Inlägg av MegaBlaff
Inlägg som MegaBlaff har skrivit i forumet
Alltså nääe. Vafan. Måste skriva av mig lite.
Efter ett par månaders avbrott under sommaren tog jag upp Elden Ring igen med planen att klara spelet. Det har varit svårt att komma ihåg var jag var i alla olika questlines och vilka grottor som redan utforskats och avklarats. Vissa bossar tog det tokstopp på. Castle Sol exempelvis.
Så hamnade jag efter mångt och mycket hos slutbossen i Crumbling Farum Azula och där har jag harvat ett bra tag. Jag har backat och levlat upp, bytt build ett par gånger... men så idag....
Efter ett par försök bara satt det. Jag gjorde knappt av med några flasks ens.
Gött, det blev en massa runes och en remembrance att duplicera. Levlade upp och tog mig vidare. Första bossen i Ashen capital oneshottades. Runor användes och det levlades upp.
Andra bossen, Godfrey/Hoarah oneshottades. Lost grace nuddades, flaskor fylldes på och stärkt av mitt ownage rusade jag upp för trappan och genom den gyllene dimman. Utan att tänka på att jag nyss fått 300k runor.
Slutbossen oneshottades den också. Förutom den lilla detaljen att det bara var en jäkla marionett innan DEN RIKTIGA SLUTBOSSEN. Som såklart mer eller mindre oneshottade mig.
Det var då jag kom ihåg de 300k runorna
...som såklart nu inte finns längre eftersom JAG SUGER PÅ ELDEN RING!!!!!!!!!!!!111oneone
Är det inte otroligt svårt för casuals också ?
Kort svar: Jo (om det nu var ER du syftade på)
Men, det beror säkert på vilken bakgrund man har, men för mig som dels lirade som mest när Q2 var aktivt, dvs för snart 20 år sedan, och därefter mest lirat WoW har det ibland varit sjukt frustrerande. Jag är helt enkelt en knappbankare med dålig timing. Elden Ring KRÄVER att du ibland klarar att endast svinga svärdet två gånger innan du blockerar, annars får du stryk. Jag har fått mycket av den varan. Denna vecka har jag lagt tre kvällar på att försöka klara en "Crucible Knight"
Men det är också ett av de mest stämningsfulla, snygga, svåra och tillfredsställande spel jag stött på. Svårigheten har jag dragit ner lite genom att vara en smula högre level än rekommenderat för de flesta områden.
Ok, nu har jag kommit en bit på vägen och skulle behöva lite råd. Har kommit upp i lvl 89 med min samurai och springer omkring med min Uchigatana +16, Beast crest heater shield +8 och longbow +9. Med andra ord uppgraderade startvapen. Men jag har ju Moonveil liggande i ryggsäcken, bland annat. Helt ouppgraderad och kräver ju en helt annan build men skulle jag kunna få ut mer dmg med den? Svårt att jämföra tycker jag.
Sen har vi det här med vad fasen man ska spara, och vad man ska sälja. Jag har lite separationsångest varje gång jag står vid en merchant och kikar i min ryggsäck.
Sorceries, Ashes, Incantations och orelevanta vapen, ska man sälja dem? Där ligger ju en hel del runor som skulle komma till mer nytta som ett gäng levels. Eller ska man spara till en annan karaktär? Jag är inte ens säker att jag kommer köra en runda till.
Remembrance: Där har jag Grafted, Full moon Queen och Starscourge men de är ju inte till någon nytta för en samurai. Väl? Eller? Är det bara att sälja?
Ååååhh... jag kommer nog fortsätta dö med fylld ryggsäck.
Har inte spelat något sedan man skrev in /played i chatten. Var faktiskt hemskt att se hur mycket tid man hade slösat bort på ett spel.
Time you enjoy wasting is not wasted time.
De där "eld"-markeringarna på kartan markerar ju vart man ska bege sig. Jag tänkte i mitt sinne att det också kunde vara en markering på att man inte riktigt är färdig med ett område. Rätt eller fel?
Om det är rätt, så har jag ett par frågor om Castle Morne. Min karta ser nämligen ut såhär, trots att jag tycker att jag klarat av hela detta område.
Här är vad jag gjort:
- Questen från flickan efter bron accepterad, att lämna över ett meddelande till hennes far.
- Hela slottet rensat.
- Fader lokaliserad och brev överlämnat.
- Två site of grace besökta.
- Kista uppe i torn hittad innan man hoppar ner sista etappen innan stranden.
- Stor krabba dödad.
- Leonine Misbegotten besegrad.
- Pratat med bedrövad fader vid flickans kropp.
- Återbesökt slottet och rensat ett par gånger.
Sjukt störigt. Jag är ingen completionist i vanliga fall, men jag vill ju inte missa något av storyn. Tack på förhand på tips
Ok, här kommer lite upplevelser från en Q2-föredetting, World of Warcraft-diggare och Clash of Clans-grindare.
Har aldrig spelat några FromSW men läst en del recensioner och helt enkelt tänkt att det inte var för mig. Blev triggad av den skojiga medlemsrecensionen av Elden Ring att hoppa på detta. "Hur svårt och illa kan det vara?"
Lirar på en halvdan PC som innehåller Ryzen 5 2600X, 16 GB RAM, RTX 2060 och två M.2 diskar. Tycker väl att det flyter på hyggligt. Mestadels bra men lite frysning/stutter då och då. Inte så det förstör min upplevelse, men de finns där.
