Inlägg av fiend

Inlägg som fiend har skrivit i forumet

Jag kan säga såhär att jag köpte det till ordinarie pris när det lanserades, spelade nästan ut kampanjen, men har aldrig spelat en enda multiplayermatch eller har något intresse av det.

Däremot har jag fått mängder av härliga timmar framför datorskärmen i form av de e-sport events som jag bevakat via nätet samt de antal replay-matcher som jag bevittnat via youtubekanaler som HuskyStarcraft. Så räknar man på de antal timmar underhållning som detta givit mig så är det kanske 10 timmar i spelet, men 1000 timmar utanför..

Var det värt de 400+ kr som jag lade ut på spelet? Utan tvekan! Kommer att göra samma sak med Heart of the Swarm!

Oj vilken lång debatt. Har inte orkat läsa igenom hela, men här är mina 5 cent.

Jag är ett fan av Transformers och både köpte mängder av plast-leksaker och tidningar av dessa när jag var ung.

Började läsa recensionen för jag var intresserad höra lite om hur spelet var så möttes jag av en person som tyckte att det var "töntigt" med transformers. Redan där fick jag en ond känsla i magen och den förbättrades inte under resterande del av recensionen.

Att sätta en person som inte gillar denna typ av spel/transformers och redan går in med den inställningen och attityden bäddar för en underlig recension och därtill svar i kommentarsfältet.

Skulle vilja likna det vid att jag som tycker att syslöjd är töntigt att recensera en ny symaskin. Lär ju knappast bli en recension som skulle få rätt utgångspunkt från början.

Jag tyckte inte alls denna bildbläddrare var bra :/
Känns som 90-talets IDG ungefär.. och det är ingen komplimang.

Tur att ni länkat in den RÖDA här på den BLÅ.

Kunde ju inte släppa detta..
http://i35.tinypic.com/25ic409.jpg
Flyttat om och ändrat lite saker.. samt ritat ut lite röda "block" där jag gjort ändringar.

Observera dock att allt är gjort i photoshop och tvärt ihopslängt för att illustrera mitt förra inlägg

Överlag sammanfattning av nedan funkter:

Helt klart ett steg åt rätt håll, men mycket designmissar (klassiska misstag), för "stor" design, samt en hel del som går till gamla sidan fortfarande.

Sidan har potential! Jag gillar det jag ser, men är inte nöjd med det som finns just nu..

Testsystem: PC 1920x1200 (FF med adblock, IE8 ,Chrome), samt Samsung Galaxy S.

* Menyns underlänkar funkar inte (de nedre) i samsung galaxy S

* Sökfunktionen gav: Fatal error: Allowed memory size of 104857600 bytes exhausted (tried to allocate 71 bytes) in /usr/local/lib/zend/Zend/Search/Lucene/Index/SegmentInfo.php on line 1354

* Den röda grejen som sveper över sidan där uppe ser verkligen kal och ensam ut.

* Nyttja utrymmet bättre där den röda saken går bakom fz-loggan. Just nu så är det mycket outnyttjat utrymme där.

* Gigantiskt hög och stort "tomrum" i FF (med adblock) under menyn och ovanför nyheterna på startsidan. Minska gärna höjden kraftigt.

* Varför ända in i glödaheta har ni gjort en meny som använder sig av Javascript? Kör på A-element istället med hover.

* Gör så att man får en indikation när man för musen över menyerna att det är en meny där. Jag reagerar när det inte ser ut att vara länkar.

* Varför har ni valt att sätta en hover på span-elementen istället för använda A-elementet istället? Nu är ju inte undermenyerna helt klickbara.. utan man måste hitta åt texten specifikt.

* Undermenyerna buggar ordentligt i IE och buggade i FF då den även stannade kvar och vägrade försvinna förrän jag laddade om sidan.

* Överlag i era högra småspottar där ni har information som "bloggar", "Forum", "Speltoppen" så gör designen att alla ikonerna och design "blir rörigt". Dra upp lite linjer eller block så man får en skönare och mer lättläst upplägg. Den svaga linje som ni har nu är på tok för ljussvag.

