Inlägg av dix_xib

Inlägg som dix_xib har skrivit i forumet

Tyckte det var en tydlig skillnad i assets. Allt från UE5-standard såg jättebra ut (öken, stenar, ljus), medan allt som var custom för Dune såg ut som åtminstone en generation tillbaka. Skeptisk.

När sedan Star Wars-modden släpps så är livet fulländat.

Ghost of Tsushima och Shadow of Mordor.

Kul läsning och bra mini-recension! Instämmer i det mesta även om jag är färgad av nostalgi och 2000-ögon.

Spelade om det på Dolphin för ett par år sedan och passade på att spela in allt material som slutade i nedan video.

En Remaster med lite bättre kontroll, uppskalning osv vore ju inte omöjlighet med tanke på vad man kunde uppnå med Dolphin för 7 år sedan.

Svårt att ha respekt internt utan att göra som Phil. Kan tänka mig att han säkert har avsatt arbetstid för att spela då han och bolaget anser att de tjänar på det i långa loppet. Både hur man motiverar personal eller hänger med i trender men också just sånt här.

Skrivet av YmerXE:

inte kört klart tlou1 remastered så kan inte uttala mig men det känns oroväckande att deras senaste spel är tlou2 från 2020. sedan har det bara varit collections, remakes och remasters.

Skulle säga att det är kloka beslut både ekonomiskt och för kommande kvalitet. Teamet får erfarenhet av den nya hårdvaran utan större ekonomisk risk och lärdomarna kan sedan investeras i andra IPn som ska räknas som nya AAA-spel. De gjode väl samma sak med PS4?

Är det meningen att man inte ska se fienderna som är på ens AI-kompanjoner?
Här står en karaktär och blir biten av till synes ingenting.

Edit: Verkar vara en modifier om man kikar längst ner till höger så finns ett överstruket öga.

Skrivet av Molotov:

Xbox och xbox 360.
Originalet gillade man ju mest för att den gick att modifiera så hade du en perfekt enhet för både media och spel.

Skulle nog säga originalet av ovan nämnda anledning. Även om det var piratat så var upplevelsen ungefär som vi har idag 20 år senare. Omodifierad var den ganska trist med krav på fjärrkontroll för att ens kunna spela upp en film.

Skrivet av Gen:

Abby i spelet var ju lite biffig och grov, Kaitlyn känns liten och nätt. Aja, de hittar väl på något där.

För min del hoppas jag att de fixar en av spelet stora brister i just detta.

Om Naughty Dogs mål var att vi skulle känna sympati för "andra sidan", varför i helsike designade de inte den nya karaktären till att påminna mer om Ellie? Abbys del ska visserligen mer efterlikna Joels resa i del 1, visa styrka och omhändertagande men jag tror bryggan mellan Abby och Ellie hade varit tydligare om de hade liknande roller i sina respektive samhällen men också påminde om varandra rent visuellt. Det kanske låter sjukt ytligt men jag menar inte utseende i form av attraktion, utan liknande fysiska attribut, ålder och personlighet som skulle kunna få spelaren att ibland glömma att de inte längre spelar Ellie.

Abby och Ellie borde ha påmint mer om varandra helt enkelt – på alla sätt.

Edit: Tog bort en del för att inte spoila något. Har ett längre resonmang här.

Det här är exempelvis en tidig konceptskiss på Abby från en bok om Last of Us Part II.

Skrivet av Margy:

Om de släpper det till PC utan att använda diverse nya tekniker så kommer folk gnälla över att det är en "lat" port.

Om de gör en "remaster" och förbättrar spelet till hög PC-standard så gnäller folk över att spelet inte behöver en remaster och att de har slut på idéer.

Det lustiga är att det nog i många fall är samma personer som skulle gnälla vid båda dessa alternativ.

"Damned if you do, damned if you don't"

Mycket bra sammanfattat!

Ghost of Tsushima
Last of Us 2
Ori
Silent Hill 2
Escape from Tarkov
Dayz

Speciellt Dayz skulle jag säga. Svårt att beskriva men det är en viss känsla att ha överlevt 24h+ och sedan se en squad springa vid horisonten, eller helt plötsligt höra någon en våning ovanför.

Skrivet av Sapiens:

Mja då tycker jag snarare RDR2 gör det klart bättre
https://youtu.be/YisYNBBd3Jw?si=qQ7IPevxdr-i7Kml

Imponerande, men ett 3090ti mot en PS4 är väl inte riktigt en fair fight.
Nu finns det förvisso även till PS5 också, men det ser inte direkt fulare ut där

Vet inte om jag var superimpad. Regn/ljus i typ Ghost of Tsushima är mycket mer imponerande

Skrivet av ZeldasCastle:

Super Mario Bros 3 var mitt första spel med ❤️

Riktigt snyggt du hade gjort det btw.

Tack!

Skrivet av greb1989:

Riktigt snyggt! Vår källare befinner sig just nu i någon form av kaos, men det här gav inspiration och frågan är om det kanske inte är dags att dra igång någon form av projekt där nere i vinter.

En fråga bara, du kör mycket svarta möbler. Hur ofta behöver du damma? I stort sett all min svarta inredning rök när jag flyttade ihop med sambon då "det blir så mycket damm"...

Svag belysning Nej, men det är en del städande såklart. Kör med sån där swiffer en gång i veckan och sen dammsuger efteråt, men inte mer än så. Just swiffer mer eller mindre suger ju upp dammet så att man inte bara borstar ner det på golvet.

