Inlägg av Ichinin

Inlägg som Ichinin har skrivit i forumet

För den som inte har prövat AI ännu och inte orkar skapa konto på OpenAI så finns nu Google Bard (bard.google.com), allt som krävs är ett google konto (youtube eller gmail alltså) sen är det bara att fråga på. Tips är att kolla privacy inställningarna först innan du börjar (uppe till höger på skärmen).

Ett användbart kommando är "reset" som återställer konversationen till den punkt den var när du startade. Bard, precis som alla andra ChatGPT baserade AI's ballar Bard ur ibland.

Om det inte funkar bra så är ett tips att försöka ställa samma fråga på olika sätt, och vara så specifik som du bara kan.

Hittade min maxade karaktär i Cyberpunk 2077 som jag gjorde specifikt utan att använda några attribut eller perk points på + har en stor plånbok för testning. Här ska lekas!!

Håller även på med en karaktär för sommar utmaningen som ska nå level 50, men det tar jag i den tråden.

Btw, en viss bransch i spelväg som ofta hoppar på tågen tidigt har anammat AI:

Kan finnas NSFW i videon, har inte kollat hela. Problemet här är att NPCn bara säger korta meningar, typ som en tjej som är ointresserad av dig. Undrar ibland varför hon stannar kvar och pratar...

Skrivet av Derivat:

...Claude 2...

Imponerande.

Alltså, vad är det här för tråd? Katter gör som de själva vill göra, de har ingen lojalitet till någon och kan inte vara "otrogna" mot någon, speciellt inte någon som inte är deras rätta ägare. Hur kan man ens tänka tanken om "otrogenhet" om ett djurs tillgivenhet till någon när det är typ ett fritt strävande djur och ger affektion för att få mat?

Sitter och testar att porta ett projekt från .NET 6 till .NET 8 (preview 5), jag tror det går bra, det lilla testprojekt jag använde verkar funka bra, inga kritiska compile errors, bara lite warnings. Ska pröva senare med ett större projekt med multipla dependencies/nuget packages och se hur det går.

Skrivet av noyart:

Finns det något sätt att komma in i IT utan en större utbildning i ryggen? Har kastat mig på programmering men inte riktigt fastnat för det än.

Det var enklare förut, men inte omöjligt idag. Har du svårt för programmering (logiskt tänkande och problemlösning) så kanske det inte är din grej. Finns en del jobb i cybersäkerhet som du kan börja med, t.ex. pentesting och köra verktyg för att hitta sårbarheter eller ingångar till system, eller gå in som trainee i en SOC och hitta intrång om du är mer analytiskt lagd. Oavsett så kräver det dedikering om du vill bli bra.

Experimenterar lite i Cyberpunk. Spelar normalt 99% laglig citizen, men insåg idag att MaxTac droppar ingen utrustning. :/

... och det går att vinna en fight om du har 4 x stjärnor och MaxTac efter dig.

En Android. Bryr mig inte om vad den heter, jag kan ringa på den och ta bilder - that's it. Resten använder jag datorer för.

Videon blev bra bara du stängde av ljudet så att det inte gick att höra vad de sa.

Gillade första TDU (Honolulu), fanns mycket rak landsväg och långa sköna svängar i skogspartier, speciellt på norra Honolulu. TDU 2 på Ibiza var inte lika kul, det var för mycket stad/motorvägar, men den hade sina trevliga ställen. TDU 3 vet jag inte... känns som om du vill ha fart så får du köra i max någon minut på motorvägen, jämför det med Hawaii Route 63 som sträcker sig i princip genom hela ön. Sen verkar det bara vara Hong Kong Island som du kör på:

För jämförelse:

Honolulu = 6.5 mil tvärsöver.
Ibiza = 4 mil tvärsöver.
Hong Kong island = 1.4 mil tvärsöver.

Verkar som om kartan sjunkar i storlek med versionsnummren. Får se om det räcker och hur kartan känns. Som jag sa tidigare, Drifting karta.

