Inlägg av emilakered

Inlägg som emilakered har skrivit i forumet

Necrobump!

För noll kronor är det helt klart värt några timmar, även i 2024. Trots åldern ser spelet fortfarande ganska bra ut, och med modern hårdvara är det inga problem att dra upp inställningarna.

https://store.epicgames.com/en-US/p/deus-ex-mankind-divided-4...

Skrivet av Dudinkalv:

Worst: Deus Ex: Mankind Divided, det typ... hade inget slut?

Sen är Mass Effect 3 också definitivt i toppen.

Skrivet av gonzo247:

Top of mind blir nog deus ex mankind divided

Backar detta! Klagade på samma i den medlemsrecension jag gjorde. https://www.fz.se/forum/trad/432363-deus-ex-mankind-divided-s...

Skrivet av Guld:

3 euro är 35 kr och 71 öre. 4 euro är 47 kr 61 öre.
Det jag menar är att borde inte 4 euro vara 45 kr och 71 öre som att 3 euro är 35 kr och 71 öre?? Men 4 euro är 47 kr och 61 öre istället??
Det är det här jag tycker är rörigt med euro.

Nu har jag sagt jämna 3 och 4 i euro (men i svenska kr är det ojämnt😂 )
Men om någon slänger ur sig en ojämn euro: Ja den där köttbiten kostar 8,3 euro då har man ju ingen chans att veta i svenska kr vad den kostar om man inte tar fram mobilen.

Jag kommer nog under lång tid (kanske för alltid) räkna omvandla euro till kr om euro blir verklighet här i sverige. Du vet när nånting kostar 35 kr och 71 öre då är det 35 kr och 71 öre.
Ser man en prislapp för första gången där det står 3 euro (ja nu vet jag att det är 35,71 kr) då tar man fram mobilen och vipps så vet man exakt vad det kostar.
Och så vidare och vidare så får man hålla på räkna hela tiden.

Fast... det där är ju hela poängen med flytande valutakurser? Eller missar jag något i din tankegång? Det är klart det (väldigt) sällan blir exakt jämna tal - och än värre, imorgon är det andra siffror! Sedan kan man såklart låsa sin valutkurs mot andra valutor eller en mix av flera, det gick alldeles superbra under tidigt 90-tal. 😬

Det som sker i det läget, vare sig du får en ny svensk valuta eller typ flyttar till ett annat land, är att du helt enkelt får börja tänka helt och hållet i den nya valutan. Det tar väl några veckor på sin höjd, sedan sitter det. Vid ett nationellt valutbyte kan duli ksom inte räkna om i längden, för finns inget att räkna om till - den gamla valutan upphör att existera.

Skrivet av Ichinin:

Köper sällan PET flaskor, men de jag köper åker i plaståtervinningen. Can't be arsed att panta längre.

Skrivet av KoP:

Brukar skänka min pant till någon utav 3 olika välgörande ändamål via pantautomaten så för mig kvittar det.

Och som någon i tråden sa: Du betalar ju för panten när du köper en dryck på burk/pet så det är egentligen bara pengar du får tillbaka när du pantar så höjs panten så kommer även priset på varan gå upp.

Meningen är ju inte att man ska tjäna pengar på att panta, såvida man inte går runt och letar burkar i soptunnor. 😐

Jag tolkar väl TS som just detta är lite av poängen - att högre pant (som då ofc blir ett påslag) skulle öka motivationen att faktiskt panta. I stället för att kasta på andra sätt.

Skrivet av OBK1:

Finns numera en uppföljare också, en 2D-version som han även har släppt som mobilspel:
https://store.steampowered.com/app/2266320/The_You_Testament_...

När kommer recensionen?!

Destiny hade rätt fin menymusik vid lansering. Marty. <3

Åkte på det i vintras när Omikron började röja runt ordentligt. Kom antagligen via förskolan, ena ungen blev dålig först och sedan efter hand resten av familjen. Alla testade positivt någon gång under efterföljande veckorna.

Var ganska risig faktiskt, hög feber och som någon annan skrev - den värsta huvudvärken jag haft. Också falska förhoppningar att jag kände mig nästan friskt 2-3 dagar innan febern återkom och satt i ytterligare ett tag. Glad jag hade tre doser vaccin i kroppen, annars skulle jag väl blivit ännu sämre. Värst nu blev det för äldsta barnet (5 år), hon hade riktigt hög feber och var helt utslagen.

Skrivet av Gungnir:

Jag har en Lenovo docka hemma för att kunna jobba hemifrån. Kan jag använda den till att koppla in Steam deck för att kunna använda skärm, mus och tangentbord?

Tror du är en sån här jag har;
https://www.lenovo.com/se/sv/accessories-and-monitors/docking/usb-docks-universal-cable-docks/TP-Universal-USB-C-Dock-EU/p/40AY0090EU

Ska inte vara några problem alls. Jag kör med Lenovos snarlika Thunderbolt-docka, den fungerar perfekt. Mus, tangentbord, skärm.

