Inlägg av silly_cake

Inlägg som silly_cake har skrivit i forumet

Skrivet av Ladestam:

Kanske inte online men om man sitter ett gäng polare i soffan med en nintendo konsoll och några bärs kan man ha otroligt roligt.
Konkurrenterna erbjuder inte så många "local multiplayer" alternativ.

^ 100% agreed!

Skrivet av Ladestam:

Sen online.. jaa... eh... de har ju inte riktigt några spel som passar online.. kanske mario tennis? eller party?

Jorå för sjuttsingen, ta t.ex. Mario Kart som är underbart online. Ja, om det inte vore för det jobbiga friend code-systemet (men det går ju inte att komma ifrån) och ett "bra men kunde vara bättre" MK-poängsystem. Men det är riktigt, riktigt bra online. I övrigt har jag inte så jättebra koll. Men MK räcker för mig.

Skrivet av Fozz:

Hoppas det är OK att tipsa om sitt eget spel? Jag jobbar på Pixelbite Games som utvecklat Reckless Racing och Reckless Getaway, och nu kommer snart nästa spel i serien! Gjorde precis klart launch trailern som ni kan hitta här! Det handlar om klassisk top-down racing, och spelet ska släppas nästa vecka.

http://youtu.be/9YVbREu6ldU?hd=1

Ser sjukt intressant ut! Och uppenbar inspiration från (världshistoriens bästa spel) Mashed - minus vapenfrenzyn. Har missat de tidigare spelen men ska definitivt kolla in det här.

Hittade just den här sidan med en hel del smaskig info. Jag hade The Bug (ganska äcklig feeling men snabb sticka!), Speedking (typ samma som The Bug), Slik Stik (sämre och mindre kopia på TAC-2) och Quickshot II Turbo (totalt skräp, gick sönder väldigt lätt, hade även klickljud i både spaken och knapparna vilket var störande och omöjliggjorde nattspelande om man som mig bodde i rummet bredvid föräldrarna).

För actionspel var TAC-2 helt oslagbar enligt mig. Extremt snabb joystick och bra känsla i knapparna och spak. Bra kvalité också även om aluminiumplattan på joystickens översida lossnade väldigt lätt (den var bara limmad). Jag har faktiskt kvar en vit TAC-2:a.

Skrivet av Tybalt:

Det saknas en uppsjö av joystickmärken! Vico Boss ftw!

Eftersom omröstningsfunktionen är paj så gör det inte så mycket, de som nämnds i tråden räknas oavsett! Jag gillade Wico Command Control, men den hade en extremt lång styrvinkel vilket gjorde den väldigt långsam och seg, det passade dock bra till t.ex. flygsimulatorer. Wico Boss var den gråa, va?

Skrivet av ZF:
Skrivet av silly_cake:

Och har någon sett en trasig NES-kontroller? Jag har faktiskt aldrig gjort det. Sjukt bra kvalité.

Jag har sett många. Men de flesta var visserligen i händerna på en grabb som skulle ge industriella produkttestrobotar en hård match i nötningsbrutalitet..

Fast så var det inte så mycket som kunde gå sönder på dem heller, den likartat "avancerade" Mastersystempaddan höll ihop nästan lika väl, förutom en designbrist i styrplattan då. (gäller även vissa nyare modeller av Megadrivens paddor) SNES var en annan och värre historia, men med lite bättre skäl kanhända.

Sant, har sett några enstaka ex av Master System-kontroller med trasig D-pad, där den är helt "stum". Men på det stora hela en skön kontroll med bra kvalité.

Skrivet av Nukem:

Alla som spelar är gamers i någon form?
Sen om man väljer att spela farmville eller mw3 spelar nog ingen större roll.
Se det som så här, ju fler som spelar om det nu är agda 75 som sitter och spelar på sin ipad eller anders 14 som spelar mw3 är bara bra för ju fler som spelar ju snabbare slipper vi "studier" som visar på att spel är skadligt och skapar massmördare.

Haha, gillar din analys, och det stämmer nog!

Skrivet av ZF:

Ytterligare lite mer underhållande skulle tråden vara om alla utvecklade lite mer varför en kontroll inte anses bra för just dem, att NES-kontrollen kan vara hård i kanterna är nog de flesta med på, men att saker utvecklade i ergonomins tid inte heller passar alla är intressantare.

NES kontroll är kantig, visst, men det är ändå något speciellt med den som gör den skön. Den passar bra för både riktigt små och stora händer (inom vissa gränser förstås), kanske tack vare sin enkla design. Den är väldigt väldigt lätt men är ändå inte helt viktlös. Lagom liksom. Knapparna för Select och Start kan vara lite sladdriga och gummit kan slitas, men knapparna A och B är nästan bäst feeling på genom tiderna. Och har någon sett en trasig NES-kontroller? Jag har faktiskt aldrig gjort det. Sjukt bra kvalité.

