Inlägg av DitroX

Inlägg som DitroX har skrivit i forumet

Skrivet av mrFluffy:

League of Legends har en rik lore och populärt spel redan nu, det har de gemensamt med WoW och FFA. Det är framgångsrecept för MMO tror jag.

Precis, potentialen finns verkligen!

Skrivet av pippen1001:

finns ju en anledning till att ghostcrawler lämna för ett år sen, klär ju vart nån som sa till honom gör om spelet till bla bla istället för klassiskt mmo så han drog...

Jag har inte all bakgrund till varför Greg Street lämnade, men enligt hans egna uttalande på Twitter/X:

"A combo of personal and professional considerations led me down this path, We experienced some devastating personal losses last year and I want to be closer to my surviving family." https://twitter.com/Ghostcrawler/status/1633234791930920960

Min uppfattning är att han ville vara närmare sin familj än vad han var under den tiden hos Riot på grund av ovanstående. Han kände väl då att han ville prioritera sin familj framför något annat.

Tråkigt att Ghostcrawler lämnade Riot, men all respekt åt honom som bidragit till skapandet av olika game-modes till League of Legends under de 9 åren han arbete på företaget, men även starten till Riot Forge och massa annat han gjort under sin tid där.

https://www.pcgamer.com/league-of-legends-mmo-producer-leaves...

Dreamhack Summer 2024

Hej!

Jag frågar åt en vän.

Är det någon som bor i Umeå-trakten som ska ner till Jönköping i sommar på Dreamhack 2024? eller vet någon som ska ner och tillbaka under dessa datum 14 juni - 17 juni (+/- någon dag)?

Han skulle nämligen behöva hjälp med transport tur- och retur. Om det finns andra alternativ eller kanaler där man kan fråga, tas det tacksamt emot!

Att åka buss och tåg eller flyg är något han helst vill slippa, om det inte finns någon direktbuss från Umeå till Jönköping, med tanke på all packning med dator, skärm osv.

Ni som åkt till och från Dreamhack från punkt A till B dela gärna med er av tips och tricks!

Mvh

Just nu kan jag enbart spekulera hur spelet kommer att bli, finns så mycket nyfikenhet hos mig för tillfället. Släcker törsten i League of Legends och World of Warcraft SoD tills vidare. Men man undrar ju lite om Riot försöker uppfinna MMO på nytt eller om de gör något i stil med World of Warcraft. Necrits video som han släppte för några veckor sedan tar upp hur Blizzard under de senaste 5 åren har gjort om "Classic" formeln 3 gånger med Vanilla Classic 2019, Hardcore 2023 och nu senast med Season of Discovery 2023. Guild Wars 2 kan även vara en viktigt del i detta recept då det finns så kallade "Mega-severs", intressant.

För er som är intresserade:
https://www.youtube.com/watch?v=-IpMWvNc5U8

Skrivet av KoP:

Är samma sak med Minecraft eller No Mans Sky. Kommer det nya grejjer så kör man ganska intensivt ett tag sen tröttnar man tills det kommer nya saker och då börjar processen om. 🙂

Absolut! No Man’s Sky som du nämner körde jag väldigt intensivt till en början och jag hade en mycket trevlig spelupplevelse från dag 1. Men har återvänt flera gånger när Hello Games lagt till nytt innehåll i spelet. Gillade Atlas uppdateringen, men framförallt kring NEXT spelade jag som mest. Även en del när Beyond kom ut. Har kikat in några gånger på vid de lite mindre uppdateringarna.

Brukar bli mycket intensivt spelande i survival genren för min del, man vill upptäcka, uppgradera och allt annat därimellan på en gång när spelet är nytt eller när man kör spelet för första gången.

Skrivet av Håkan:

de_dust2 is the only king to rule them all!

Tänk att det finns servrar, som bara kör dust2, dag in och dag ut i årtionden. Det är fan ändå rätt maxat, då har man gjort en bra bana. 🙂

Jag håller med dig! de_dust2 är en legendarisk karta!

