Inlägg av Draxx

Inlägg som Draxx har skrivit i forumet

Väldigt väldigt intressant tråd!

40-åring här. Spelat i princip alla mainstream-konsoler från 8-bit och uppåt under dess storhetstid utom första Xboxen. Hardcore Quake 3-LANare. Satt med nya körkortet och navigerade med kartbok för att hitta till Dreamhack. Hardcore-tankade i WoW i 10 år. Ledde Sveriges största Guild Wars 2-guild i 6 år (Ruthless).

Numera har man sambo och radhus och ett jobb som tar mycket fokus. Superlycklig på alla sätt men det är ändå intressant att se att man förändrats väldigt mycket i sitt spelande.

Som flera redan sagt så växer man helt enkelt ifrån vissa spelkoncept oavsett om de är bra eller inte. Jag installerade WoW Classic och fick också den där "det här har jag gjort, det här är jag klar med"-känslan. Jag har märkt att jag blivit otroligt mycket kräsnare vilka spel jag lägger min begränsade tid på. I gymnasiet när det började komma emulatorer satt jag enormt mycket och spelade igenom alla gamla klassiker igen och arkadspel i MAME, när det började poppa upp retro-konsoller så tänkte jag att nu jäklar ska jag köra en nostalgi-trip igen, men det gav inte speciellt mycket, uppmärksamheten dalar snabbt.

För mig så har intresset gått från att ha varit i princip allt utom sport, till:

1. Spel som har en episk storyline (Last of Us, Assassins Creed, Cyberpunk, Final Fantasy osv) med en påtaglig "atmosfär".
2. Spel som ger PvP-spänning (3 squads kvar i Apex legends, jag och polarna svettas, skriker och garvar). Jag kommer aldrig bli lika snabb som dagens kids, men jag är rätt hyfsad iaf, känslan av att vara jagad av andra spelare och att du bara har ett liv till game over fungerar för mig. Känslan av att det sitter en spanjor någonstans och svär när min karaktär gör en finisher i spelet får dopaminet att bubbla till.
3. Mobilspel jag kan lira medan jag väntar på något, mest pussel typ Stranger Things Match 3-spelet.

Min tolerans för spelmekaniska faktorer jag inte gillar har sjunkit enormt. Back in the day hoppade man klumpigare än en elefant med Donkey Kong/Alex Kidd på plattformar och tyckte att det ändå var helt ok, nu avinstallerar jag Witcher 2 efter en timme för att jag tycker det är krångligt att använda två olika svärd och utföra trollformlerna.

Det faktum att man i vuxen ålder har mindre tid att lägga på spelandet gör enorm skillnad, jag är intresserad av Valheim men jag inser att jag kommer aldrig att ha tid för att bygga något vettigt där om jag dessutom ska hänga med i Apex legends-säsongen. Jag köpte senaste WoW-expansionen och sneglade på senaste Guild Wars 2-expansionen, men likadant där, min timme per dag kan endast läggas på det jag tycker absolut bäst om.

Om barndomen/tonåren var första "fasen" då det mesta kändes nytt och spännande (och man hade tid), vuxen ålder är den andra, kräsna, fasen, vad kommer tredje fasen bli? Kanske om man får kids och spelar tillsammans med dem att man upptäcker spelandet den vägen.

Geforce Now är galet bra, hur har jag missat detta?!

Måste bara skriva av mig lite för jag har precis blivit blåst av stolen av denna tjänst. Vad är detta för magi, trolldom, häxeri!

Suttit och funderat på att köpa en bärbar spel-laptop som komplement till hemma-riggen om man ska dra på LAN osv.

Så slog det mig att man kunde prova detta bara för skojs skull för att se om det fungerar bra. Signade upp på 99 kr/ mån och laddade hem Geforce Now-klienten till min trötta, trötta Apple MacBook Pro 13" 2016. Sitter på wifi på en standard 100/100-lina.

600MB klient, installerat på någon minut.

Startar upp Apex legends, loggar in på Origin, BOOM allt rullar igång på nån minut. Den hittar min Razer Naga med alla knappar omedelbart. När spelet startat hackar det till några sekunder och jag tänker att det kanske är skräp trots allt.

Hoppar in i Apex legends firing range och förväntar mig lagg och hack utan dess like, men allt flyter som om det vore lokalt på en spel-pc. Springer omkring och strafe:ar och gör snabba manövrar och allt bara rullar.

Det här spelet finns inte ens i Mac-version. Det här är helt sjukt, orimligt bra.

Take my money.

En liten machinima

Har varit djupt nere i Cyberpunk 2077-träsket sedan release nu, blev inspirerad till att göra en liten machinima för att hylla ett av mina favorit-uppdrag i spelet Enjoy!

@Margy:

Aha, misstänkte nästan det. Tack

"back to the flash controller" LOL

Varför väljer man en teknisk lektion i hur en SSD- hårddisk fungerar som den första video man släpper kring PS5. Är det här någon slags intern instruktionsvideo för utvecklare som de råkat göra offentlig?

Åhå, är det själva hjärtat i hårddisken som uppgraderas måntro?

Glöm inte att följa Andreas instruktion på bilden och sätta elektroder på två helt skilda orelaterade platser i datorn

Skrivet av Carl Johansson-Sundelius:

Det jag saknar i de flesta av dessa diskussioner är faktiska kostnadsplaner för vad det skulle kosta att ha två egna vattenflygplan stående, med allt vad det innebär (underhållspersonal, tränade piloter, jourtimmar, etc). Så att man ställa det mot den beräknade kostnaden för de extra dagarna innan de kom fram, mer långdragna släckprocesser etc. Innan någon drar fram ett redigt kalkylark med siffror, svart på vitt, kan vi ju sitta och killgissa och skylla på vilken politisk färg vi vill.

