Inlägg av StrongBad

Inlägg som StrongBad har skrivit i forumet

Skrivet av maniac:

Håller delvis med, men när man medvetet lägger majoriteten av cosmetics i spelet bakom en betalvägg blir det bara girigt. Detta är ett fullpris-spel som tar betalt för sånt som borde ingå eller borde kunna låsas upp gratis.

Det hade varit annorlunda om D4 släpptes som ett F2P, men det kostade ca 700kr för grundversionen vid release.

För det första, 700:- är verkligen ingenting för ett AAA-spel nuförtiden, fullsprisspel har kostat runt den summan i 20 år och sett till inflationen på allt annat just nu så är det fantastiskt att det fortfarande ligger på dom nivåerna.

Om lägger 700:- så får du ett spel som kommer få content i flera år framöver utan att du behöver lägga till en enda krona. Varenda QoL-uppdatering och endgame-aktiviteter som dom kommer lägga till kommer ingå i detta. Det är väldigt många underhållningstimmar per krona.

Eftersom dom vill fortsätta stödja spelet med kvalitetsuppateringar i flera år så måste dom ju också få in pengar för detta, hur skulle du föreslå att dom gör det? Personligen tycker jag kosmetiska prylar är helt rätt väg att gå då det inte påverkar din karaktärs förmågor och det gör det rättvist i PvP, men jag är väldigt nyfiken på att höra vad ditt förslag på långsiktiga intäkter skulle vara.

Är spelet bra i övrigt och något man plöjer ner hundratals eller till och med tusentals (5 335 timmar i D3 i skrivande stund) så har jag absolut inga problem med att köpa extra prylar under vägens gång.

Min gissning, dom kommer utannonsera en live action tv-serie som handlar om Diablo-universumet. Att Rhykker är med stärker den tesen eftersom han är ofta pratar om spelets lore och har bra koll på den delen.

Det finns inget spel jag ser fram emot så mycket som Starfield, och då släpps ändå Diablo 4 i år också!

Skrivet av fejksson:

Den öppna betan blir förmodligen det enda jag kommer spela av Diablo 4. Sjukt pinsamt med fullprisspel för minimum 70 euro, ingame shop och battle pass. Har folk inga principer längre?

Med tanke på att fullprisspel kostnade ungefär lika mycket för 20 år sedan så tycker jag inte alls det är dyrt. Sen kan man ju ha åsikt om Season battle pass osv, men det är högst frivilligt att betala för dom och i slutändan handlar det bara om kosmetiska prylar.

Edit: Fan BrokenCrow hann före

Jag har fullt förtroende för detta. Hittills har jag aldig blivit missnöjd med ett enda spel i AC-serien och varje spel har haft sin speciella atmosfär och känsla.

PC master race

Börjar förstå varför Kaplan lämnade skeppet

Skrivet av Frisell:

Efter skitstormen kring Immortal har dom gått ut med, och verkligen betonat, att "you can not buy power in D4".

EDIT: https://news.blizzard.com/en-us/diablo4/23816415/diablo-iv-qu...

Ska man vara cynisk så sa dom liknande saker om Diablo Immortal också innan releasen. Deras förtroende för såna uttalanden är ganska lågt just nu.

Skrivet av yonaz:

Ny IP, altså inte Subnautica.

Men som utspelar sig i samma universum, så Alterra kommer med stor sannolikhet vara närvarande

Skrivet av SwedishFish:

Kommer säääkert inte vara fullt av microtransaktioner.

Blizzard har ju sagt att dom vill supporta spelet i flera år efter att det släpps, så dom kommer med all säkerhet ha någon plan för att kunna betala sina utvecklare för det jobbet också.

Skrivet av PFC Hudson:

Ge mig ett Diablo som bygger vidare på tvåan... Hur svårt ska det vara?

Det finns redan en Diablo 2. Det finns faktiskt två stycken Diablo 2 nu så det får räcka. Släpp taget om det förgångna nu och se framåt. Jag vill ha det lite av det bästa från både Diablo 2 och 3, men också en stor potion av något jag aldrig sett förut.

Jag har aldrig, och kommer aldrig, vara intresserad av mobilt spelande. När jag vill spela sitter jag hemma, punkt slut.

Skrivet av landahl:

Jag har dock hört att man inte kan dö i odyssey vilket gör det mer overkligt än origins.

Man kan dö. Jag har dött hundratals gånger

Det jag tror du menar är att det inte finns någon fall damage och det stämmer till viss del (det är en skilluppgradering). Men det har ju sin förklaring i spelet, och personligen tycker jag det är ganska trevlig detalj för det finns vissa spelmoment där det är väldigt tillfredsställande att hoppa från hög höjd och tilldela massiv skada på en bunt fiender som står nedanför.

Hoppas dom taggar ner på uppdrag som bara är urflippade drogtrippar, jag tycker dom har blivit väldigt tjatiga i FC-serien vid det här laget.

Nej varför skulle dom stoppa in dyrare hårdvara? Det är ju nu vinstmarginalen ökar på allvar.

Sätter pengar på att det är ett mobilspel med MTX

Ett självklart förköp, Bethesda har alltid överträffat mina förväntningar med singleplayerspelen och jag ser ingen anledning på att tvivla på dom den här gången heller.

Det är så här man gör stora rymdsimulatorer. Börja smått och sedan expandera.