Det är tur att det finns fler kartor i spelet som man kan variera sig i mellan, om man vill. Kan vara kul att nöta några omgångar med samma bana, dels att man känner sig bekväm.

Tex i Call of Duty med 24/7 Nuketown, Shipment, eller Rust osv är också kul att varva flera på raken. Men efter ett tag kan de vara kul o testa nått annat, så känner jag.

Det brukar väl bli att man spelar ganska mycket och intensivt till en början och ”tappar” intresse i väntan på nytt material, så kan jag känna ibland.

Jag och polarna varvar en ny omgång i Valheim.

Skrivet av Gaara:

Dum fråga, varför vill man dra på Dreamhack?
Spela kan man väl göra hemma där man har nära till toa, säng, mat och riskerar inte att folk stjäl något från en.

Jag växte upp med Dreamhack och följde till en början av spektaklet hemifrån via SVT, när de exempelvis hade livesändning av CS 1.6 matcher med HeatoN i spetsen när kan detta ha varit nånstans mellan 2006-2009? De hade lite reportage mm också. Även en släkting med vänner som är flera år äldre var nere under den tidiga eran när de nyss flyttat till Jönköping under ett par år kring 2002-2004.

Det var mycket populärt bland killarna i högstadiet som drog dit varje gång det va, men nörden i mig väntade till tidigt 2010-tal innan mitt första besök nere på Dreamhack blev av tillsammans med vänner. Häftigt stämning, man får träffa likasinnade och testa på nya spel, teknik och se på eller delta i turneringar. Minns när jag var nere under 2011 när Riot Games anordnande Season 1 Championship då man fick träffa medlemmarna i Team Solo Mid, Fnatic, aAa mfl men även Rioters.

Perspektivet på Dreamhack har nog för mig ändrats med åldern, finns nog både positiva och negativa aspekter i det. Eventet har även utvecklats mycket de senaste 10-15 åren, med både teknik och annat runt omkring. Förr var det nog mer hype i jämförelse med idag, men andra som är lika gamla idag som jag var då har säkert en helt annan syn på eventet. Då var det nog mer fokus på LAN, idag mer på en paketupplevelse; expo, e-sport, LAN, streaming, retro m.m.

Visst kan man anordna LAN hemma i källaren med polarna, men det blir inte samma stämning som Dreamhack. Det beror väl på vad man är ute efter, såklart. Jag har både varit på Dreamhack, anordnat egna LAN hemma men även varit på andra lokala LAN-verksamheter.

Att besöka Dreamhack i Jönköping är som att kliva in i en pulserande värld av datorspel och e-sport. Här möter du passionerade spelentusiaster, upplever intensiva spelturneringar, och får chansen att testa de senaste spelen och teknologin. Det är en unik möjlighet att fördjupa sig i spelkulturen, träffa likasinnade och skapa minnesvärda ögonblick i en energifylld atmosfär.

Skrivet av ClockWise:

Vi bokade de där stugorna som finns i närheten. Minns inte vad de heter nu bara för det. Men campingstugor. Tanken var hotell, men det var ju uppbokat flera månader i förväg. Det var dock rätt dyrt med stugorna, tror vi betalade 10 000 för det. Vi var visserligen 6 personer, men ändå. Saftigt.

Ja, det är saftigt! Kollade på fre-sön då låg priset på Scandic som ligger bredvid Elmia 16.500kr för 3 nätter o 3 pers. Väljer jag lör-söndag går det på 6.500kr. Tidigare år har det blivit A-hallen/datorplatsen.

Nu kan man boka biljetter: https://dreamhack.com/summer/se/tickets/

20+ verkar inte vara något alternativ den här gången.

Utan de som finns är: Regular, Quiet, Premium och Legendary

Skrivet av EYEtriforce:

Jag och min son brukar köra vanliga lanet men körde premium på DH Winter.
Det är för och nackdelar kan jag tycka.

