Inlägg av seppuko

Inlägg som seppuko har skrivit i forumet

Skrivet av Carl Johansson-Sundelius:
Skrivet av Frostmork:

Hur gick den där med en sten och ett glashus...?

Eller som Jocke Berg sjunger: kastar pil i min kuvös.

Citerar man Jocke får man garanterat en tumme upp

Älskar FFIX. Vivi och Steiner är ju fantastiska. Hoppas på en remake av detta med framöver, men de kan ta åttan först efter sjuan

Skrivet av nilfisk:
Skrivet av seppuko:

Den här anti-30 fps hetsen har ju gått för långt. Allt behöver inte vara i 60fps.

Jo, 60fps är en är en standard som sattes när NES kom och säkert före det.
Det handlar inte om att det ser bättre ut, det känns rätt. Du slipper delay när du trycker på knappar, det är behagligare att titta på och det blir t om snyggare. Vad mer för anledning behöver du?. Eller så kanske du föredrar 30 fps eller lägre, och svarta borders så det blir lite fler effekter och polygoner, istället för att få bättre flyt och lägre delay. Inget jag skulle prioritera.

Sen håller jag med om att det inte är så nödvändigt i ett 2D FF-spel, men vad är ursäkten isf att inte ha det där?.

Absolut, ursäkten är ju en annan sak. Men det har liksom gått så långt att ett spel automatiskt blir dåligt för att det inte går i 60fps. Vi har spelat många grymma spel i 30 fps utan att ha brytt oss om det. Jag kan förstå om och när upplevelsen blir lidande, men det blir den ju inte allt som oftast.

Den här anti-30 fps hetsen har ju gått för långt. Allt behöver inte vara i 60fps.

Det är möjligt, men det är ju fortfarande en vacker remake och väldigt originalet

Uppdatering vecka 6

Hej igen

Har ett nytt spel avklarat, och det är Ducktales: Remastered till Playstation 3. Spelet är otroligt vackert och tar fram ett par nostalgiska ryckningar inom en. Tyvärr är spelet relativt frustrerande ibland då man på vissa ställen har svårt att hoppa dit spelet vill. Men i det stora hela var det ganska enkelt. Spelet besöker platserna från originalet fast det är mycket nytt här, inbäddat i en story som drivs fram av mellansekvenser. Tog mig max två timmar att bränna igenom spelet men jag hade kul hela vägen.

Spelet får 3 av 5 kontroller.

I övrigt har jag införskaffat en hel del spel sen senast. Jag håller ständig utkik på spelbutiker och annat efter rabatter eller stora reor. Det känns som man inte köpt ett spel för fullt pris på länge nu. Här ska Xbox och Playstations affärer ha stor credd då de nu verkligen anammat denna modell. Föregående generation var det sällan de bjussade på nedsatta priser i den utsträckningen de gör nu.

Spelen jag införskaffat sedan senaste inlägget är:
(Spelen för 29kr hittade jag i en back i en spelaffär, bara att slå till)

Resident Evil HD - Xbox One (199 kr)
Saints Row 2 - Xbox 360 (29 kr)
Splinter Cell: Conviction - Xbox 360 (29 kr)
Prince of Persia - Xbox 360 (29 kr)
Far Cry 2 - Playstation 3 (29 kr)
Fallout: New Vegas - Playstation 3 (29 kr)
Killzone 2 - Playstation 3 (29 kr)
Resistance: Fall of Man (29 kr)
NHL 15 - Xbox One (250 kr)
Metroid Prime Trilogy - Wii U (100 kr)
Alien Isolation - Playstation 4 (260 kr)
Apotheon - Playstation 4 (PS Plus)
Transistor - Playstation 4 (PS Plus)
Thief - Playstation 3 (PS Plus)
Yakuza 4 - Playstation 3 (PS Plus)
Rogue Legacy - PS4/3/Vita (PS Plus)
Kick & Fennick - PS Vita (PS Plus)

11 spel för cirka 1000 kr samt alla nya PS Plus spel. Känns som man har ännu mer att göra framöver. De spel jag kommer spela i närtid av dessa (utöver den digra listan jag redan har) är Alien: Isolation, Prince of Persia och Thief.

Min lista över klarade spel 2015:
-----------------------------------------
Far Cry 3 (2015-01-03) - The Wolf Among Us (2015-01-03) - Assassin's Creed Liberation HD (2015-01-04) - Dragon Age: Inquisition (2015-01-21) - Ducktales: Remastered (2015-01-28)

#blogg

Dragon Age: Inquisition klart!