Den ovetenskapliga topplistan hittills, eftersom omröstningsfunktionen är trasig, baserat på folks åsikter här (favorit 3 poäng, andraplats 2, tredjeplats 1):

1. Xbox 360: 13
2. Nintendo GameCube: 12
3. Sega Megadrive: 6
4. Sony Playstation 3: 5
5. Sony Playstation 2: 4
6. Atari 2600: 3
6. Nintendo 64: 3
6. Sony Playstation: 3
7. Nintendo NES: 2
7. Nintendo SNES: 2
8. SNK Neo Geo: 1

Skrivet av walter_iego:

Det spelet är så bra att jag har köpt det två gånger och spelat om. De har några av de bästa fightkontrollerna jag stött på till Xboxen, dessutom är storyn riktig bra. Väldigt filmiskt. Bra röstskådisar och bra grafik. Om du gillar filmerna kommer du gilla spelet. High Moon Studios har producerat det.

Har faktiskt inte sett filmerna (!) men råkar jag komma över spelet ska jag ge det en chans.

Skrivet av Paddington:

I min värld är Sony är spelkonsolen, Microsoft är fienden och Nintendo är den udda eftersläntraren som jag inte bryr mig om.

I min värld är det här ett konstigt synsätt. Varför är MS fienden? Att Sony idag har en riktigt hård konkurrent (åtminstone i Europa/Nordamerika) tror jag är bra för alla spelare eftersom bättre spel tvingas fram på det viset.
Jag har en Mac och kör OS X och Linux, men jag ser inte MS/Windows som fienden, bara ett annat system för att få saker gjorda på en dator.
Jag har Xbox 360 och Wii men ser inte Sony/PS som fienden, utan en riktigt bra konsol som jag bara inte har plats för eftersom jag är nöjd med mina system och inte har råd eller tid med mer.
Jag är också medveten om att Apple, Microsoft, Nintendo osv är vinstdrivande företag som gör vad de gör för att tjäna pengar, varför skulle jag vilja vara nån sorts moralisk fotsoldat för deras jakt på pengar? Jag spelar spel för att det är kul, resten skiter jag i.
Men det har nog att göra med den utbredda fanboyismen, och jag har aldrig förstått den och kommer nog aldrig förstå.
(Ingen direkt anklagelse mot dig som person dock, bara företeelsen som stort. )

Jag har sett gamla omröstningar här på forumet som fungerar, varför funkar inte min?

SNES-kontrollen gillade jag inte så mycket, den kändes riktigt billig jämfört med Megadrive och som en dålig uppföljare till NES. Megadrive hade dessutom samma uttag som C64/Amiga osv, så man kunde lira med den även på dem. Megadrives handkontroll var verkligen helt perfekt för sin tid. Dessutom såg den cool ut, nästan lite Batman-aktig.

Skrivet av ZF:

3. NeoGeo - Ingen av dom är speciellt bra, men imponatorfaktorn är stor på den första. Den första variantens dubbla funktion som matbricka är också en bonus för vardagsrummet.

Det är indeed en saftig pjäs. (Bildbevis här, jämför med konsolen. Så vackert!)

Är omröstningsfunktionen trasig?!

Jag föredrar faktiskt också Xbox 360, tycker den är helt perfekt! Men en tjejkompis tycker den är lite stor. Vet att det finns minivariant men den är tydligen lite för liten. Dilemma. Men en handkontroll kommer aldrig någonsin vara perfekt för alla...

För mig, genom tiderna:
1) Xbox 360
2) NES
3) Megadrive

Vilken konsols handkontroll föredrar du?

Du kan välja 1 till 3 favoriter. Förhoppningsvis kommer någon vinnare utkristalliseras om tillräckligt många röstar.

Berätta gärna varför du röstade som du gjorde.
För enkelhetens skull syftar jag på de som följde med enheten som standard.
Jag valde att inte ta med handhållna konsoller.
Sorry om jag glömt nån gammal klenod.

Jag är vuxen och kallar mig gamer utan att anses vara världsfrånvänd. (Snarare tvärtom, tror jag. ) ... Men om man exempelvis lever i ett sammanhang där folk tror att spelande leder till våldsamt beteende och andra gamla myter så har man det nog lite tuffare att komma undan med sitt intresse.

Gamecube-controllerna var ju sämst! De kändes så aviga och sladdriga på nåt sätt. Men jag gillar iofs Xbox360-kontrollerna och det är många som inte gillar dem...

Bra om Nintendo skapar lite "allianser" för andra typer av spel, men Sony och MS lär också "steppa upp gamet" inför nästa generation, så jag tror Nintendo får det svårt.

Det som är väldigt intressant denna generation är att alla tre stora konsoller är "succéer", förutom kanske PS3 som ju ligger lååångt efter sin företrädare i försäljningssiffror (men det var ju ett svårt nummer att slå och de flesta håller nog med om att PS3 är en bra konsoll). Frågan är om det finns plats för 3 giganter nästa generation, särskilt om Nintendo ska buffla sig in i hardcore-spelarvärlden. Har nog också mycket med världsekonomin att göra.

Vore förresten riktigt nice om de kunde konvertera/släppa t.ex. MK DS och Super Circuit på Virtual Console! Men det är nog inget man ska hoppas för mycket på...

Vill inte förstöra feststämningen här i tråden, det blir säkert "ok", men LOTR-serien är inte särskilt bra enligt mig. Inte direkt jättedåliga, NÅT har de ju (förutom vissa väldigt patetiska scener, jag minns t.ex. den där blonda alvens wakeboardande på en sköld nerför en trappa, LOL!) men heller inget speciellt. Men jag kommer garanterat se Hobbit någon gång. Kul för fansen att den kommer dock. Enjoy.