Inlägg av Tomas Helenius

Inlägg som Tomas Helenius har skrivit i forumet

Fler offtopic-inlägg raderade. Ni får ta allmänna (skatte)politiska diskussioner på annat håll.

Skrivet av Korstabon:

Skriv gärna mitt i bilden, ingen kollar där det sitter, tyvärr.

Tack för feedback. Men jag vill mena att det är tydligt att detta är sponsrat innehåll. Förutom de två grejerna upptill har brödtexten två stora gråa rutor med information om testpiloterna. Vi är väldigt noga med att göra det tydligt vad som är redaktionellt respektive sponsrat innehåll, det tycker jag är klart i denna artikel.

Skrivet av Korstabon:

Skriv sponsrat över bilden till artikeln.

Det står, två gånger. Eller har vi missat på nåt annat ställe?

Jag har raderat ett par inlägg som inte handlar om kem-skatten, utan om att svartmåla breda politiska riktningar. Ta de debatterna på annat håll än spelsiten FZ, tack.

Skrivet av Crafoord:

Jag har kört PS för deras exklusiva spel men spelar egentligen bara på min PC. Jag är nyfiken på XBOX integration med game-pass och hur det flyter mellan platformarna.

Några funderingar:
Kan jag sitta vid min dator och spela tex cyberpunk och sedan stänga av och fortsätta i soffan på xbox seamless?

Om jag köper ett spel på xbox-store (eller vad den nu heter). Får jag det då till PC också?

Xbox One-spel med stämpeln "Xbox Play Anywhere" funkade så. Det var bara Microsofts egna spel, t.ex. Forza Horizon 4. Köpte du det på Xbox funkade det även på pc, med molnsparade saves och allt. Jag känner inte till om detta breddas/ändras till Xbox Series X/S, om tredjepartsutvecklare kan använda det också. Men förmodligen. @Mortaigne kanske vet.

Skrivet av Ribcage:

Kul att de är så vågade och redo att de skickar ut konsolen till så många. Kaxigt.

Istället för att bara betala vissa tidskrifter för en test.

Framförallt att de skickar ut konsoler så tidigt (och till så pass många förstås, även om långitfrån alla verkar ha fått en). Tyder på självförtroende. men MS har gjort riktigt bra PR länge nu, typ ända sen Phil Spencer tog över rodret. Sen tror jag kanske inte att nån site/tidning skulle kräva betalt av tillverkaren för att skriva om en så här het grej.

Skrivet av dex20:

Hoppas att det kommer något next-gen snart bara också från Microsoft. Bakåtkomaptibiliteten har dom gjort jätte bra, men nu vill jag se lite next-gen också när det är mindre än en månad till release. Lite tråkigt att 99% av allt som pratas om bara förra generationens spel med högre upplösning och fps.

Förstår att dom inte har några storsäljare till release, men något kul som inte är gamla spel borde dom ju kunna prata om

Ja, det behövs. Inte panik nu, det finns ju gott om bra spel tack vare bakåtkompatibilitet och Game Pass, men nytt och bra kommer behövas. Med tanke på hur mycket MS shoppat spelstudior kommer det bli ett par grymt intressanta år.

Skrivet av Snake Plissken:

Kan ni göra ett test där ni kollar hur bra den står hemma hos mej och hur mycket jag kommer njuta av att spela på den? 🙌

Självklart! Så fort tillräckligt många här önskar samma sak. Ett sånt test hos dig, inte hos sig, alltså.

Skrivet av Saurfange:

Ser äntligen ut som jag kan kassera min gamla varluftsfläckt nu till vintern och uppgradera den till den här kryss lådan

Andra konsoler, eller datorer för den delen, är inte heller iskalla. Skillnaden är att här blåser all varmluft ut på endast ett ställe, som dessutom är väldigt synligt och lätt att komma åt. Annars brukar ju utblås vara dolda på baksidan, ofta också delat på flera hål. Jag skriver detta på en laptop med ett GTX 1070-kort i, den blåser också ur sig en hel del rätt jäkla varm luft vid ansträngning.

Skrivet av Querth:

CPU'n gör ibland mer än SSD'n vad gäller snabba laddningstider, det är ju kombinationen av dessa som gör att i princip alla laddningstider är snabbare gentemot xbox one X. Digital foundry har en bra video som förklarar det i detalj :).

Bra förtydligande, stämmer helt med vårt test av laddtider: Series X var markant snabbare än One X med samma SSD.

Jag hade en gammal Macbook från 2008, där jag bytte hårddisken mot SSD kring 2013 eller så. Blev som en helt ny dator, otrolig skillnad. En kompis gjorde liknande nyligen på en 5-7 år gammal laptop, samma resultat. Användes inte för gaming, men ändå intressant effekt.

Skrivet av martinot:

Grymt snabbtest, och fantastiskt hur de lyckats få till detta så tidigt.

Riktigt gott jobbat av redaktionen på FZ!