Hej igen

Mina inlägg här kommer framöver främst att handla om min framfart i spelvärlden. Jag fick för mig för ett tag sedan att försöka klara så många spel som möjligt, mest eftersom man "äger" såpass många spel och fler tillkommer hela tiden via PS+ och Xbox Gold. Men en hel del spel blir man ju tvungen till att köpa eftersom man helt enkelt inte får missa dom. Ett sådant är Dragon Age: inquisition.

Tänker inte ge mig in i något förklarande om vad det är för spel och varför just du ska spela det. Om du behöver en sådan förklaring så har du antagligen legat och tryckt i en grotta de senaste åren eller så är du skapt på ett sådant sätt att du inte uppskattar grymma spel.

Dragon Age: Inquisition tar vid efter den mindre lyckade tvåan (som faktiskt har bra story och bra karaktärsuppbyggnad) och istället för att bara blidka fansen som var missnöjda så ger Bioware sig i kast med att försöka få med alla på tåget. Alla som vill ha bra story, de som vill ha ett bra stridssystem, de som älskar bra grafik och de som älskar att samla. Just det sista där, att samla. Det är något som oftast tillhör ett sandlådespel och som oftast blir ett ämne för diskussion. "Varför ska man hålla på och springa runt och göra dumheter?". Ja varför? Ibland kan det vara så att man behöver ett litet break från storyn, man kanske får belöningar av olika slag. För mig kan det även handla om achievements (ja jag vet, jag är en nörd). Dragon Age sammanfogar allt detta åt oss alla.

Du behöver inte göra allt för att få allt. Du kan njuta av spelet genom att bara springa igenom det, men du missar så mycket. Spelet är otroligt stort och komplext och man undrar hur de egentligen haft för system för att lyckas sy ihop allt.

Visst, spelet har en del buggar än i denna dag (mycket är bortpatchat) men jag har fått starta om spelet en endaste gång bara, andra buggar som skett har rett ut sig själva. Dock var det lite skoj att få konversationsbuggen mitt i sexscenen

Jag ger Dragon Age: Inquisition 5 av 5 spelkontroller.

Min lista över klarade spel 2015:
-----------------------------------------
Far Cry 3 (2015-01-03) - The Wolf Among Us (2015-01-03) - Assassin's Creed Liberation HD (2015-01-04) - Dragon Age: Inquisition (2015-01-21)

#blogg

Riktigt bra gjort. Ser fram emot lite mer

Dragon Age 2. Den stora magplasket

Fast jag tycker storyn och karaktärerna, speciellt dynamiken dem emellan är grymt bra. Sen förstörs det av mycket annat. Spelade igenom det väldigt fort men minns en hel del av just dynamiken.

Bästa muggen

Är född 82, har en storebror född 76. Han kommer ihåg dessa mycket väl medans jag kommer ihåg om jag googlar. Antagligen samlade han dessa i någon pärm eller liknande för mer än så kan inte jag minnas

Kan verkligen rekommendera dessa program. Funderar faktiskt på att införskaffa deras version för serietidningar nu också. Det enda kruxet är att de tar betalt för uppdateringar av programmen, men det går att få billigt vid reor och annat.

Nosnos: Det är lite så jag har gjort, fast med en liten tvist. Jag kan köra Dragon Age och Far Cry 4 "samtidigt" eftersom det är två olika genres. Sen kör jag ett spel i sängen där jag har min Xbox 360 (mest för att få Plex på sovrumstv:n)

Stressen

Försöker på nytt igen då. Verkar som om att man gör ett inlägg lite då och då och tror att skrivkrampen skall ge med sig. Denna gång gör vi ett ärligt försök igen då.

Som titeln antyder börjar jag uppleva någon form av stress kring det här med att spela spel. Missförstå mig rätt, jag älskar att spela spel, jag älskar att uppleva spel. Helt enkelt älskar jag allt med spel. Det är något som tar upp en stor del av mitt och mina närmstas liv. Men som med så mycket annat kan det ibland balansera på gränsen till att ta över för mycket, eller kan det verkligen det?

Ett problem jag upptäckte för en stund sedan var att jag började tappa bort mig i vilka spel jag äger (har tillgång till, återkommer till detta) då samlingen började bli större och större. Så jag fick ganska raskt leta reda på något program som kunde hjälpa mig på traven. Efter att ha prövat ett par olika mobilapplikationer kom jag sedan helt överrens med Game Collector från Collectorz.com. Ypperligt program, kan varmt rekommenderas. De har liknande program till andra former också, till exempel film och musik.

