har hört gott om, men inte vetat något om och därför har låtit ligga och samla damm.

Jag är alltid skeptisk till möjligheterna för såna här tjänster, men jag hoppas att det flyter!

Blandade känslor kring det första spelet för min del. Väldigt bra koncept och design, men blev otroligt repetitivt ganska snabbt. Om de lyckas skapa mer variation i uppföljaren så kan de nog räkna med mina pengar.

Skrivet av Pirazy:

Måste säga att jag är besviken på tidsperioden, ska det utspela sig i Egypten hade jag hellre sett det ta plats under gamla, mellersta eller nya riket då Egypten verkligen var som mest intressant. Under Cleopatras styre var Egypten bara en provins till Rom, ett dött imperium som sett sina bästa dagar tusentals år tidigare, ska ett AC-spel utspela sig i den tidsperioden så hade jag hellre sprungit runt i Rom och banat vägen för Caesar då han blir diktator på livstid.

Jag håller med om att det vore roligare att se Egypten under en tid då det var mer det "riktiga" Egypten, inte en romersk lydstat styrd av grekättlingar. Jag kan dock svälja det, då detta bör innebära att man stöter på en del romare, speciellt med tanke på att man ska kunna resa runt över Medelhavet (vill jag minnas?). Jag hoppas på någon form av Ezio-trilogi, så att vi kan få ett spel mer fokuserat på Rom under samma tid efter det här. Känns ju dock som att Caesar bör stryka med under det här spelets gång, eller redan är död vid spelets början, men jag kan gott leva med att vi får uppleva det andra triumviratet och framåt.

Skrivet av stege99:

Fantasy eller Sci-Fi, Sci-Fi eller Fantasy...att göra något oförutsägbart finns inte på kartan.
Känns inget vidare än så länge, mer som att kostymerna hos EA har beordrat en Michael Bay motsvarande spelprodukt - mycket väsen och ingen substans till dagens ADHD generation (samt förhoppningsvis ett RPG som trivs i Frostbite förhoppningsvis).
Destiny, Titanfall, Overwatch, kommande Cyberpunk 2077 m fl, EA tar inga risker och sticker ut inte.

De som var med och skapade alla Biowares klassiker, från Baldur's Gate, Neverwinter Nights och KOTOR till Mass Effect och Dragon Age, har alla i princip lämnat.
För mig är tyvärr varumärket Bioware = "högklassiga RPG från svunna tider".

Jag kommer att välja se det halvfulla glaset tills jag blivit motbevisad.

Nu är ju sci-fi och fantasy extremt breda begrepp som täcker in gott om oförutsägbarhet. Visst, de kunde göra ett spel i historisk eller modern setting, men annars är det svårt att hamna någon annanstans. Värt att nämna är att alla spel du pekar ut som Biowares klassiker faller under antingen sci-fi eller fantasy.

Jag håller med om att man bör förhålla sig skeptisk till kommande spel och inte slukas upp av hype-vågen, men jag tycker att det där var ett lite udda argument för det.

Skrivet av Gamer-Tompa:

Paradox spelen går tyvärr mer och mer åt casual-hållet numera. Apelet ska passa "alla".
En effekt av börsnoteringen där ägarna kräver större vinster.

Vilka spel syftar du på? Börsnoteringen skedde ju precis efter att Stellaris släpptes, så det enda spelet jag kan tänka mig att du baserar det resonemanget på är HoI 4. Möjligen Tyranny, men det vet jag inte om det är så mycket mer casual än andra CRPGs.

Nej, jag tror att du får leta bortom börsnoteringen om du vill hitta förklaringar. En ganska god gissning är att det helt enkelt oftast är rimligt affärsmässigt att se till att ens produkter kan tilltala en bredare målgrupp, alltså att herr Wester ville ha större vinster. Eller att de gärna ser att fler kan finna glädje i deras spel.

Jag vet inte om jag skulle kalla det "oroväckande" att föräldrar ägnar betydligt mindre än 4 timmar i veckan åt sina barns spelande. Med idrott, etc. så är det ju överlag körning dit, kanske vara vid sidan av under tiden eller t o m engagera sig i föreningen, men om min mamma hade envisats med att sitta med när jag spelade fyra timmar i veckan så hade jag blivit galen.

