Inlägg av Yaarr!

Inlägg som Yaarr! har skrivit i forumet

Skrivet av Deekar:

Ah okej! Ja, jag är lite mer inne på PS5 så man kan chill-ligga i soffan och lira! Dessutom har jag en förhoppning på att de borde funka rätt bra med att streama spelet via PS Link också. Har kört en del PS Link det senaste och det har varit ganska soft!

Yes! Ett väldigt bra soffspel, då det blir ganska många timmar spenderade i spelet. Dock är jag bara i akt 1, så inte spelat akt 2 eller 3. Så kan inte säga något om prestandan framöver. Spelar så långsamt så när jag väl är i den ökända akt 3 antar jag att "definitive edition" är släppt och prestandaproblemen ett minne blott

Skrivet av Deekar:

Är snart klar med Final Fantasy XVI och tänkte köpa Baldurs Gate 3 efter. Har dock inte bestämt om jag ska köra på PC eller PS5. Någon som spelar på PS5 och hur är isåfall upplevelsen där? Är det lätt att navigera mellan alla menyer? Och är laddningstider bra?

Jag spelar på ps5, skrev ett lite längre inlägg om mina första intryck på förra sidan. Men jag upplever ps5-versionen som stabil och bra. Kontrollen har de löst på ett bra sätt och känns väl integrerad i spelet. Smart användning av färgkodning så att du snabbt ser vilken typ av action det är som du är på väg att göra osv. Det som jag saknar är att alla förklaringar som du kan trycka fram, exempelvis vad "Stunned" egentligen innebär, är inte helt smidigt på konsol. Hade gärna sett en samlad flik i menyerna om regler. Tror det hade varit lättare att navigera så på konsol. Detta ser dock smidigare ut på PC, där är det bara att klicka (eller t.o.m. hovra?) på det ord i texten som du vill ha mer info om så fälls det ut en liten ruta direkt. Men styrningen med handkontroll är väldigt go, det känns mer som ett tredjepersonsspel än ett isometriskt rpg

Har dock inte spelat på PC, så kan inte jämföra annat än hur jag sett att skillnaderna är via olika videos.

En liten sammanfattning om min tid i Faerûn kommer här! Värt att nämna är att äventyret förs framåt av min trogna ps5:a och jag har inte stött på några buggar eller problem hittills.

Jag var inledningsvis övertygad om att jag skulle stanna i karaktärseditorn större delen av första speldagen, men så blev inte fallet. En halv-alv till warlock snickrades fram och jag blev nöjd (och förvånad) ganska så direkt. Introfilmen sätter en så go stämning på resten av upplevelsen och jag sögs verkligen in i världen och sammanhanget. Det är ett spel fyllt av mysterier och öppna frågor som jag längtar efter att få svar på, men trots att jag spelat relativt mycket sen i lördags så känns det inte som om jag kommit någon vart i spelet.

Alla ens companions (de som jag hittills träffat dvs.) är väldigt unika personligheter, vilket gör att det verkligen kan kännas som att du styr ett "band of misfits". Speciellt när du stöter på andra grupperingar av till synes mer normala personer skiner kontrasterna av de olika personligheterna starkt. Men jag gillar det och det fyller känslan av att det är ett bordsrollspel man spelar. För när om någonsin har någon bara skapat en Svensson som sin rollkaraktär?

Striderna är goa! Jag har alltid varit en sucker för turordningsbaserade strider och spelet gör det väldigt väl. Tycker de har löst kontrollen väldigt bra för detta också. Många hjulmenyer blir det, men efter ett tag vänjer man sig. Stort plus för de smarta färgkoderna som hjälper en att snabbt se om det är en vanlig action eller en bonus action som du är på väg att välja. Dock har jag tyckt på "trekant" alldeles för många gånger och således avslutat min tur med den karaktären, det handlar såklart mer om mina tillkortakommanden än om spelet i sig. Det tar jag på mig, men likväl är det lika snopet när det händer. Antar att det är ett personligt T20 slag som jag fumlar på.

Spelet är dock sjukt överväldigande med alla system och mekaniker som är DnD 5e och som styr allt som händer. Är fortfarande långt ifrån på det klara med hur allt fungerar och hur alla värden och förmågor hänger ihop och jobbar tillsammans.
Men! Det är roligt att spela ändå och det känns som om spelet har stora utrymmen för o-optade karaktärer.
Jag spelar på "balanced" och det bjuder upp till visst motstånd i vissa strider, jag har blivit helt utslagen en handfull gånger. Tycker det är gött att det inte är en dans rakt genom, men tycker kanske att jag är lite för stark på karisma-sidan så att de flesta situationer jag hamnar i går att snacka sig ur. Jag kör annars en strikt genomspelning där jag accepterar alla tärningsslag som sker, bra som dåliga, och tänker inte respec:a utan leva med de val jag gör. I sann rollspelsanda. Vilket också gör en omspelning troligare och roligare om jag inte respec:at om längs med den första genomspelningen.