Killgissa? Did you just assume my gender? Jag identifierar mig faktiskt som brandsläckningsflygplan (jag var ute och svirade nu i helgen, det blev en blöt kväll)

Intressant att läsa om folks sömnvanor, tack för att ni delar med er. Likt flera andra här så var det under gymnasietiden lite fram och tillbaka, kunde sitta upp till 4-5-6 på morgonen under helgerna och lira Alterac Valley i World of Warcraft, sen sov man till 13.00 och gick omkring som en zombie

Idag ser livet annorlunda ut. 35+ och ett jobb att sköta, men jag är dock guildmaster för ett Guild Wars 2-guild med allt vad det innebär, så lite vill man allt hinna med att spela iaf, + att jag vill träna och ibland ha lite socialt liv också. Och så ska man få åtminstone 6 timmar sömn för att fungera på jobbet. Inser med skräck att något av det där kommer att vara tvunget att upphöra i framtiden när det är dags att bilda familj

När första expansionen till GW2 kom tog jag till och med ut ett par semesterdagar i samband med helg för att kunna nörda rejält, och efter att ha suttit framför datorn i fyra dagar blev jag helt fucked i kroppen

For the tiiiimes they are a-chaanging...

Som några i tråden redan nämnt så kan jag trumma lite på (egen) trumma för Ruthless.se. Jag är guildmaster för Guild Wars 2-guildet där och kan efter att ha spelat sedan release lugnt säga att GW2 är ett extremt casual-friendly spel som passar oss "äldre" mmo-rävar som tröttnat på "hardcore-raiding five days a week" extremt bra (även om det FINNS extremt tung raiding i spelet också). GW2 är buy once to play och fritt från allt vad gear-nivåer och sådant som gör ens karaktär förlegad om man inte spelar på ett tag. Vi har inga aktivitetskrav, vi kör ett par guildevent i veckan för dem som vill ha sina weekly rewards som är helt frivilliga och vi är mest en glad skock (ca 200) tokar som gillar att lira tillsammans och utforska spelet. Vi har en raid-grupp som raidar och ett gäng som världs-pvpar på söndagarna. Medelåldern är 30+, med många småbarnsföräldrar, och vi är noga med att man sköter sig så att alla känner sig välkomna i en go och trevlig miljö. Antalet ggr vi haft "dramah" kan räknas på ena handen sedan vi startade 2012. Välkommen att spana in oss

Hype! Det här spelet samt FF7-remaken står för en typ av spelmagi man mycket sällan får previlegiet att känna. Skall spelas tills handkontrollen går i bitar

Lol, vilken underbar trollning av hela branschen

Var var PETA när Mario serimördade alla de stackars oskyldiga sköldpaddorna i värld 1-1? Denna brutala handling får inte falla i glömska! Vad är det vi lär våra barn egentligen? Snart kommer väl någon att det är ok att driva på stackars igelkottar att springa jättesnabbt och tvinga dem göra massa olika trick när de egentligen bara vill hänga med sina räv-vänner! VART ÄR VÄRLDEN PÅ VÄG?!?!?

Skrivet av Droppz:

Kom direkt att tänka på farsan i animen Grappler Baki

Bakis farsas idé om uppfostran "lämnade övrigt att önska" så att säga Grym anime

FF7 remake och som grädde på moset Shenmue 3, Sony vann just E3..... igen....

Tips: Ruthless har ett svenskt guild med öppen rekrytering om ni vill lira med andra svenskar

www.ruthless.se

Häftigt rekord, MEN:

21 minuter av amerikaner som pratar

0 sekunder av de faktiska massiva striderna med de 1158 spelarna

+ auto-play

Fail-klipp

Skrivet av burkmopp:
Skrivet av Draxx:

Ser verkligen fram emot expansionen, i princip allt jag hade vågat hoppas på är med. Nya utmaningar för guilds, guildhalls, nya områden och en helt ny klass som grädde på moset.

Take my money!

Om ni vill spela i ett vänligt och glatt svenskt community så har vi i Ruthless ett guild som rullat stadigt sedan starten 2012! Varmt välkomna att ansöka på ruthless.se

https://www.youtube.com/embed/XhFIsDme5ek

Ser er verkligen överallt, tror en polare från när jag pluggade YH sist var med er, fast då lirade han star wars. Är det kört om man lirar på en annan server än den som jag minns att alla skandinaver lirade på? Är på seafarers rest själv med ett gäng nära kompisar, men saknar lite mer organiserade möjligheter.

Det går att vara med ändå

Skrivet av Dryn:

Jag ogillar att sPvP(typ wow BGs) är skilt från resten. Dvs jag kan ej använda min karaktär jag levlar med för att PvPa där utan gör en helt ny lvl80. Skulle vara mkt bättre om jag kunde PvPa lite på min vanliga karaktär. Det går iof i WvW.
Hoppas Strongholds blir tillgängligt för "PvE"karaktärerna.

Fast så är det ju inte längre, det försvann för många patchar sedan. Tidigare så hade du separat gear osv men nu är det ju samma som du har annars också, det enda du gör är att du får ställa in en ny talentspec och välja vilken typ av attribut på gearet du vill ha, så att du slipper skaffa en massa olika sets för att kunna pvpa på det sätt du vill. Mycket smidigt i min mening.