Eftersom jag äger "alla" konsoller sen en tid bakåt och har inga planer på att inte äga konsoller framåt så är jag med i Playstation Plus samt Xbox Live Gold. Här börjar mitt problem att komma. Äger man en PS Vita, Playstation 3 och en Playstation 4 och har Playstation Plus får man tillgång till ett antal spel varje ny månad. Och det är inga dåliga titlar heller. Dessa titlar skriver jag in i mitt program, för jag anser att jag "äger" dessa då jag inte tänker avsluta Playstation Plus någon gång framöver. Detsamma sker ju med Xbox 360 och Xbox One (som för övrigt börjat få igång en bra ruljans på trevliga spel varje månad).

Så, nu förstår ni att man har sedan tidigare en diger bakåtkatalog att gå igenom, som konstant varje månad fylls på utan egen inverkan. Lägg därtill de större titlarna som nu börjar dyka upp ett år efter release av Playstation 4 och Xbox One. Vi snackar Dragon Age, Far Cry 4, Assassins Creed Unity med mera. Skaffade en post-it app till telefonen där jag skrev upp någon typ av "Att spela" lista. Den fyllde skärmen. Stressen.

Men till sist. Har precis klarat av Far Cry 3 (gratis till ps3), The Wolf Among Us samt Assassins Creed Liberation HD (50 kronor på Xbox 360 under julen). Nu kämpar jag 60 timmar in på Dragon Age Inquisition, skjuter vilt i Far Cry 4 och i sovrummet följer jag Max Paynes story i del 3 på 360:n. Stressen.

Men ack så kul.

#blogg

Skrivet av Margy:
Skrivet av seppuko:

Ok vi kör.
(antal år gammalt när det kom på PS+)

Far Cry 2 (5)
Saints Row 2 (6)

Nu vet jag inte var du hämtat din info (och jag tog bara två som verkade sticka ut) men spel som Far Cry 2 och Saints Row 2 kan väl inte ha varit så gamla när de dök upp på PS+?

Nej såklart. Tankevurpa från min sida. 3-5 år är maxålder på spelen.

Skrivet av kebbe:
Skrivet av Brona:
Skrivet av kebbe:
Skrivet av Brona:
Skrivet av kebbe:

Köper hellre ett bra PS4-spel för 500kr än att spendera 480 kr på PS+ och få indieskräp värt tusentals kronor.

Indieskräp? Okej att varje spel inte kan falla alla i smaken men att dömma ut alla spel som "indieskräp" kan jag inte fatta. Anledningen till att det kommit så många indiespel till PS4 första året är ju för att det ännu inte kommit tillräckligt många storspel. Jämför med vad PS3 fick under året så inser du säkert att PS4 kommer få bra med bombastiska storproduktioner också tids nog.

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Instant_Game_Collection_...

"Inte kommit tillräckligt många storspel", nej, storspelen är inte tillräckligt gamla bara. PS+ handlar om gammal skåpmat, man ger bort två 5 år gamla spel och säger att värdet är 1200kr när spelen finns i butik för 99kr/st, resten fyller man ut med usla indietitlar (pick and choose, 90% är ren skit och 10% någorlunda spelbart). Betalar man för PS+ för spelen måsten man vara rejält bakom flötet..

5 år gamla spel!?! Alltså du verkar ha bestämt dig att inte förstå så det är inte lönt att diskutera med dig. Det handlar snarare om cirka 1 år gamla AAA spel. Jag fattar inte vad du har emot indiespel, det är dom jag har njutit allra mest av de senaste 2-3 åren. Så många fantastiska upplevelser att det skulle vara tjatigt att rabbla upp alla, och många har jag spelat tack vare PS+ som uppmärksammar dessa spel som jag förmodligen inte testat annars. Sant att det finns bra och dåliga månader, men det tar jag för i slutändan är det värt för mig. Det är likadant på Netflix tycker jag. Vissa månader är det bara skräp och vissa trillar det in massa spännande.

1 år gamla AAA-spel är extremt ovanligt på PS+, enligt listan som länkades var det senaste AAA-spelet till PS3 Arkham Asylum i Oktober och det var, just det, 5 år gammalt vid det här laget. Höjdarspelet i November var sedan tre år gammalt och kommande Januari-spelen är än en gång 5 år gamla.

