Inlägg av Paddington

Inlägg som Paddington har skrivit i forumet

Skrivet av waeress:

För att vara lite on-topic kan jag hålla med lite här. Även om jag upplever det som att det inte bara har att göra med att man växer upp, då många vuxna inte heller förstår hur politik genomsyrar allt i samhället. Att diskussionerna om det är synliga för alla som vill är det nya.

Det stämmer att idag kan vem som helst yttra sig så det syns och hörs mha teknologin. Folk är nog varken dummare eller smartare idag. Den stora skillnaden är att för 50 år sedan fanns inte möjligheten att ventilera åsikter så det hördes bortom armlängds avstånd, på gott och ont.

Skrivet av Arkaith:

Vem som helst kan bli president, så det är nog inte så underligt att det är en clownfiesta.

Alla kan bli allt i denna värld utom kung, drottning eller kejsare.

Vill tillägga att det är viktigt med snygga troféer också. Att få en grådassig trofé som i Warhammer Inquisitor är inte lika kul som läckra och färgsprakande, exempelvis som i Blades of Time.

Skrivet av Anthrax:

Det jag önskar att man kunde göra dock är TA BORT sådana man inte vill ha. Det är otaligt många spel man bara testar, inser att de är skräp men så ligger det typ 1-5 trophies eller whatever som skräpar. Vet ej hur Steam och Xbox funkar som platform, men PS tillåter inte att man tar bort något. Du har för alltid en aslång lista med trophies som är urusel och ful för att du bara ville prova något spel.

Håller med, det blir mycket scrollande. Man borde kunna dölja iallafall.

Hmm, ok. Jag har T300 med metalltrippelpedalerna man köper särskilt och H-shifter (som om den används ändå alltid körs sekventiellt men egentligen har för högt skaft för min smak) och kommer fortsätta med det. Jag har även en gammal Logitech DFP som jag sätter upp om jag ska spela Race On/STCC eller Gran Turismo 4 igen (mindre troligt)
Men jag köpte nyligen F12019 till PC och ska rigga T300an till det så snart det ges tillfälle.

Skrivet av Arkaith:

Man kan ju alltid spotta SD-anhängarna med "för mycket vänster/liberala" här, hah.

Comedy.

Spotta är ett svenskt ord om du inte visste det. Betydelsen är en helt annan.

Den där videon såg ball ut men jag minns att jag inte hade särskilt roligt med trean heller så jag är benägen att tro på Calle. Dock händer det ju att jag tycker att vissa erkänt halvdåliga spel varit roliga.

Skrivet av Hanzo:

Sen ibland, när jag ser en person över 30 bast som har över 5-8 platinum trophies känner jag att personen bör skaffat ett liv. Så då blir jag dömande vilket inte heller är så positivt.

Det beror dock på vilka det är. Skillnaden på platinum och platinum är ju megastor. Plus att vissa även fuskar när det tar trophies, antingen via fuskkoder så de t ex har obegränsad ammo och liv eller att de riggar matcher så att polare passivt står och tar stryk o s v. Jag tar dom ärligt eller inte alls. Jag har tre: Killzone 3, Brink och Helldivers. Jag ville ta Warhammer 40k: Space Marines också men Librarian of Macragge var buggad och en online: Keeper of the Armory, var galet krävande/svår utan att fuska.'

Jag gillar dom. Det fanns inget sånt svarsalternativ.

Skrivet av Thane:

Utvecklare har sagt att Series S är en flaskhals och jag litar på att de har kunskapen om sånna saker.

Flaskhalskunskap? De får välja om de ska utveckla till en eller två konsoler, det är vad som händer.

Det låter som rätt beslut av dom.

Hur ska driva omkring i öppen dystopia-värld och slåss mot gäng kunna bli världens bästa spel förstår jag inte, hur snyggt det än är. Jag är nog för gammal.

Skrivet av Maaden_Swe:

Lär nog dröja ett gäng år isåfall. Guerilla Games gjorde ju Horizon Zero Dawn och är på gång med en uppföljare till det som släpps nästa år. Så man har nog fullt upp ett tag till

Men visst vore det trevligt, älskar Killzone

Det kan nog bli så. Tänk att ha ett så säkert kort som Killzone att jobba med när man är klar med Horizon Zero Dawn. Jag har alla Killzone och älskade verkligen 2an och 3an för vad de båda var (Liberation var förvånansvärt bra också).
Det vore supercoolt om de kunde göra nåt annat än en FPS. Kanske nåt top-down med RPG element.

Eeeh blir det nåt nytt Killzone till PS5?

Hoppas.

Hur länge jag avvaktar kommer bero på huruvida det går att se SVT play på den eller inte och eventuella barnsjukdomar.

Skrivet av Soulless:

Jag är också den enda som vet hur man ska köra bil på bästa sätt och exakt när blinkers ska användas.

Mycket låter jag passera, farliga omkörningar o s v, men när vissa först ställer sig på bromsen och sen svänger samtidigt som de fäller ut blinkers då blir jag kraftigt irriterad. Inte för att det blir så besvärligt men för att jag tycker att det exemplifierar en så vämjelig kombination av svagtänkthet och inkompetens.

Skrivet av Fiigaro:

Köper aldrig nya spel vid release om det inte är något jag VERKLIGEN vill ha. Vänta några månader så kommer priset sjunka några 100 lappar.

Finns även ett väldigt stort bibliotek med äldre/indie spel som är mycket billigare eller gratis som kan vara värt att spendera tid på.

