Inlägg av Gill

Inlägg som Gill har skrivit i forumet

Skrivet av kingzla:

ni som har såna här hoardingnivåer på prylarna, hur hinner ni spelat allt? Har man inte spelat klart mega drive efter 30 år?Jag har en PS4 framme, thats it, och jag hinner knappt spela på den.

Måste man hinna spela allt? Inte så alla tittar på allt som finns på Netflix och alla andra streamingtjänster man betalar för, kanske räcker med en serie här o där då man är sugen. Dålig jämförelse men ändå. 🤣

För mig handlar ett stort bibliotek om att när jag har tid/är sugen att spela kan välja och vraka. Konsolerna kommer på köpet då de behövs för spelen, jag gillar heller inte köpa om spel jag redan har, speciellt när de sällan är bättre.

Skrivet av ZeldasCastle:

Va, hade inte den första Xbox 360 HDMI?!
Vilken tur att jag köpte Playstation 3 på den tiden

Valet att använda en "multiport" och kabel med komponent för HDTV och komposit för sdtv var nog inget fel i sig, fanns nog inte en enda TV utan komponent om man hade stöd för HD-upplösningar. Vet många som också fortfarande körde tjockis-TV.

Att de ändrar hårdvara efter tid får väl ses som något bra, fanns även VGA-kabel för de som behövde det. Jag växlade mellan VGA o komponent beroende på om jag använda Plasma TV'n (50" o kostade mer än det var värt, 720P, rätt obra TV-bild o kostade över 45K... Vägde som en vuxen tjock man...) och projektorn. HDMI var starkt på gång men HDMI-kablar var dyra om man behövde lite längd och ville få bild överhuvudtaget... och bilden var i många fall bättre med komponent...

Jäklar vad det gått framåt senaste 10 åren!

Skräpsida, förstår inte att de tjänar så offantligt mycket pengar med en sån här sida.

Försöka hitta produkter är ett jävla gissel och inte ens en Alexa går att köpa från amazon.se.
Spelmedia verkar vara tyska versioner men inte så lätt att veta då informationen är usel.

Ser fram emot detta men att börja begränsa/limitera digitala köp får de mer än gärna sluta med hos Nintendo. Tänk om fler publishers började sälja tidsbegränsade/x antal digitala köp, hade tvingat på folk köp för att de inte ska missa... Är inte förtjust i alla dessa limited edition-publishers som lever på rädslan att man kan missa ett spel och jag vill verkligen inte det kommer till digitala kanaler.

Mest irriterad på att WiiU-paddan var ett krav, blev ett jävla switchande mellan paddan och pro controller.

Har allt inkopplat, bara att starta konsol och köra.

PS2 Slim
PS3
Ps4 Pro
Analogue Mega Sg
Analogue Super Nt
Xbox
2 stycken Xbox 360S (PAL o NTSC-J)
Xbox One X
Dreamcast
Saturn
NES
GameCube med GB player
Nintendo Switch
WiiU
PC

Skrivet av twilek:

Jag har två grejer jag undrar om ni kan testa till ert fullstora test?

1. När man på den gamla XBox One kopplade in en extern HDD (dvs en gammal hederlig mekanisk hårddisk, inte en SSD), så varvade hårddisken upp ungefär en gång var femte minut istället för att gå ner i sleep mode när XBoxen gick ner i idle (för mer info om detta problem, googla typ på "external hdd spinning idle xbox", och nej, ingen av de föreslagna lösningarna man kan hitta löser problemet). Beter sig XBox Series X likadant? (Jag har massor med gamla spel som jag tänkte ha på en billigare extern HDD, men som det är nu till min XBox One har jag varit tvungen att koppla ur den större med ljudligare 10TB-disken för att den låter dygnet runt, och istället vara förpassad till en mindre men tystare 2TB-disk) :/

2. Har de lagt dit en möjlighet i inställningarna till att stänga av systemljudet så man slipper höra ett jäkla bloppande när man navigerar runt på konsolen?

Dessa är nära på deal breakers för min del.

Är det på original Xbox One? Jag har i varje fall inte detta problem på min One X där Jag kör 16TB i en extern raid.

