Inlägg av Peete

Inlägg som Peete har skrivit i forumet

Såg riktigt gammalt ut. Hade förväntat mig Demon Souls PS5 standard iaf.
Har lirat alla tidigare Dark Souls spel på PC och detta imponerade inte grafiskt iaf.

Haft min PS5 i ett dygn nu och gillar den.
Dock rejält besviken över hur helvetes högljud disc-läsaren är.
Hela konsolen vibrerar med Ps4 spel i. Verkar random ibland att den inte saktar ner heller, utan d n fortsätter spinna i full hastighet tills jag tar ut den och sätter i den igen. Googlar man så verkar det vara ett vanlig upplevelse att den väsnas.
Inget att klaga på när den väl saktat ner men lyssnar jag nära så kan jag höra ett svagt tickande. Är väl coil whine, dock inget jag stör mig på än.

Beställt från MM här med!!
La beställningen kl 13:50. Satt i möte vid 14....skulle hålla presentation...rätt stressad man blev hehe!!

2:an är ju klart sämst av de 3 inkl expansion till första.
Så why?

Skrivet av theBoosing:

https://scontent.fmmx1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/183660810_...

Min setup, tycker inte ps5an är speciellt ful när den ligger där

Borde gå jävligt varm där den ligger inklämd.

Hoppade PS4 så hade hoppats lira de bästa PS4 titlarna på en PS5 istället.

Hade en c64 först i familjen men om vi snackar PC så var det en Pentium MMX 200 MHz som jag överklockade till 266. 32 GB ram och Matrox Mystique grafikkort. Blev ett Voodo2 senare 8MB som senare när jag fick en P2 400Mhz, fick en kompis så det blev SLI!
Quake 2 med 3dfx var ju fan helt sanslöst.

Jag har inte det nyaste grafikkortet idag(se sig) men min känsla är som den alltid har varit att operativsystemet tynger ner mycket mer på en PC. Vet att sedan PS4 så är konsollerna väldigt lika en PC hårdvarumässigt men Sony kör varken Windows eller DirectX på Playstation 4 eller 5.
Klart de får ut lite extra jämfört med en PC med samma hårdvara.

Jag är klart imponerad av PS5 och Series X (om än lite besviken att den inte visar att den har lite bättre hårdvara än PS5 (DirectX som är boven?))

P.S. Jag försöker få tag i en PS5 då jag skippade PS4 då den inte gav nåt men så känner jag inte nu.

Ok, för mig ser detta snyggare ut än tex Cyberpunk och med tanke på jävla dåligt Cyberpunk flyter så är jag klart imponerad av vad PS5 klarar av. Sen med tanke på priset på en PS5 så är det ännu bättre.

Gah! Blev ingen PS5 SE på Elgiganten! Var inställd på att få en konstigt nog hehe.
Kändes som att de hade massor när man lyssnade på deras senaste stream.

Bra jobbat Calle!! Kan bara instämma med resten här!

Grymt bra spel som blev väldigt mycket bättre efter några patchar. Var bedrövligt på 900 serien vid launch. Lirat igenom det mesta i spelet inkl dlc med mitt 980ti och det funkar ok med g-sync i ca 40-50 FPS.

8/10! Missade Force Unleashed...dåligt då jag lirat det en hel del.

Skrivet av Blackwolfe:

Det flöt på och var stabilt redan vid release, många andra hade mindre tur.

Kanske möjligt om man körde Nvidia 10 serien och uppåt, men inte med 900 serien. 980ti låg långt efter tex 1070 i detta spel när de är likvärdiga i de flesta andra spel. Notera att jag kör ett Strix kort i 1400 MHz.

Kör med 980ti och spelet flöt riktigt dåligt innan patch 1.04 eller nåt. Efter det sköt FPS i höjden med minst 30 procent om inte mer. Nåt var allvarligt fel i början...
Nu njuter jag av spelet i runt 40-50 FPS i 3440x1440p med det mesta på högsta. Kör gsync skärm. Fullt spelbart och riktigt bra spel.

Tycker spelet flyter extremt dåligt med tanke på grafiken.
Att man sedan har 40 fps när man tittar rakt in i en vägg visar ju hur O-optimerat spelet är.
Ingen direkt skillnad på ultra och low inställningarna heller i prestanda på mitt 980ti.
Ett 980Ti är ju rejält mycket kraftfullare i många avseenden än en PS4Pro som klarar att rendera i 30 fps i säkert 1440p iaf som skalas upp till 4k.
Nä detta känns som en av de sämre portningarna jag sett på senare år.

Körde klart Dead Space 2 på PC i förrgår för säkert femte gången, ska köra trean igen även om det inte är favoriten. DS4 hade suttit riktigt fint.

Skrivet av Molotov:

Hur mycket VR har du spelat om man får fråga?

Väldigt lite då jag anser att tekniken är bristfällig. Anser att det är skitspel som släppts hittills på vad är det 4-5 år sedan reviven av vr?
Ser att det är på gång mer och mer med inbyggd eye tracking. Ser ut att kosta mellan 15000 till 50000 kr. Som hittat ju!
HTC vice pro eye osv

Ser ut som det kommer ta ytterligare några år innan teknik och pris är vettiga?

Skrivet av brunnlake:

Vet inte ifall jag missförstår din kommentar men det är ju precis det VR ska göra. Ditt huvud är kameran. Snurrar du på huvudet ska din karaktär i VR snurra på huvudet osv.
När vi får eye tracking kommer det självklart bli ännu bättre då man kommer kunna rendera spelet i högre upplösning där du har fokus.

Bryr mig inte hur vr fungerar idag. Det är det jag vill påpeka, hur bristfällig tekniken är. Tanken är väl att vr skall efterlikna verkligheten eller? Bara för att jag rör på mitt huvud så betyder inte det att det jag tittar på flyttar sig. Mina ögon hålls stilla på det jag fokuserar på, de trackar det jag väljer att titta på oavsett om mitt huvud rör sig lite eller ganska mycket.

Vad jag vill säga är att vr behöver ta hänsyn till både huvud och ögonrörelser.

Hade gärna sett ett nytt Half-Life och hade kastat mina pengar på det om det var ett klassiskt fps.

Efter att ha kollat på detta så är jag glad att jag inte investerat pengar i vr. Ser ju ut som ett fyllo som rör sig. Fattar inte hur man kan låta huvudrörelser styra hur kameran rör sig. Det är ju ögonen som skall styra. Alltså bara för att huvudet rör sig så skall ju inte det kameran fokuserar på ändras eller ens röra sig. Inte konstigt om man blir åksjuk av den skiten.

HL1 ser roligare ut.

Doom helt klart!