Skrivet av sts:

Snyggt! Vad är det för led-lister, och kan du ändra färg på dem?

Yes, RGB men inte riktigt något fan av det. Använder det mer som bakgrundsbelysning.
Finns här.

Skrivet av Hanzo:

Överlag snyggt.

Inredningen följer i stort ett kallt, mörkt och minimalistiskt tema...
men sen hej vipp kommer en färgglad plansch med mjuka och söta Super Mario Bros 3?
Jag kan tycka att Mario Bros 3 planschen, hur stor och fin den än må va... hör hemma nån annanstans, i något annat hörn. Alternativt att The Last of Us och den andra svarta planschen hittar en annan vägg.

Ditt face kan hitta en annan vägg

Nej men vissa saker köper man inte av estetiska skäl. Det där var mitt första spel, fult eller ej - en värdig plats på väggen.

Skrivet av Force:

Fan vad grannt! Ska själv flytta och få eget kontor/mancave så blev lite inspirerad.
Hur stort är rummet i sig?

Inte så stort som jag hade önskat från början, men ca 16-17 kvm. Testade att rita att jag faktiskt bara skulle ha en bil i garaget och göra resterande utrymme till kontor/man cave men jag gav mig till slut.

The upgrade

Dags för en liten uppdatering.

Köpte hus förra året och valde att flytta från Stockholm tillbaka till frugans hemstad.
Hon ville ha huset för utsikten. Jag ville ha huset för källaren. Eller åtminstone potentialen i källaren.

Jag jobbar hemifrån så jag ville verkligen få ett eget kontor/man cave. Förra kontoret var en gammal garderob (se tidigare inlägg i tråden). Inte att det på något sätt var dåligt.

Första steget var att rita upp källaren i 3D så att det inte blir några överraskningar senare. Av någon anledning hade de tidigare ägarna blockerat av garaget så att det bara gick få in en bil. Lite onödigt om man nu har dubbelgarage? Nåväl, har hört rykten om att man inte har bilen i garaget utan där förvarar man istället massa skit

Men, omritat till plats för två bilar så blir rummet ca 15 kvm + en liten hall utanför där ytterkläder osv kan förvaras innan man beger sig ut till betonggolvet i garaget. Rummen innanför kontoret är pannrum och matkällare och fanns sedan tidigare.

Pelaren ute i garaget går såklart inte ta bort, men passade på att installera elbilsladdare

Som tur är så är farsan pensionerad snickare. Med hjälp av programmet (Sweet Home 3D) kunde jag få ut exakta mått och farsan kunde räkna ut hur mycket som behövde köpas in. Första läskiga problemet var att det är luftburen golvvärme i taket/våningen över. Har ingen tidigare erfarenhet av detta så farhågan var att man skulle punktera något och värmen bara skulle läcka ut. Men efter lite research så kunde jag lugna mig och börja sätta reglar. Den gamla väggen som de tidigare ägarna hade satt upp monterades ner och både reglar och skivor återanvändes. Stora lysrörslampor var monterade i taket men som syns på bilden nedan så sattes de upp innan det målades...

Farsan inspekterar och dirigerar. Vi valde färdigmålad träpanel i vitt då jag såg framför mig att det skulle bli rätt snyggt tillsammans med det röda teglet som finns i hela garaget.

Här en bild tagen från garaget. Det börjar att ta form.

Processen tog sen några veckor med jobb efter jobbet. Tyvärr var jag alldeles för fokuserad på att bli klar för att tänka på att fota mer i detalj, men här återstår det golv, några lager takfärg och el. Köpte några balla kopparventiler på Biltema för att lira med alla kopparrör som finns i resten av källaren.

Golvet lagt, taket målat och elen fixad. Lampan har ny bytts ut till en kraftigare pjäs men hade denna över från Stockholms-tiden. Köpte några diffusa RGB-lister som jag sett i över- och underkant där TVn ska stå. Längst in vid väggen där strömförsörjningen är satte jag upp en golvlist som blev över för att täcka kablarna. Ljuset i bilden är lite rosa men IRL så är det ett naturligt vitt ljus.

Billy-bokhyllor ftw! Börjar sakta men säkert packa upp spelsamlingen som legat i lådor alldeles för länge.

Nu sådär ett och ett halvt år senare så är det fortfarande en pågående process att få det som jag vill ha det. Har ett 15-tal konsoler men endast PS5, NT Mini, Mega SG och Super NT är inkopplade i TVn. Har numera flyttat Xboxen och Switch till vardagsrummet för mer casual/party-spel. Resten agerar konstutställning. Kommer försöka uppdatera framöver om jag gör någon större förändring.

Gav mig även på att bygga en arkadmaskin i vintras. Inte hunnit spela så mycket men kul att bygga Den får dock inte plats i kontoret utan står precis nedanför trappen när man kommer ner i källaren.

Hehe… det om pizzorna var bland det bästa jag hört på länge.

Har tidigare haft Amazon Prime, Netflix, HBO, Spotify, Icloud, PS+ och Xbox Game Pass. Men det börjar som sagt bli för mycket. Delade många tjänster men av ovan nämnda anledningar så tänker jag av ren princip istället ge dem noll kronor.

Droppen var nog när jag drog ihop polarna för att dela på Xbox Game Pass för 60 kr per skalle. Tre månader fick vi sen skrotades upplägget. Okej - då köper jag mina spel igen på skiva.

Jag kommer aldrig klara mig utan Spotify och iCloud så de är kvar, men resten har sagts upp.