Tycker själv inte spel är så dyrt om man tänker på teknologin bakom det och hur mycket skoj man får. Jag föredrar även spel som har väldigt mycket content. Jag la ganska mycket pengar på WoW när jag var yngre och jag ångrar det inte för WoW gav mig så mycket tillbaka även fast om jag inte spelar det längre.

Fattar inte varför du förbokar? Varsågod du får tex ett skin som inte är unikt och kanske ett digitalt soundtrack som ändå går att hitta online eller något annat skit. Att folk fortfarande förbokar spel i denna tid är verkligen ett mysterium för mig.

Jag håller med och det har alltid varit ett mysterium med förbokningar för mig också. Vissa vill vara först helt enkelt och betalar för det, det är vad det handlar om tror jag. Alla vet ju att man får billigare, ordentligt recenserade och hela spel om man väntar lite.
Samtidigt så behövs det ju att många betalar fullpris, annars så blir det inte lika mycket pengar till spelmakare och i förlängningen inte fler och bättre spel. Spel var ju inte billigare förr ens på super nintendo-tiden.

Skrivet av Flugsaft:

Har haft en spekulation att det kanske vore bäst om all inloggning på nätet var via BANKID, eftersom vi kan vara anonyma så skriver folk vad som helst. Ingen skulle kunna vara anonym via BANKID och då tror jag mycket av "giftigheten" på internet skulle försvinna. Vi skulle få offra en "frihet" men jag tror det skulle vara bäst för alla. Blir man bannad någonstans kan man inte bara göra ett nytt konto. Man får be om ursäkt eller stå sitt kast.

Vad tror ni om denna ide?

En extremt dålig idé. Anonymitet möjliggör för människor att skriva vad de verkligen tycker/tänker/känner. Att efterfråga identifiering är detsamma som att vilja tysta åsikter som inte överensstämmer med etablissemangets. Människor ska lära sig hantera otrevliga kommentarer på nätet, inte ägna sig åt att tysta åsiktsmotståndare eller underlätta åsiktsregistrering. Tacka gudarna för Flashback. De som ogillar flashback ogillar åsiktsfrihet.

Skrivet av Carl Johansson-Sundelius:

Nu tog jag bort fler inlägg. Kan vi inte hålla oss utan generaliseringar och beskyllningar i en sådan här tråd

Jag visste inte att det var mot FZ:s regler att beskylla eller generalisera i trådar. Jag har sett många sådana inlägg genom åren som inte modererats bort. Bättre då att inte tillåta någon till att uttrycka några politiska ståndpunkter i forumet helt och hållet.

Skrivet av Tiggaren:

En del utav det var nog "tidsandan" som avspeglades i spelen och hur vi upplevde dom.
"Det glada 80-90-talet".
Rent objektivt är väl många spel bättre nu på flera sätt men själva känslan runt spelen var en annan grej förr.

Det där tror jag också. Idag är allt bättre gällande spel. Det är inte att säga att alla spel är bättre men nivån är så fantastiskt mycket högre.
En sak kan jag dock säga, och det är att jag är orerhört glad att vi kom loss från storbolagsdominansen då det pumpades ut ofärdiga, själslösa spel:

Skrivet av sandmanman:

Platinum i Vanquish, höll på 2 veckor om jag minns rätt med Challenge 6. Jag kom till den punkt att jag undrade va f*n jag håller på med.

Aaaaaah...Vanquish! Det måste jag spela igen!

Skrivet av MrU:

(Mitt första inlägg här)
En av mina största segrar var från Xcom: Enemy within. Jag är på sista 5% av spelet, min armé har tagit mycket skada. Jag har bara en spelare kvar innan min turn är över, och tar jag inte kål på fienden nu så kommer majoriteten av mina gubbar dö. Tar mig 5-10 minuter innan jag inser att det enda sättet att vinna är att min spelare, som är döpt till Hofva efter en kär vän IRL, kastar en granat och hoppas på att alla fienden dör i smällen. Problemet är att Hofva (som varit med från början) till 100% kommer dö av sin egen granat.

Som i en blockbuster-film: Hofva tittar på sin granat, därefter på sina kamrater. Han sätter fingrarna runt granaten, kamraterna skriker "neeeej". Han ler, släpper på sprinten, säger valfri cool kommentar, slänger granaten.
Han tar kål på sig själv OCH alla fiender. Vännerna tar en kort stund till att sörja Hofva, innan ledaren säger att nu måste vi fortsätta. För Hofvas skull.

Ja i Xcom: Enemy Within hade jag också ett liknande ögonblick. Jag var i en mycket prekär situation med en som låg med ansiktet neråt, en satt i panik, en som blödde ut på marken, andra hade skjutit slut på ammo eller missat och jag hade bara min bästa, mest erfarna ranger kvar och en sån där gigantisk robot som skulle typ mörda alla i nästa omgång om han fick skjuta igen. Ett skott med dålig träffchans kvar för mig och roboten hade ganska mycket hälsa kvar så jag suckade, konstaterade att nu fanns ingen möjlighet att reträtta, att det var kört för alla, tog dystert farväl och sen sprang jag ut för en sista självmordsattack som gjorde att hon var tvungen att stå mitt i det öppna efter skottet som hon hade typ 30% på att ens träffa... och hon sätter en critical och fäller honom!! Känslan var som från att ligga under med två mål med ett par minuter kvar av matchen, och man har gett upp, till att sätta två snabba stänkare och precis få till förlängning.

Den rangern pensionerades efter det uppdraget och användes aldrig mer.

När jag klarade Warhammer 40k Space Marine co-op dlc tillsammans med spelare jag rekryterade på nätet efter att ha gjort otaliga försök med randoms utan att lyckas. Alla bara skrek” YEEAH, THERE IT IS!” när vi klarade det 😀