Så mysigt med ett så omfattande rollspel att spela! Glädje rakt genom! Har dock redan börjat sörja att det någon gång kommer ta slut.

Skrivet av beroende:

Har du connectat dina enheter på larians sida?
Sen måste du enabla cross-save både på dator och ps5, sen tar det ett tag innan det funkar, jag gjorde det igår

Yes! Nu funkade det! Tack för tipset att gå via larians sida!

Skrivet av Thefonz:

Började igår på ps5an, spelet kraschar och låser hela konsolen konstant, helt ospelbart just nu-.- ngn annan som stött på problem?

Spelar också på ps5, inte stött på några problem eller krascher. Enda problemet jag stött på är att jag inte kan koppla ihop spelet med lariankonto.

Tomaterna och basilikan ser god ut! Väldigt vuxen snacksmat. Poäng till det!

Ikväll får vi med playstation smaka på kakan som är Baldurs gate 3! Peppen!
Men apropå att smaka, vilket godis/snacks gör sig bäst ihop med spelet i fråga?

Så trevligt! Jobbade kväll när den sändes men otroligt mysigt att komma hem från jobbet och se på streamen i efterhand. Det enda minuset är att jag måste spela spelet på ps5, så kommer inte att kunna titta på fler streams pga. vill inte bli spoilad. Svårt att hålla mig borta då det är så trevlig stämning i streamen. Riktigt bra!

Alltså jag är så förvirrad. Har jämt älskat att skapa egna karaktärer och se dem få liv i spelet. Men sen DOS2 så hände något. Gillade verkligen hur origins-karaktärerna var sammanflätade med världen och storyn på ett makalöst sätt. Där du som spelare fick många överraskningar av din egen karaktär.

Jag kollade genom origins-listan för BG3 och blev märkligt intresserad av att spela Shadowheart. Så det kommer nog bli så att jag både gör en egen och börjar spela med Shadowheart för att se vad jag faller hårdast för.

Skrivet av AblacK:

Har ni på FZ fått recensionskod ännu?

Också nyfiken på detta!
Kommer spela på ps5 och är sjukt nyfiken på mottagandet av spelet!

En fortsättning på Alt Cunningham känns som ett möjligt spår. Samt en fortsättning på borgmästar-storyn.

Jag är så redo för ps5-versionen. Gärna släpp redan ikväll. Låt oss säga kl. 16.30? Helt ok för mig.

Någon som köpt standard ps4 versionen och fått tillgång till ps5 uppgraderingen? Har inte vågat trycka på köp pga kryphålsrädsla

Roligaste coop-spelet på länge! Vill bara spela mer! Grym atmosfär, bra mekanik med mörker och ljus, roliga klasser att spela och tokbra musik. Spelet är nästan storylöst men ändå tungt på tema och en åker bara med i spelets setting. Extra plus för många svårighetsgrader och flera olika spellägen och miljöer som gör att spelet känns nytt och spännande och inte grindigt.

Skrivet av Joewson:

Jag hade inte ropat hej än. Litar lika mycket på Square som jag litar på att min treåring låter julklapparna som är under granen vara fram till jul. Vi får se vad det blir av det, skulle inte bli förvånad om du tvingas köpa DLC för att få uppgraderingen exempelvis i slutändan.

Märklig slutsats. Speciellt när det uttryckligen står på deras sida att ps5 uppgraderingen ingår.

Hur som haver så gick det galant att ladda ner uppgraderingen idag till min ps+-version utan att behöva betala för något extra.

Skrivet av Joewson:

Square själva skriver att den är gratis om du tidigare äger ps4-versionen (ps+ versionen inkluderad, men denna version är bara aktiv så länge som du betalar för ps+ medlemskap)

Läs mer här

Inte spelat färdigt It takes two så det får bli Kena eller Disco Elysium om ps5 släppet räknas, annars är det ju för gammalt.

Spelar med en kompis och har fått en hel del rundor spelade nu. Tycker det är väldigt kul (och svårt). Finns ett härligt strategiskt djup i spelet och en hel del osäkra moment när man spelar med matchmake:ade spelare. Ser även en stor utvecklingspotential för att hålla liv i spelet under lång tid.

Älskar vad jag ser!

Red alert! Som jag längtade! Fick det i julklapp och till min stora besvikelse visade det sig att det inte gick att köra på vår dåvarande dator. Som jag läste manualen och vände och vred på lådan i väntan på ny dator.