Det positiva är med premium:
att det är lugnare (kan också ses som negativt)
Man får gratis kaffe
Mindre stölder

Det negativa med premium:
Det är mer "LAN känsla" i vanliga lanet då man hör mer från scenerna och det är mer folk helt enkelt.

Jag och grabben kommer köra vanliga LAN:et på DH summer, mer känsla.

Närhet till toaletter skulle jag säga är den samma för premium och vanliga

Tack för tips! Vilket eller vilka spel brukar ni köra tillsammans? Går ni även runt i expo-området / andra delar av mässan och gör andra aktiviteter? Något du kan rekommendera, jag brukar mest gå runt och titta då det känns som att det är långa köer mm på saker som man kanske kan tänka sig testa.

Jag har en känsla att förr när DH var som störst typ i början av 2010+, när de slog rekord mm att de dragit ner antalet LAN-platser + att expon även den är lite minimerad från förr, men det var väl säkert varierat från år till år såklart.

Skrivet av ClockWise:

Är det verkligen klubbat att DHS permanent drar till Stockholm? Min tolkning (när detta annonserades första gången) var att DHW skulle vara i Stockholm i framtiden, medans DHS skulle stanna kvar i Jönköping (inte bara DHS24)?

Jag körde 20+ för ett par år sedan och tyckte det var riktigt skönt. Mindre ljud, mindre stök, det stod "vakter" vid dörröppningarna som inte släppte in folk som inte hade rätt armband. Kändes säkrare. Stolarna var ju fortfarande rätt kassa, så hade nog tagit med mig egen stol. Men stämningen var ju rätt skön rent generellt vill jag minnas.

Nu i vinter körde vi på Quiet LAN, och det var en enorm besvikelse. Man satt öppet i en av lobby mot ingång syd (tror jag det var). Så det var inte ens i en hall. På dagarna var det lika ljust som det var ute, eftersom man satt precis vid stora fönster som de inte drog ner markiserna för, så man spenderade en hel del kisande mot solen Eftersom det inte var i en hall fanns det ingen samhörighet alls med resten av DH, vi kunde lika gärna slängt upp ett par bord mitt i ett köpcenter och börjat spela. Rena rånet med 1399kr per biljett, när vanliga området kostar 799. Så stay away från Quiet LAN - om det fortfarande erbjuds.

Off topic:

Ett par dagar innan eventet så fick man ett mail om att de hade tagit bort hälften av platserna i Quiet LAN, och det var pga terrorläget med väskförbud osv från polisen, så vi fick snällt välja om platserna. Ren tur att vi lyckades få platser tillsammans pga detta. Men vi skulle kompenseras med 50% rabatt på hela vår order. Mina kompisar som beställt 1 biljett fick 50% refund, jag däremot, som köpt 2 biljetter, fick 25% refund. När jag påpekade att det inte var 50% fick jag 200kr till, och sedan sa dem att resten var "moms" och det betalar dem inte tillbaka. När jag matematiskt påpekade hur fel de hade i allt de sagt och gjort, bemöttes jag med "jag ska prata med mina kollegor, vi återkommer!". Har inte sett röken av några mer pengar, och när jag kontaktar dem får jag standardsvar att "de håller på att titta på detta". 2 månader sedan nu. Det blir nog inga fler Dreamhack för egen del

Ja, 20+ känns som något jag vill testa. Med early bird biljetterna sparar man ju några slantar.

Tråkigt att Quiet LAN inte var bra! Känner igen beskrivningen på platsen, mycket ljust där som du beskriver. En avskild plats.

Sov ni i A-hallen bredvid, datorplatsen eller egen husbil/hotell?

Skrivet av WildThing:

DreamHack lämnar inte Jönköping. Summer kommer fortsätta att vara där Bara Winter-varianten som drar till Stockholm.

Jaha! För min uppfattning var att hela Dreamhack (Summer 2025 och framåt + Winter) ska flytta till Stockholm. Då vet jag, tack!