* Designen på "avsluten" på era små lappar som pryder sidan vet jag inte om jag gillar. Tona gärna ned kanterna och stärk upp mitten. Nu försvinner mitten och kanterna ser bara för felplacerade ut..

* Lägg gärna in title-attribut på era länkar så man kan få en indikation mer på vad det är man för musen över.

* Det rosa lejonet där nere, samt de små "gulliga" svarta figurerna. Är det en medveten toning till ett "mjukare" och barnvänligare FZ.se? Vet inte om det där rosa djuret där nere gjorde sig så bra. Kändes som en barn&djur-community vid första anblicken.

* Sidan växlar mellan gamla och nya titt som tätt.

* Ska sökrutan verkligen finnas på 3 ställen på t.ex http://www.fz.se/filmer/portal.php ?

* Vill gärna kunna klicka direkt på tummen upp och kommentarsikonen på en nyhet.

* Vet inte om jag gillar alla bakgrunder och färger när man byter platform. Kändes på något sätt väldigt billigt.

Ska krypa till kojs nu, men ser fram emot ett förbättrat FZ i morgon bitti när jag vaknar

Warning: mkdir() [function.mkdir]: Permission denied in /home/fz/admin/gecube/func_gallery_cache.php on line 538
Internt fel: Kunde inte skapa katalogen "/home/fz/www/cache/images/r". Kontakta support.

Det kommer ut i år.. det är vad jag tolkar av vad han sa

Skrivet av Håkan:

Både Starcraft och CS behöver man ju cdkey för att kunna spela på nätet. Är väl knappt någon som spelar dom på Lan, om man jämför med internet.

Tro mig, SC, Warcraft, Quake, doom, D1 och övriga spel var det LAN som gällde för mig och kompisarna när vi spelade "back in the days" när dessa spel släpptes. När 56k-modemen kom och man kunde slåss lite mot LPBs med klanerna i Quake på nätet.

Spelar fortfarande inte ett spel på nätet, utan det är lokalt när jag vill själv ta mig en liten "runda" i nåt klassiskt gammalt spel.
Ser fram emot både D3 och SC2 när dem kommer släppas och jag betalar gärna en fast summa på XXX kr för att få spela det på min dator när jag känner för det utan DRM å allt jox.
Då vill jag ha boxen i hyllan också! The original..

En galen tanke, men varför inte World of Blizzard?
Med alla universum som knyts ihop på nåt konstigt sätt?
Diablo + sc + warcraft.. med alla lägren mot varandra

En galen tanke, men varför inte World of Blizzard?
Med alla universum som knyts ihop på nåt konstigt sätt?
Diablo + sc + warcraft.. med alla lägren mot varandra

För den som översatte texten med singelplayer/multiplayer så blev det HELT galet.
Detta är vad Multiplayer/Storymode (som översattes) innebär..

"Starcraft II is supported by an engine that in many ways has a split personality; during normal game play we typically render scenes from a relatively far away distance, with high batch counts, and a focus on action rather than details. At the same time, we really wanted to push our storytelling forward with Starcraft II, and this is where the game’s “Story Mode” comes in. In this mode, the player generally sits back to take in the game’s rich story, lore and visuals, interacting with other characters through dialogues and watching actions unfold. This is the mode where most of Starcraft II’s storytelling happens and it has radically different and often opposing constraints to the in‐game mode; story mode generally boasts lower batch counts, close‐up shots, and a somewhat more contemplative feel – all things more typical of a first person shooter."

Vilket jag tolkar som att "storymode" är mer som FPS-grafik (stora saker nära) och Multiplayermode är snarare att den kan visa många små prylar från ett litet längre perspektiv (en bit ifrån).

