Artiklar av Linda Grip

1
29

Massive: "Det fanns hjärta i World in Conflict"

Massive Entertainments audio director har jobbat tretton år på studion med allt från World in Conflict till högaktuella Far Cry 3. Han beskriver alla projekt som intressanta och utvecklande – men minns de allra första med särskild värme.

20

Massive – "Vi har mycket att bevisa"

Inom kort firar Massive Entertainment femton år – och släpper sin allra första actionsatsning. Vi tog ett snack med Malmö-studions vd om ett företag i konstant förändring och med en stark vilja att ta sin utveckling vidare.

18

Lego Batman 2: DC Super Heroes

Batman och Robin slår sig ihop med bland andra Stålmannen och Wonder Woman i ett Legospel där både hjältarna, skurkarna och irritationsmomenten är fler än någonsin.

159

Lollipop Chainsaw

Precis när zombietrenden verkade vara över kom ännu dödsryckning. Denna gång är invasionen rosaglittrig och hjälten en sockerberoende hejarklacksledare i minikjol. Dags att damma av motorsågen.

11

Pandora's Tower

Klockan är din värsta fiende i det sista stora Wii-äventyret. Matas inte sköna Elena snabbt med köttstycken från monster förvandlas hon till ett.

36

Spelvåldsdebatten – så tycker spelarna

Höstens och vinterns forskardebatt om spelvåld har rört upp mycket känslor. Men vad tycker spelarna själva om hälsolarmen och moralpaniken? Vi har givetvis frågat.

42

Spelar spelvåld roll?

Bulletstorm ökar antalet våldtäkter och Wordfeud lockar pedofiler, enligt medierna. Varningarna kring spel fortsätter. FZ träffar de stridande sidorna i en infekterad debatt – och forskaren som tror att larmen i sig utgör den verkliga faran.

14

Silent Hill: HD Collection

”Den ser inte bra ut”, twittrade Silent Hills art director om den nya hd-samlingen. Har han rätt eller fel? Vi har spelat igenom de två uppfräschade versionerna för att kolla.

6

Rayman 3 HD

Ubisoft smider medan järnet är varmt och efter framgångsrika retrosuccén Rayman Origins ger de nu ut Rayman 3: Hoodlum Havoc i hd. Bra för dem, men är det bra nog för oss?

41

Journey

Skaparna bakom Flower, Cloud och Flow är tillbaka. Bered er på en annorlunda resa där hjärtat är bästa walkthroughn.

19

Mario Party 9

Ännu en del i världens längsta partyserie är här. Hur festligt kan det bli för elfte gången?

5

Warp

Gillar du att lösa Portal-liknande pussel och spränga forskare inifrån? Då är Warp spelet för dig.

54

The Darkness II

Fem år och flera uppskjutna släppdatum senare är uppföljaren till The Darkness äntligen här. Bered er på ännu en våldsam färd genom mörkret.

7

Förstärkt verklighet till PS Vita

Det finns mycket att se fram emot inför kraftpaketet PS Vitas lansering den 22 februari. Vi provspelar två av de mest lovande spelen och ger oss i kast med AR-korten som följer med konsolen.

17

Metal Gear Solid HD Collection

Tre legendariska stealthspel släpps inom några dagar i en högupplöst utgåva. Är den värd att lägga slantarna på?

268

Resident Evil: Revelations

Skaparna bakom Resident Evil: Revelations vill tillbaka till rötterna. Och efter någon timme med storbystade och lättklädda kvinnliga karaktärer står det helt klart att de är bakåtsträvande på ett helt annat sätt.

11

Boom Street

Medan ekonomin och fastighetspriserna rasar i den verkliga världen springer Mario och hans vänner omkring som små riskkapitalister i Boom Street. Köp, sälj och expandera – mest pengar vinner.

5

Lostwinds

Toku och vindanden Enril är tillbaka i mindre format än någonsin. Vi betygsätter Lostwinds Ios-debut.

11

Batman: Arkham City Lockdown

Efter de senaste årens enorma framgångar inom spelvärlden finns nu Batman också till Ios plattformar. Klarar allas vår läderlapp även att golva oss i miniformat?

28

Trine 2

Pontius, Zoya och Amadeus är tillbaka i uppföljaren till det populära Trine från 2009. Åter kallade av en artefakt ger de sig i sann rojalistanda ut för att rädda ett kungadöme. Och för att sätta spelarnas hjärnor och nerver på prov.

34

Kirby's Adventure Wii

Den rosa lilla mördarmaskinen är tillbaka i sitt andra Wii-äventyr för året. Men bland alla söta och klassiska plattformsinslag är det något som saknas.

49

Assassin's Creed: Revelations

Assassin's Creed har för varje del blivit bättre och konspirationsteorierna allt tyngre. När nu det fjärde spelet på fem år släpps undrar vi om trenden håller i sig – och om Ezio får den fantastiska avslutning han förtjänar.

1