Spelar "Big Ambitions" (Business Sim) och musiken är förvånansvärt bra för ett Indie spel, licensierad musik från riktiga artister istället för någon spel-musiker som får i uppdrag att göra all musik. Några av låtarna som går på radion:

Wildflowers feat. Emmi - Ain't Nobody Like You

In Love - Gamma Skies

VEE - I Need You Back

Hong Kong... jag hade önskat mig ett ställe med lite mer raksträckor så att man får testa VMax på bilarna, vad är det för mening att t.ex. köra Königsegg eller Veyron om du inte kan komma upp i de hastigheterna? Stället är ju fyllt av kurvor, misstänker att det är någon som gillar drifting som valde stället

Ahwell, vi får se recensionerna.

Skrivet av Rowin42:

Denise Richards var väl inte med i den filmen?

Fan, trodde det var hon, såg ut precis som henne.

Skrivet av Spelentusiast:

Inte dom frågorna jag ställt den, då håller den på det svaret och ändrar sig inte.

Vill gärna se en video på det. Med AI'n sittande framför kameran hållande dagens tidning framför sig.

Har nästan i hela livet arbetat med IT, en del arbeten har varit rätt fria, du löser uppgiften. Det stora problemet i branschen är att hitta en chef som låter dig göra ditt jobb i fred och inte har några psykiska problem. Jag har i stort trivts, de stora störningarna har varit "intern politiker" som ställer till det med problem för andra och inte inser det, det finns massor av dem på arbetsplatser.

Jag vill göra något kul på jobbet och hemma. Jag vill inte bara göra en sak, jag är 10x engineer. Jag vill koda, jag vill analysera, jag vill utveckla och skapa, tyvärr verkar det vara svårt att hitta något sånt på arbetsmarknaden. Mitt tips är att du tittar inåt mot vad du vill göra och använder dig av IKIGAI. Det är en japansk modell som hjälper dig hitta något som du kan pyssla med, den handlar om dig och din omgivning och när alla 4 delar klickar så har du "hittat hem":

Du blir äldre, du tappar vänner, vissa flyttar långt bort, andra skaffar familj och prioriterar det, andra känner du att du inte längre har något gemensamt med och värre är att en del dör.

Det kallas livet. Går inte att göra så mycket åt det. Sociala media håller väl liv i det lilla socialliv jag har. Men den stora mängden interaktion får jag med främlingar på t.ex. FZ, Reddit och Mastodon som jag har delade intressen med, de flesta av mina vänner har i princip slutat spela spel.

Skrivet av KoP:

Bah.. AI kan bara copy-pasta saker som redan skapats. Inte lägga till några egna unika banbrytande teser/infallsvinklar om något. I nuläget iaf. :'D

Provade att ställa en AI mot väggen, jag påstod en sak, och den höll med, sen en annan sak som gick mot det första påståendet och den höll med. Sen frågade jag varför höll den med i båda fallen? Och då höll den med.

AIs (Chat GPT) har ingen åsikt och är mer som sycophants/ja sägare som inte vill stöta sig med någon.

The Tomorrow War. Bättre än vad jag trodde. Denise Richards is doing her part mot aliens - igen.

Skrivet av anon_328997:

Haha, jo jag har gjort tabben att försöka ta ur mina linser med chili på fingrarna. Inte optimalt om jag säger så.

Käkade ostbågar med Carolina reaper kryddning, var ingen hit för ögonen och gjorde ont. Löste det senare genom att äta ostbågarna med pinnar, då kom de inte i kontakt med fingrarna och fingrarna kunde pilla i ögonen utan problem.

Skrivet av Qwop:

Demo av AI NPC:s:

https://www.youtube.com/watch?v=bzmSdcBmqEY

Kan nog bli rätt skoj.

Går att ladda ner här: https://replicastudios.com/smart-npc

Har väntat på det där sedan GPT annonserades.

Har sett skapande av:
- Röster (Typ Speechify)
- Ansikten (This person does not Exist)
- Konversationer (ChatGPT)

...så den här utvecklingen var naturlig. Vad som behövs är en lokal instans av GPT för att reducera lagget som syns i videon, vem orkar vänta 5 sekunder på ett svar varje gång du ställer en fråga?