Ok vi kör.
(antal år gammalt när det kom på PS+)

Burnout paradise (4)
Tomb Raider Underworld (4)
Far Cry 2 (5)
Shift 2: Unleashed (1)
Darksiders (2)
Infamous 2 (1)
LittleBigPlanet 2 (1)
MotorStorm: Apocalypse (1)
Deus Ex: Human Revolution (1)
Saints Row 2 (6)
Dead Space 2 (1)
Borderlands (4)
Just Cause 2 (2)
Red Dead Redemption (2)
Resident Evil 5 (4)
Batman: Arkham City (1)
Vanquish (2)
BioShock 2 (2)
Sleeping Dogs (1)
Mass Effect 3 (1)
Kingdoms of Amalur: Reckoning (1)
Demon's Souls (5)
Uncharted 3: Drake's Deception (2)
XCOM: Enemy Unknown (1)
Battlefield 3 (2)
Saints Row: The Third (2)
Mafia II (3)
Assassin's Creed III (1)
Far Cry 3 (1)
Dragon's Dogma (1)
Metal Gear Rising: Revengeance (1)
Grid 2 (1)
DmC: Devil May Cry (1)
Borderlands 2 (1)
Metro: Last Light (1)
BioShock Infinite (1)
Tomb Raider (1)
NBA 2K14 (1)
Crysis 3 (1)
Batman: Arkham Asylum (5-6)

Och detta är alltså inte alla AAA, vissa kanske enligt dig inte ens är AAA. Sen lägger du till alla andra spel jag struntat i här, alla indiespel, alla rabatter på spel. Plus att om man som jag äger PS4 samt PSVita också och får således 3-4 extra spel varje månad. Går inte att argumentera bort, anser jag.

Skrivet av kebbe:
Skrivet av Brona:
Skrivet av kebbe:

Köper hellre ett bra PS4-spel för 500kr än att spendera 480 kr på PS+ och få indieskräp värt tusentals kronor.

Indieskräp? Okej att varje spel inte kan falla alla i smaken men att dömma ut alla spel som "indieskräp" kan jag inte fatta. Anledningen till att det kommit så många indiespel till PS4 första året är ju för att det ännu inte kommit tillräckligt många storspel. Jämför med vad PS3 fick under året så inser du säkert att PS4 kommer få bra med bombastiska storproduktioner också tids nog.

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Instant_Game_Collection_...

"Inte kommit tillräckligt många storspel", nej, storspelen är inte tillräckligt gamla bara. PS+ handlar om gammal skåpmat, man ger bort två 5 år gamla spel och säger att värdet är 1200kr när spelen finns i butik för 99kr/st, resten fyller man ut med usla indietitlar (pick and choose, 90% är ren skit och 10% någorlunda spelbart). Betalar man för PS+ för spelen måsten man vara rejält bakom flötet..

Kebbe. Har du ens tittat på listan över spel som kommit. Blivit länkad minst två gånger. Bara rakt i mitt minne så är varken Bioshock Infinite eller Injustice gamla spel. Playstation 3 är den konsollen det verkligen levererats grymma spel till via denna funktion. Playstation 4s bra spel kommer så småningom.

Sen för er alla andra som klagar på oss som uppskattar dessa tjänster. Vi som gillar att spela spel, inte bara ett eller två specifika spel utan alla spel. Vi som har både Playstation 3 och Playstation 4 (vissa även Vita, som jag). Vi köper knappt spel längre, vi betalar 500 spänn om året och spelar tills fingrarna blöder.

Sen, erat argument fungerar om denna "gratisspel" funktion ej funnits, utan PS+ enbart varit till för att spela online, då kan jag köpa argumentet. Men ni går miste om väldigt mycket medans ni klagar.

Skrivet av LariosoDog:

Är inte den typen av erbjudande lika spännande som att gå på nöjesfält och spela på ett hjul - och du kan vinna en skiva. De jag sett som vunnit har fått något med Bert-Ynges Orkester eller liknande.

Vad är oddsen att något spel - någonsin - är intressant?
Massa skåpmat när jag kollade runt på live och psn - vad som erbjuds medlemmar.

Samma sak med bokklubbar - månadens bok - vilka tricks.

Ge varje abonnent ett rejält julbord att välja från - helt fritt eller bra rabatterat - eller liknande - i olika katergorier så att det alltid passar ett spel per år i alla fall.