Att gå från League of Legends som de släppte för drygt 14 år sedan till:

League of Legends, Teamfight Tactics, Valorant, Wild Rift, Legends of Runeterra, Hextech Mayhem, Ruined King, Convergence, The Mageseeker, Song of Nunu, Bandle Tale, Project L och deras kommande MMO samt andra projekt som Arcane-serien på Netflix. Så har Riot Games växt minst sagt de senaste 3-4 åren!

EDIT: De satsar också mycket på e-sportscenen där finalmatcherna under Worlds 2023 sågs av drygt 6 miljoner tittare.

Dreamhack Summer 2024

Hej!

På torsdag 25/1 kl 10:00 så släpper de biljetterna till Dreamhack Summer 2024 (sista gången som de är i Jönköping). Dreamhack kommer sedan att flytta till Stockholm, med start i november, som ni kan läsa mer om här: https://www.fz.se/nyhet/295850-dreamhack-flyttar-till-stockho...

Är det någon här på FZ som planerar att åka till Dreamhack Summer 2024 i Jönköping, innan de flyttar verksamheten till huvudstaden?

Ni som haft platser på 20+ / Premium, dela gärna med er av era upplevelser. Finns det några ”Heads-up”? Bra / dåligt? Saker som kan vara bra att veta? Närhet till toaletter osv? Funderar nämligen på att testa denna sektionen med några polare, då vi vid tidigare tillfällen valt D-hallen för de mesta.

I den här tråden får ni gärna även dela med er av era upplevelser och minnen från tidigare Dreamhack, tips och tricks, eller saker man absolut inte får missa på eventet! Kanske även finns någon räv här som var med från start?

Om vi blir ett gäng kanske vi kan träffas på plats.

Mer info om eventet som pågår mellan 14-17 juni: https://dreamhack.com/summer/

Skrivet av caracarn:

Lite fundersam på vad du tycker var så långsamt med Hots? En av anledningarna jag föredrar Hots är att det är så mycket snabbare än LoL och Dota och det händer saker mest hela tiden och en match är oftast över på runt en kvart.
Sen trodde jag alla Mobas hade aram eller har inte Dota det?

Jag kanske minns helt fel, eller så blandar jag ihop med något annat. Det var ju ett tag sedan som sagt som jag spelade HotS. Det kanske var att jag saknade just items, buffs mm som finns i DotA och League of Legends. Att spelet kändes ”långsamt” kanske var fel uttryckt. Utan att det kändes kanske mer ”ytligt”, eller vilket ord man ska använda, i jämförelse med de andra MOBA-spelen som har ett mer djup med items osv. Långsamt för min del kanske var att jag blev rastlös då jag saknade något i spelet, i och med att jag var så van vid League of Legends och DotA.

Kan må hända att det finns olika modes och ARAM i DotA 2 också, säkert hänt massa grejer och uppdateringar sedan jag var inne senast! Spelade mest 5vs5 normal under den perioden när jag spelade som mest med vännerna och hade inte något större intresse av något annat då. Körde även några fan-made modes som fortfarande(?) finns i DotA 2? Det är ju iofs något League of Legends inte har, om man vill spela annat.

Skrivet av Emilez:

Det där med onödig komplexitet med items är nog en smaksak, vissa gillar det nog. Jag kanske tycker det är okej om jag vänjer mig men tycker nog det räcker med vanlig uplevling som i HoTS.

Ja det låter som att LoL också har mycket att erbjuda. Körde ett par games nyligen, det är allt. Kört några spel i Dota också och gillar än så länge känslan bättre där även om couriers och secret shops och recipes känns aningens onödigt.

Jag kanske inte hinner utforska alla MOBAS ordentligt utan blir nog att man får lära sig nåt av dem. Lutar lite åt Dota trots att LoL säkert ät bra också.

Hade helt glömt bort att HotS inte har några items. Det va 8-9 år sedan sist jag spelade, tiden går…

Jag var så van vid items då jag körde DotA innan jag gick över till League of Legends när det släpptes, lite Heroes of Newerth samt Smite. Men som du säger är det en smaksak och vanesak med items.