Skrivet av Tassel:

Försvarar definitivt inte ps4 slaviskt. Kan bara förmedla min erfarenhet om hur jag upplevt ljudnivån.
Min första ps4 pro blev efter ett tag galet högljudd och det störde mig massor.
Och det trots att jag dammar och städar mina enheter ofta. Är snudd på pedantisk när det kommer till elektronik.
Nästa jag köpte efter att ha läst att CUH-7200 skulle vara tystare har jag inte blivit störd alls av, inte ens i God of War.
Så för att återgå till topic så hoppas jag att Sony tagit till sig all kritik och fått till en bättre kylning i ps5.

Var ingen kritik mot dig. Mer att jag självklart jämför med konkurrenten. PS5 sägs ju var tyst så då litar jag på det, kommer bli kanon-konsol liksom Series X.

Skrivet av Tassel:

Att jämföra den med One X är taskigt då den är mer eller mindre knäpptyst. 🙂
Har dock fått min att låta efter fyra timmars Assassins Creed: Odyssey. Gjorde mig faktiskt förvånad.

Men nya (CUH-7200, och om det kommit någon mer efter det) är betydligt tystare än jetplanen som kom först.

Vet inte om det är så taskigt, det är ändå vad konkurrenten erbjuder. Jag hör min One X som jag har i sovrummet när jag kör vissa spel och den kan allt låta rätt ordentligt också men jag spelar också så gott som utan ljud där och den står rätt nära där jag ligger. Men ja, den är generellt rätt tyst.

Att folk gnäller på PS4an är ju för att den låter mer än vad som borde vara acceptabelt. Jag älskar också PS4 men ljudnivån är helt klart en nackdel som självklart genererar gnäll. Att nyare PS4 Pro är knäpptysta köper jag inte, är inte min erfarenhet i varje fall, min TLoU2-Pro jag fick hem i veckan var tystare än min gamla Pro helt klart men den låter rätt rejält ändå när jag spelar... och det handlar inte om damm eller liknande, ny i kartong, städar också hemma. Den PS4a som varit tystast för mig är den PS4 Slim jag köpte för typ två år sedan, långt ifrån perfekt men ändå nästan acceptabel nivå, mestadels. PS4 Pro låter betydligt mer än Xbox 360 S (om man installerar och spelar spelen från HDD, inte från skiva) och det är ett rätt så rejält underbetyg.

Att PS5 ska vara tyst är helt klart en fördel och det kommer alla PS-fanboys snart få uppleva, då kan de sluta försvara högljudda PS4or. Tror ibland att de som säger PS4 är knäpptyst sitter med hörlurar med maxvolym eller ett ljudsystem där man öser på så man inte upplever PS4 Pro som högljudd.

Skrivet av TråkigtLärd:

Hur många Xbox one X har du, fan.

Fyra, Gears, Cyberpunk, Fortnite och Scorpio. Blir så när man samlar skräp.

Skrivet av Tassel:

Väldans tjatter överallt om ljudnivån på ps4 pro.
Dom första som kom lät för jävligt, helt klart.
Men dom nya modellerna låter mycket mindre, inget att gnälla över.

Hur ny då? Fick hem en ny TLoU2-PS4 Pro förra veckan och ja den är tystare än min gamla PS4 Pro men låter ju fortfarande jävligt mycket, särskilt i jämförelse med mina Xbox One X.

Skrivet av Jallle:

Är det bara jag som tycker att en julklapp i form av en konsol för typ 6k till sin unge inte finns på kartan? Eller är jag bara snål nu?

Jag köpte bilbana till syrran och farsan köpte NES till oss... Kan ju gissa vem som körde bilbana och vilka som spelade när ungarna lagt sig... Ofta är man ju en familj och alla nyttjar grejerna.

Skrivet av Jozo:

Xbox defense squad activate!! Kan ni inte bara erkänna att Microsofts namngivning inte har varit på topp den senaste tiden och gå vidare?

Kan väl hålla med men folk klarar av att köpa mobiler, plattor, grafikkort, dammsugare, bilar m.m. trots minst lika förvirrade modellbeteckningar. Om man ska köpa något åt ungarna för x antal tusen kronor så tar det inte många sekunder att sätta sig in i det hela och få det rätt.