Skrivet av Saxit:

Att lova att drivrutiner som funkar i vista ska funka i W7 är ju ganska enkelt - ingenting funkar ju i vista

Allt har fungerat klockrent i min vista business x64 iaf

Skrivet av Tompa:
Skrivet av Yxan:

4/5 i betyg och dagen efter stora reklamutrymmen, Fz är inte trovärdigt längre, jag beklagar mig att sidan har gått i från en liten indieuppstickare till en penninghungrig reklampelare.

Jag spelade detta hos Microsoft för två, tre veckor sedan, hade då ingen aning om att vi skulle göra reklam för det. Vilket jag i princip aldrig har - jag sköter det redaktionella innehållet, annat folk sköter annonserna.

Det vore väldigt märkligt om releaser, recensioner och reklam inte sammanföll. Det funkar så överallt: musikartister, författare, filmare. Alla sitter i morgonsoffor och talkshower i samband med nya släpp, medier recenserar och det görs reklam. Grundläggande pr-arbete. Köper du inte det får du nog hoppa över hela underhållningsbranschen, i alla fall de delar som är stora nog att nå normalstora massmedier.

För övrigt är mitt betyg relativt lågt jämfört med snittet. Vore väl jäkligt korkat av Microsoft att bara köpa en fyra - om vi ändå är korrupta, varför inte köpa högsta betyg...?

Detta inlägg får 5/5 FZ-plattor av mig
Och nej, jag är INTE köpt av FZ eller Microsoft!

Riktigt skräp. Verkade ju vara riktigt dåliga animationer, ingen grafik som övertygar, kasst sikte och överlag.. NEJ, inget jag lägger ned min tid på och inte heller mina pengar

Eftersom så många (inkl jag) reagerar på betyget och på "perfekt" när spelet har väldigt många minus och saker som recensenten stör sig på, varför inte skapa en omröstning eller ta fram nytt förslag på hur betygsystemet ska se ut?

Varför inte införa en 0.5 - skala från 0 till 5 ?
Låt säga detta spel fått "4.5 - nära perfektion" så hade nog reaktionerna inte varit lika många.
När användare betygssätter ett spel så finns det ett sammanfattat betyg med skala i 0.5-grader, varför finns det inte på era betyg också?

Det var ovanligt mycket minus för att kunna få full pott faktiskt

Kikar man på nyheten står det:
"2008-10-20 21:34 Tomas Andersson 0 kommentarer"

Men när man klickade på 0 kommentarer var det flera här. Går man tillbaka och trycker F5 så sidan laddas om så är det ändå bara 0 kommentarer här

Skrivet av Fanta:

fiend: Jag tyckte de ord jag nämnde förut var lämpliga i sammanhanget, pga hur jag kände att annonsörerna agerar.

När kan h*ra vara ett lämpligt ord att använda i dessa sammanhang?
Personligen så tycker jag bara att man sänker sig till en mycket lägre nivå om man måste ta till skällsord och vara grov i mun.

För att få fram vettiga budskap som verkligen höjer på ögonbrynen och får RESPEKT så använder man helt andra infallsvinklar, val av ord och upplägg.
Sådant imponerar på dem som lyssnar.

Hela ditt budskap faller så långt bort från "detta ska vi lyssna på och ta till oss" om det haglar anklagelser och skällsord. Då blir det mycket lättare för dem som mottager kritiken att sopa det under mattan, eller gå in i försvarsställning.

Jag håller dock med i dina grundtankar om att störande reklamer inte är något som är en fröjd för ögat och som oftast mer stör än främjar några positiva känslor.
hela reklam-historien har blivit en form av moment 22 tyvärr. Då gäller det hitta nya vägar att gå, på ett vettigt sätt

Fanta, du verkar ta priset med dina inlägg.
Tyvärr bottenpriset.

Tror att jag förstår ungefär vad det är du försöker att nå fram med för budskap, men sättet du väljer att förmedla det skulle jag kalla allt annat än seriöst och professionellt.
Att använda ett ord som http://sv.wikipedia.org/wiki/Hora och hytta med hårda ord till höger och vänster kan inte ses som något annat än oseriöst, oavsett vilka åsikter du försöker få fram med detta.

Mvh Fredrik