Med det sagt så är det klart att det är bra om föräldrarna intresserar sig för vad deras barn gillar, och pratar med dem om det.

Skrivet av keffosteffo:

Fan, jag trodde CS-reflexerna skulle göra han ostoppbar i nattduellerna.

Ja, att snabbt identifiera och reagera på förändring i synfältet känns onekligen som något han borde kunna hantera bättre än en simmare. Jag var övertygad om att han skulle dominera. Sen var han ju grovt nervös också.

Sen den där lådsläpningen... Nog för att hans låda grävde ner sig, men vad hade han för teknik egentligen!? Man måste ju använda benen, det är ju där styrkan finns. Han stod ju mest och lutade sig halvvikt och försökte använda armarna. Även i ballongtävlingen så kändes det som att han föll mycket på tekniken och hade kunnat klara sig bättre genom att tänka mer på vad han gjorde.

[Bortskänkt] 2x AMD HD6950 1 GB

Citat:

citat

Grafikkort enligt rubriken från Gigabyte, vet inte exakta benämningen. Crossfire-brygga finns också. Skänkes eller säljes till högstbjudande, hämtas i Stockholm.

Korten är ju inte direkt nya, men fungerar utmärkt och kan driva det mesta jag har prövat (nya spel blir svårt). Skicka PM med kontaktuppgifter om ni vill ha dem gratis, budgivning sker i tråden. Jag siktar på att bli av med dem fort, då jag flyttar på onsdag, så var på hugget om ni är intresserade!

Edit: Bortskänkta.

Till skillnad från vad många tror så var det inte påven och Frankrikes kung (eller lönnmördare) som sänkte tempelriddarna, utan ett olyckligt varumärkesintrång.

Skrivet av Ahris:
Skrivet av Fevolas:
Skrivet av Buio:
Skrivet av Ahris:

Ärligt talat så är de väl medvetna om att alla med PC använder Nexus, de gör rätt i att fokusera sin egen tjänst på konsollspelarna.

Visst är stora majoriteten Nexus-användare, men alla toppmoddar på Workshop har över miljonen subs (de ger inga exakta siffror). Så de var hyfsat poppis i alla fall.

Oavsett så spelar det ingen roll för mig, men synd om konsolspelarna, för interfacet för moddar på Bethesdas sajt är uruselt.

Nope, jag vägrar att tro på det där. Jag har väldigt svårt att föreställa mig att Bethesda skulle misslyckas med interfacet på en så viktig sak.

Hoppas du skojar, de klarade ju inte ens av att göra ett vettigt interface till Skyrim.

Jag har aldrig skojat i hela mitt liv. Skyrims UI är nästan lika bra som storyn. Jag började tro på gud när jag såg det.

Skrivet av Buio:
Skrivet av Ahris:

Ärligt talat så är de väl medvetna om att alla med PC använder Nexus, de gör rätt i att fokusera sin egen tjänst på konsollspelarna.

Visst är stora majoriteten Nexus-användare, men alla toppmoddar på Workshop har över miljonen subs (de ger inga exakta siffror). Så de var hyfsat poppis i alla fall.

Oavsett så spelar det ingen roll för mig, men synd om konsolspelarna, för interfacet för moddar på Bethesdas sajt är uruselt.

Nope, jag vägrar att tro på det där. Jag har väldigt svårt att föreställa mig att Bethesda skulle misslyckas med interfacet på en så viktig sak.

Skrivet av Jinxswe:
Skrivet av Ender:

Hur är dem att spela på PC?

Kör man med en handkontroll på PC så är det jätte bra... aldrig gillat hur dom gjorde mus och tangentbord kontrollerna på PC versionen.

Beroende på när du har spelat PC-versionen så är det lite olika hantering av m+kb-kontrollerna. De blev markant bättre fr.o.m. AC3 i min mening, även om jag gladeligen har spelat igenom flertalet av de föregående spelen utan handkontroll. Senaste gångerna har det dock blivit kontroll, men till stor del för att det är skönt att sitta mer tillbakalutad ibland.

Skrivet av Troll1:
Skrivet av kaealy:
Skrivet av Tompa:
Skrivet av kaealy:
Skrivet av Tompa:

Det här har mer med företagspolitik att göra än demokrati. De flesta storföretag bryr sig om företagets anseende utåt, och om en känd företrädare blandar sig med kontroversiella politiska krafter kan skada företagets anseende, och det är rätt givet att de reagerar. Vad personen däremot tycker privat och röstar på lär inte företaget bry sig om så länge det förblir privat.