Skrivet av lars_kongo:

Hur kontrolleras att du har en aktiv och betald gamepass-sub när du ska starta ett gamepass-spel?

Går alldeles utmärkt att köra gamepass offline i sommarstugan. Gjort det flera ggr. Du måste dock sätta Xboxen offline när du är uppkopplad. Fungerar även på PC.

Skrivet av Lirilesh:

Helt galet. Var detta som nästan dödade Xbox 2013 och nu verkar folk vara okej med detta?

Microsoft går åt rätt håll, Sony åt fel.

För att inte prata om "tjuvlyssnade" Kinect var så integritetskränkande att folk sket i Xbox. Idag sitter samma personer med Google home, Alexa m.m. i varenda rum och på toaletten och ser det inte som ett problem...

Skrivet av Kane:

Ååååh UN Squadron. Det har jag varvat \o/

Hur menar du at du varvat det? Finns ingen 2nd loop i UN Squadron...

Skrivet av humziz:

@Gill: Sedan är ju ett problem att släpper du en gratis app i appstore på iOS så tvingar apple dig att lägga till in-app purchase så att dom skall kunna ta 30% av köp. Läst om flera utvecklare på reddit som fått sina appar och spel borttagna tills dess att dom lagt till det.

Då är det inte gratis. Tar du betalt så ska du väl ändå betala för tjänsterna Apple erbjuder på något sätt.
De har aldrig tvingat på mig att sälja grejer i mina appar i varje fall. Finns inget i avtalet som säger jag måste sälja och tror inte någon annan har ett annat avtal...

Skrivet av Kleptoman:

Nja, det där är en sämre jämförelse faktiskt. Sen så tillåter Google att företag skapar egna app stores så jag förstår inte varför Apple inte gör det, oj vänta de är giriga som in i helvete!

Tycker jag verkligen inte.
Google har inte ett stängt system där de säljer all hårdvara och utvecklar allt, på android kan varje enskild tillverkare göra sin egen android om de vill. Lycka till släppa en egen iOS-variant på din egen hårdvara.

iOS är inte ens nära ett monopol med tanke på hur litet det är, finns som sagt alternativ om det inte passar. 30% tycker jag inte låter särskilt mycket med betalningslösningar, plattformsstöd, support och tillgång till x antal användare etc. Släpper du något gratis så har du fortfarande tillgång till marknaden men ska du tjäna pengar så kostar det.

Att sälja skins till ungar för de kostnader de gör tycker jag är betydligt värre än att ett företag tar betalt för sina lösningar och tjänster när andra företag vill använda dem för att själva tjäna pengar. Apples business är att tjäna pengar, är ingen välgörenhetsorganisation.

Skrivet av Belfry:

Ser inte ironin i detta alls faktiskt. På PC kan jag ju välja vilken butik jag vill, det är utvecklarna själva som väljer var och hur spelen ska säljas. På iOS har jag inget val alls. Det är som om Microsoft Store vore det enda alternativet för PC och alla utvecklare var tvungna att släppa sina spel där, eftersom det inte finns något annat val. Och att som grädden på moset kräva 30 % av allt, inte bara app-köp, utan 30 % på en förnyad prenumeration eller ett nytt skin.

Att Epic köper till sig exklusiviteter är som att ett tv-bolag köper rättigheterna till en viss sportliga, du kan fortfarande titta på alla andra kanaler och övriga sportligor hos andra aktörer.

En bättre jämförelse är en spelkonsol, får andra ha sina egna Stores där? Det finns flera alternativ till iOS och Apple-enheter om det inte passar.

Att Epic gör det här för att inte tjäna mer pengar köper jag inte... Om folk idag betalar ex antal kronor för 1000 vbucks så är de beredda att göra det direkt från Epic också och det vet de om och kommer utnyttja.

Skrivet av superapan:

Jag ju köpt Diablo 3 på jag vet inte hur många plattformar, det har Blizzard alltid velat ha pengar för...

Du har då inte köpt två exemplar till en konsol där bara ena uppdateras trots att spelen är identiska. För ja, det är de om du köper DLC.

De skickar ut en uppdatering, men bara de som köpte det nyare får den. Som att köpa Win10 tidigt och inte få alla uppdateringar då man inte köpte det efter 2019.