Fan också, nu blev jag lite hypead.

Mysig intervju, fint jobbat @maq777 & @Nimin!

Skrivet av Carl Johansson-Sundelius:

Haha, som om jag skulle kunna något om dauta. Fick be @emilakered komma förbi förra helgen för att bygga dauta med min son.

Detta är sanning. Calle bjöd på kaffe och bulle. Gemytligt.

Har postat en del erfarenheter i motsvarande tråd på SweClockers, men ska väl ge mig in här också!

Haft min SD sedan i torsdags, hunnit testa en hel del. Sammanfattar kort nedan!

RDR2 fungerar helt okej, 55-60 fps ungefär med riktigt låga settings. Skruvar jag upp ett snäpp ligger jag på 45-50 fps, men ser betydligt bättre ut. Däremot verkar TAA inte gilla den låga upplösningen riktigt, så allt blir väldigt suddigt. Utan AA ser det förjävligt ut, och MSAA orkar den inte riktigt. Så det är lite surt.

TES Skyrim SE fungerar utmärkt, även med höga settings är det uppåt 60 fps hela tiden. Så det blir det nog att dra igenom, var ett par år sedan sist!

Körde även in xCloud via Edge enligt Microsofts instruktioner. Även det fungerar överraskande bra, den pixlighet och suddighet som blir av streamingen döljs bra av lilla skärmen. Testat lite Sea of Thieves, med god marginal spelbart. Nackdelen är såklart att uppkoppling krävs, då.

Drog in Origin igår för att köra Mass Effect LE, närmare bestämt ME2 där jag råkar vara i min genomspelning. Lite pilligt, men ganska rakt på sak. Aningen glitching, lite 50/50 om allt startar korrekt eller om en reboot krävs. Men väl inne i spelet rullar det på perfekt med stadiga 60 fps!

Försökte även streama lite spel genom Steam från min vanliga dator. Det fungerade faktiskt ganska illa, fick svart skärm eller spel som inte startade, ljud som hamnade fel osv. Så det är inget jag lär göra till vardags - tar bort lite av poängen med.

Stabilitetsmässigt är det väl 8/10 än så länge. Speciellt när man kopplar in till desktop (vilket förövrigt fungerar fint - får mus, tgb, skärm rakt av via dockan jag normalt kör för jobbdatorn) verkar det lite instabilt. Två gånger än så länge har SD kraschat när jag rebootat efter att antingen pluggat i eller ur - då blir det sad trombone-ljud och den startar om igen.

Skrivet av SSidde:

Ni som pekt med maskinen. Hur upplevs musplattorna?
Går det att tex spela ett peka-klicka-spel ala monkey island med den där formen av mus-input?
Funderar på om jag ska köpa denna som en spel-maskin för klassiska/retro spel nämligen.

Jag tycker faktiskt de är väldigt oprecisa och "sladdriga", får inte till precisionen alls. Övriga delar av hårdvaran är jag väldigt nöjd med, men just det.. mja.

Nytt The Witcher-spel i görningen

Vad mer behöver sägas? Nu tar vi det lugnt alla, och blir inte fö... HYPEEEE!

https://twitter.com/witchergame/status/1505955275811008517/

Samtidigt, efter CP2077 är jag ändå liiiiite orolig. Please don't fuck this up.

Skrivet av Slimebeast:

Hur kommer jag åt den då? Jag hittar via startmenyn nåt som heter "Xbox game bar" men det verkar vara en overlay med inställningar för ljud och monitorering av hårdvaruprestanda och sånt.

Den här är det du söker.
https://www.microsoft.com/store/productId/9MV0B5HZVK9Z

Använd appen "Xbox", där finns dina Game Pass-spel.

För mig är bästa minnena, av många fina, med Calle från våra två E3-resor tillsammans. Film, skratt, stress, sömnbrist och öl på rummet. Vi var sjukt slitna, men hade också sjukt roligt. Och vad bra det blev, helt ärligt! <3

Jag ÄR Calle.

Skrivet av Tomas Helenius:

Jag är nästan säker på det. Annars kan du ju binda allt. Det finns tre screens med layout i recensionen, osäker nu om de finns på pc. I så fall gamepad-ikon i snabbmenyn ingame (den som dyker upp när du rör musen).

Skrivet av Lilagröt:

Jag märkte ingen skillnad i kontrollen när jag testade Xbox versionen. Kört mest med Xbox kontroll på PC.

Testade lite idag, det verkar funka fint! Blir soff-flygande i veckan då.

@Tomas Helenius är kontrollschemat med handkontroll till PC samma som det på Xbox? Är sugen på att dra in via datorn i vardagsrummet och köra soffgaming den vägen...