Skrivet av Ribcage:

Håller med, men samtidigt trist att det bara är Yakuza och Dirt 5 som testas än. Sistnämnda lär jag skaffa tack vare split-screen dock, ser skoj ut. Men ser fram emot nästa test och med fler spel!

Ah, tack! Fler tester kommer, både av spel och konsol.

Skrivet av NuZ:

Då menar du självklart att konsol är BMW’n som är lite finare och PC en Skoda, kanske snabb men inte lika fin. Bara för att förtydliga ditt citat alltså

Haha. Spel är kul, oavsett plattform. Sen gillar man vissa lite mer av vissa anledningar, andra mer av andra.

Skrivet av bluebird:

En sak jag funderar på är placeringen av konsolen. För min del är det utan tvekan smidigare att lägga den ned, men jag förstår också att det ur värmeperspektiv är bättre att ha den stående med fri luft ovanför.

Har ni testat att köra den i liggande läge och märker ni i så fall av någon skillnad i fläktljud etc?

Jag har kört den både stående och liggande, inte märkt någons skillnad i ljud. Eftersom utbålset sitter upptill lär det inte spela någon roll om den ligger ner, så länge det finns utrymme att blåsa ut luften. Under finns insugshål, till stor del täckt av bottenplattan. Det borde snarare vara så att den tar in luft lättare i liggande läge.

Skrivet av Sille:

Det är inte skevt att jämföra dem alls, det bara råkar vara så att PC'n alltid är bättre.

Det är lite som att jämföra en standard-Skoda med en schysst BMW: den ena är rappare, men till ett högre pris.

Skrivet av fishfugg:

Är det verkligen så häpnadsväckande med en SSD? Jag har haft det i min PC i åratal, det är väl mer än 7 år sen dom första släpptes?

Det låter mest som något försäljningsknep man använder för att lura oinsatta.

Om jag inte har missat något så presterar den nya xboxen som en medelmåttig gaming PC? Skulle vara kul att se benchmarks.

Konsol är konsol och pc är pc, det blir skevt att jämföra dem rakt av. Men SSD är nytt som standardlagring i konsolerna, och det gör ungefär lika stor skillnad som det gjorde på pc, dvs mycket snabbare laddning. Skälet att det dröjt är för att konsoler har mycket lägre pris än datorer man kan spela på.

Skrivet av trickeh2k:

Med tanke på datorspecsen och din kommentar så verkade det onekligen så, hur skulle man annars tolka det?

Jag svarade rakt på en rak fråga. Tolknigen är din.

Skrivet av trickeh2k:

Jaha, så det är bara detaljnivån på Sthlm som e kasst?

Det sa jag väl ändå inte?

Skrivet av trickeh2k:

Haha, vad är det för potatismaskin du spelar på

Core I5-8600K, RTX 2080 Super, 32 GB RAM. Stockholm är (eller var, vid release) inte särskilt snyggt.

Relaterat: på Gröna Lund i Stockholm finns en Non-turning Torso. Eller om det är en maxad Mac Pro årgång 2013.

Skrivet av dex20:

Microsoft gör verkligen mycket bra nu! Men det lite tråkiga bara (om man nu tvunget ska leta upp något tråkigt) är att typ 99% av allt som kommer från Microsoft nu handlar bara om bakåtkompatibilitet. Hade varit lite kul om dom hade pratat om lite next-gen också!

Ja, jo, nya storspel hade varit mer spännande. Men det är nog rent krasst så att gamla spel får fylla luckan tills de nya spelen kommer. Och ser man tillbaka på tidigare generationssskiften så brukar det ju vara ganska glest med nya storspel, det tar alltid ett tag. Så det här skiftet kan bli lite skönare, när både Xbox och Playstation har fenomenala möjligheter att köra gamla spel på de nya konsolerna.

Det var en hel del, först en Pong-konsol, sen Asteroids och Combat på Atari 2600, och senare Fort Apocalypse, Summer Games mm. på C64.

Skrivet av lajklajk:

8 miljarder i bidrag men lägger ner nåt som är intressant. Gillar deras podcasts, lyssnade just om fenomenet Hugo. Riktigt bra!

3 miljarder får SR i år, 8 miljarder är för all public service (SR, SVT, UR). Men ja, trist för medarbetarna och lyssnarna.

Skrivet av Kris:

Har FZ frågat Mediamarkt?

Ja, jag fick inget svar därifrån.

Skrivet av grollo_92:

Haha klassiskt att ännu en gång blandas de två spelen ihop men tack för rättelsen Ändrar i mitt inlägg till det korrekta.

Hah! Du gjorde en Calle.

Skrivet av matt76:

Positiv nyhet, slipper man att köpa en ny kamera för att lira PSVR 1 spel på PS5 samtidigt som det förstärker ryktena att PSVR 2 inte nyttjar kamera för positionering.

Men hade det inte varit bättre att kunna använda PS5-kameran till både PS5- och PS4-spel?