Kontroversiella politiska krafter? Du menar den kontroversiella politiska kraften som precis nyss blev vald till USAs president?
Sorgligt att det helt plötsligt blev ok ur företagets syn att ta tillbaka honom till rampljuset när Trump väl vann.

Rätt många (vilket inte betyder alla) uppfattar Trump som kontroversiell, ja. Det är ingen nyhet.

Trodde aldrig man skulle få uppleva tiden då något ungefär 48% av en stor grupp människor tycker skulle anses kontroversiellt.

Fler än 48% av Nordkoreanerna skulle nog uppge att deras ledare är god almighty. Världens bästa golfare. Säkert samma i Kina och Ryssland också. Men i omvärlden är de mer kontroversiella, av helt rimliga skäl. Precis som i valet av Trump. Hans affärer, stämningar av kritiker, kommentarer om andra länder, etnicitet, internationella relationer, kvinnor osv osv osv har skapat osäkerhet och väckt kritik internationellt. De 50% av amerikanerna som inte röstade på Trump inkluderar säkert en och annan potentiell Oculus köpare som väljer Vive istället. Men värre än så, från ett företagsperspektiv är att Oculus marknad inte är begränsad till USA och deras väljarkår. Om du inte kan se att karln är kontroversiell är du nog blind.

Jag har nog aldrig varit så säker på en kommande applicering av Godwins lag som efter att jag läste kaealys inlägg. Tack för att du håller internet fräscht!

Nu har jag inte läst hela intervjun, men jag läser inte alls det där citatet som att det kommer en ordentlig singleplayer-kampanj, utan snarare som att de ska försöka få in story i MP

[SÅLD] Watch Dogs 2

OBS! Koden är såld

Fick en kod tillsammans med ny GPU. Ser inte att jag kommer spela det på ett tag, så letar ett bättre hem till stackaren. Skicka PM om du är intresserad. 300 kr över Swish, så skickar jag koden och instruktioner i PM.

Ha det gott!
/ Fevolas

Jag är förvisso för att spel har samma moms-sats som annan kultur, men som påpekas ovan så kommer i stort sett hela effekten på datorspelsmarknaden att hamna i GabeNs bankkonto. Även om det tar emot att säga så kanske man skulle begränsa det till fysiska media, förutsatt att momsskillnaden inte tillåts ge genomslag i prisnivåerna.

Så om man inte har en 4k-tv så har man ingen som helst glädje av en PS4 pro? Känns som att man borde kunna välja om man vill prioritera upplösning eller flyt.

Jag är medveten om att det här medför en överhängande risk för att verka pervig, men jag noterade att Clem ser ut att ha fått bröst, vilket fick mig att haja till. Har vi fått någon info om hur lång tid som har förflutit sedan säsong 2? Kan postapokalyptisk pubertet vara något som tas upp i spelet?

Skrivet av FuzioN:

undra hur länge folk ska vara så hjärntvättade att se tyskarna som onda under första och andra världskriget

Coolaste är dock om dom får med trenchesen under första världkriget och har med jul saken där ingen ifrån vardera sida sköt varandra och spelade fotboll och satt vid brasa och snackade och byta ut presenter.

För att dagen efter skjuta emot varandra, ingen ville igentligen delta i dessa krig som bara handlade om pengar åt eliten.

Men dom vart tvungna tyvärr

Första världskriget hade väldigt lite att göra med att eliten ville ha pengar. Det var resultatet av en lång följd av mindre konflikter och spänningar mellan länder och etniciteter, kombinerat med ett utvecklat system av allianser. Det var ytterst få som tjänade några pengar på kriget.

Under första världskriget stämmer det att tyskarna har fått en oproportionerligt stor del av skulden, vilket helt enkelt beror på att de var den starkaste makten på den förlorande sidan. Historien skrivs av segraren. Att tyskarna inte skulle vara de "onda" under andra världskriget är en dock väldigt tvivelaktig ståndpunkt, med tanke på att merparten stod bakom Hitlers provokationer och aggressionspolitik. Därmed inte sagt att ententen står utan skuld, då deras hårda krav på förlorarna lade grunden till Hitlers framgångar.