Ja precis, courier och Secret Shops finns inte i League of Legends. Vanesak där också, tyckte DotA 2 är helt ok, framförallt kul ett tag i början, i och med nostalgin då jag körde DotA tidigare, men återgick till League of Legends som jag spelat till och från sedan det släpptes. Spelade lite parallellt både League of Legends och DotA 2 ett tag då jag spelade med mina vänner.

En av anledningarna till varför jag fastnat i League of Legends är nog också att jag följt e-sport scenen i spelet så länge. Men det är även några små detaljer mellan spelen som jag föredrar mer i League of Legends än i DotA 2, men det är vanesaker. Hade jag lagt lika mycket tid i DotA 2 som jag lagt ner i League of Legends hade det varit annorlunda.

Ja, det finns ju en hel del MOBAs att välja på numera. Lycka till!

Personligen skulle jag rekommendera League of Legends, där de även erbjuder mer än ”vanlig” 5vs5 normals / ranked på Summoners Rift om man inte är intresserad av det.

ARAM / All Random All Mid: ett mycket populärt spelläge som körs på The Howling Abyss, en vinterbana med en lane där man kör 5vs5 och inte som på Summoners Rift där det är 3 lanes + jungle som är standard. Som namnet mer eller mindre beskriver så blir man tilldelad en slumpmässig karaktär. ARAM har mer frekventa strider och man börjar i lvl 3.

Sen har de även RGM (Rotating Game Mode), som kommer lite då och då. Tillfälliga spellägen som de roterar mellan.

URF = Ultra Rapid Fire, 5vs5 på Summoners Rift där allt mer eller mindre är 100% snabbare, snabbare cooldowns, kanoner finns i basen som kan kasta en över halva kartan. Mer eller mindre ett ”kaos-läge”. De kommer släppa detta spel-läge inom den närmaste månaden.

One for All = 5vs5 på Summoners Rift fast alla i laget kör samma hjälte.

Ett nytt koncept vid namn Arena kom under förra sommaren, och blev en succé. Man kör 2v2v2v2v2v2 på en cirkulär arena med nya finesser och annorlunda builds och mycket annat skoj!

Sen har de även tidigare haft spellägen som Nexus Blitz, ARURF, Hexakill och andra teman tex vid Odyssey-läget som var ett PvE-mode för några år sedan.

Jag spelade lite HotS när det var i betan och vid release, men fastande tyvärr inte för det. Tyckte det var för långsamt och att det fanns bättre spel i genren som League of Legends och DotA 2.

@Emilez när spelade du League of Legends senast? De har gjort en del förändringar nu med den nya säsongen. Kan du beskriva och utveckla hur du menar med. ”Plus att man kan köpa items som inte tillför något förutom onödig komplexitet”. Jag tycker många items gör det motsatta, men jag kanske uppfattar det fel. Kan förstå att som nybörjare är mycket nytt och överväldigande.

Kan ge några exempel: Tex Zhonyas Hourglas som ger dig möjligheten att bli ”stasis” där du inte kan bli attackerad, men kan heller inte attackera under ett par sekunder. Guardian Angel, där du blir återupplivad och får en ”andra chans”. Shurelyas Battlesong ger dig och laget aktiv movement speed under en kortare period. Tycker att de flesta items ger en bra beskrivning på vad de gör. Men det kanske är andra items du tänker på?

Alla spel har en tröskel innan man känner sig bekväm med några hjältar och items mm eller vet hur spelet fungerar. Finns många bra videos på Youtube på tips och tricks. Vill man få en push på val av runes / items och är nyfiken på statistik kan jag rekommendera sidorna u.gg, op.gg, mobalytics, lolalytics, Leagueofgraphs etc.

Jag spelade även Smite när de var nytt, många år sedan. Helt ok! Kanske detta kan vara ett spel som passar dig? Som någon redan nämnt så kommer snart Smite version 2.0.

Ja verkligen! Allt i den här videon är av högsta kvalité!