Då jag aldrig spelar online - är den delen av abonnemanget ointressant som ger tillträde.

Jag är nog ruskigt olönsam konsollkund, gissar jag.

Jag har haft PS+ sen det kom och har inte köpt ett enda spel till PS3 (bortsett från Last of Us) just på grund av dessa "gratisspel". Mycket kanske är blaj, men till PS3:an har det kommit minst en AAA titel varje månad.

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Instant_Game_Collection_...

Skrivet av Leffe76:
Skrivet av the_o:
Skrivet av Puscifer:

Jag förstår inte poängen med Xbox One. Vad har den för säljpunkter egentligen?

Några från toppen av högen (kontra en konkurrent)

Bättre online, flera mil förbi t om.
Bättre handkontroll (spakarnas grepp frasar exempelvis inte sönder, batteritiden är inte fem minuter etc. )
Flera bättre spel
Bättre media möjligheter (även där flera mil före)
Bättre funktioner ex via kinect.

Håller med, väljer också xboxen för spelen och framförallt handkontrollen som är överlägsen playstations omöjliga ergonomi. ( har inte testat ps4, bara ps3)

Sen att microsoft ställt in en guldfiskskål för att sköta marknadsavdelningen är ju bara för sorgligt..

Rätt stor skillnad på PS4a kontrollen dock, även fast den ser rätt likadan ut.

Jag har båda konsollerna men föredrar för helhetens skull Xboxen eftersom den verkligen har allt.

Skrivet av 1337Figaro:
Skrivet av Parabellum87:
Skrivet av seppuko:
Skrivet av Sisyr:
Skrivet av 1337Figaro:
Skrivet av Nelfie:

Jag drar hellre ut mina egna naglar än tittar på honom

Suck så sorgligt att se att andras framgång får folk att bete sig så jävla fjantigt. Är inget stort fan av PewDiePie men kan verkligen verkligen inte förstå allt hat som kastas emot honom. :/

Nu drar du väl ändå väldigt förhastade slutsatser? Hur vet du att det är hans framgång som gör att Nelfie inte gillar hans videor? Eller tror du att man faktiskt inte kan ha en smak där PewDiePies förehavanden inte ryms?

Hur som haver är det väl oavsett vad en ganska onödig kommentar? En kommentar som för alltid kommer generera andra kommentarer och sen har vi en diskussion igång som både du och jag nu har svarat på?

Man kan faktiskt hålla sig ifrån att kasta ut sig sina åsikter till höger och vänster då de faktiskt inte ger något alls till en diskussion eller för de som läser i detta fall denna nyhet. Precis lika lite som det jag skriver nu

Jag har en anledning. Han skriker och är en jävla tomte.

Förstår att det går hem hos kidzen och p12orna som dig då.

Ja för hur gammal är en person som tycker det är okej att kasta skit på en främling och kalla folk man inte känner för p12?? Jag verkligen hoppas att det inte är vuxna människor som slänger ur sig allt detta, man kan tycka att vuxet folk ska ha lite förnuft.

Haha, undra om det var mig han kallade p12:a. I och för sig hade det varit kul att vara 12 igen, men det var längesedan nu. Sen anser jag inte att jag beter mig som en sådan heller, som uttrycket egentligen menar till. Skitsamma, låt pewdiepie göra det han gör bäst och trollen det dom gör bäst. Så kan vi andra gamlingar sitta och läsa halvknasiga kommentarer dagarna i ända

Skrivet av Sisyr:
Skrivet av 1337Figaro:
Skrivet av Nelfie:

Jag drar hellre ut mina egna naglar än tittar på honom

Suck så sorgligt att se att andras framgång får folk att bete sig så jävla fjantigt. Är inget stort fan av PewDiePie men kan verkligen verkligen inte förstå allt hat som kastas emot honom. :/

Nu drar du väl ändå väldigt förhastade slutsatser? Hur vet du att det är hans framgång som gör att Nelfie inte gillar hans videor? Eller tror du att man faktiskt inte kan ha en smak där PewDiePies förehavanden inte ryms?

Hur som haver är det väl oavsett vad en ganska onödig kommentar? En kommentar som för alltid kommer generera andra kommentarer och sen har vi en diskussion igång som både du och jag nu har svarat på?

Man kan faktiskt hålla sig ifrån att kasta ut sig sina åsikter till höger och vänster då de faktiskt inte ger något alls till en diskussion eller för de som läser i detta fall denna nyhet. Precis lika lite som det jag skriver nu