Grafiken är supernice men har sina brister. Animeringar av annat än fighter är rätt ofta förvånansvärt dåliga imho. Exempelvis hur vargar hoppar upp, eller snubblar ner, för stenar. Lite Donkey Kong-animering över dem. Rätt länge retade jag mig på att man aldrig får se ansiktena på NPC:er som pratar med en, bara sitt eget bakhuvud, och att man inte kan flytta på kameran under dialoger. Rätt var det var lyckades jag starta en dialog och ha kameran så jag kunde se ansiktet på den som pratade med mig. Allvarligt talat var det en rätt stor besvikelse. Jag hade nog förväntat mig att rörelse på mun och läppar åtminstone skulle vara i närheten av vad som sades.
Men med det sagt, miljön är VÄLDIGT läcker och mycket är toksnyggt. Förra stycket är egentligen bara en väldigt liten del av upplevelsen, men det är ju lättare att skriva något taskigt än något snällt. Större delen av tiden är jag helt hänförd.
Min tanke var från början att försöka spela spelet som utvecklarna tänkt det, och inte googla på lösningar för boss-taktiker, builds och allt annat. Eftersom jag är svag för samurajer fick det bli en sådan. Efter att lirat åtminstone två timmar började jag undra när man levlar upp. Det blev till att bita i det sura äpplet och göra en snabbsökning. Man kan ju säga att det blev BETYDLIGT mycket enklare efter detta när jag spenderat vad runor och golden runes jag hade
Kan faktiskt inte påminna mig att jag fick någon info eller hint om detta i spelet. Kanske att det sades i någon kryptisk dialog?
Strider. Ja, här hade jag redan från början insikt om att det skulle vara väldigt mycket annorlunda än jag är van vid. Tänk er själv att en knappsmattrare som vanligtvis försöker få iväg spells i så tät följd som möjligt nu bara ska trycka på rätt knapp EN gång, och det tajmat med en arg fiende som stressar en. Fan alltså. Jag misstänker att det verkligen är här jag kommer ge upp.
Jag är troligtvis grymt överlevlad (30) på löjeväckade mängd spelade timmar (18) men finner ett ganska stort nöje i att känna mig lite overpowered. Det är ju också överlevlandet som gör att jag klarar striderna. Men men, det är så jag lirar
Nu har jag dock gett mig fan på att lära mig fightas och stångas därför med Leonine Misbegotten. Försöker låtsas att jag inte läst att rekommenderad level är 15-20. Jag tänker att detta får vara min tollgate i spelet: antingen lär jag mig slåss och tar ner den, eller så ger jag upp spelet.
Köpte faktiskt spelet igår tack vare den här recensionen och "diskussionen"
Samma här. Inte riktigt kompis med kontrollerna än (mild understatement...) men rätt nice än så länge. Får se hur länge det dröjer innan jag ger upp, men tänker att om timkostnaden börjar närma sig 30-40 spänn har det ändå varit värt det som underhållning.
Gick över till WEFD för länge sedan efter att jag började få ont i handleden av för mycket gibbande. Ser ju för dingt ut med WASD:are som sitter med tangentbordet vinklat 45 grader mot skärmen
WF för strafe och ED för framåt och bakåt. När handen är avslappnad ligger fingertopparna på AWEF.
Lillfinger: A z TAB
Ringfinger: W s x
Pekfinger: E D
Långfinger: F r t g v b
Tumme: Space
Shift och ctrl har man väl för fasen på musens tumknappar?
WoW är det spel som jag får flashbacks till oftast, vare sig jag har en aktiv subscription eller inte. "Saving Sharpbeak" är ett gott avslut på en fin quest-serie i WoW classic. Episkt minne för mig.
Mest handlar det kanske om föräldrars oförmåga att sätta sig in i spelvärlden jag egentligen mig motsätter kanske samt lite snobberi också haha. Men det är i all välmening
Då får ju vi som föräldrar hjälpa till att sålla bort det värsta skräpet i Roblox, och kanske till och med skapa egna Roblox-konton och spela tillsammans med barnen. Annars är det ju VI som visar oförmåga (eller ovilja) att sätta oss in i spelvärlden som nu tyvärr råkar vara Roblox ;-).
Ja, Roblox ser verkligen b ut. Det ser ut som att någon snubblat fram en prototyp på en förmiddag. Det är säkert kul att tramsa runt i om man är ung. Men var had jag varit idag om 9åriga jag hade spelat Roblox istället för The Legend of Zelda? Det är svårt att tro att Roblox har funnits i 15 år. Jag antar att det har utvecklats en del på vägen. Men ser ser ju ut som skräp.
Ett råd i all välmening är att inte benämna sina barns intressen som något man kan "tramsa runt i".
Precis som alla andra plattformar där det är enkelt att skapa innehåll finns det ohyggliga mängder content, varav en sjukt stor del är skräp. Jämför exempelvis med Steam. Är Steam därmed skräp? Nej såklart inte, men precis som med Steam lockar Roblox till sig många "utvecklare" som bara har som mål att få in micro-transactions. Båda plattformarna har ju dock guldkorn som i princip är gratis men ändå både har genuint innehåll och hög kvalitet.
Jag är kluven, men eftersom Roblox inte är ett spel utan en plattform för spel är frågan lite felställd. Dottern som är 12 spelar många multiplayerspel där man bygger och samarbetar och chattar. Helt ok i min mening. Sonen som är 10 spelar många av de i mitt tycke mer hjärndöda varianterna
Men helt ärligt, lite snobberi är det nog vi ägnar oss åt. Har precis återupptagit WoW, igen, och i Desolace igår började jag ifrågasätta om det egentligen är någon större skillnad mot vad kidsen lirar på Roblox. Repetitivt, förutsägbart och en jämn ström av belöningar. Synd att det är så förbannat härligt dock
@Zontos: Jag kör Untappd, men i princip bara när jag testar någon sort jag inte druckit förut eller det varit lite extra trevlig. Mest som en liten loggbok och kommunikation med de närmsta kompisarna som gör likadant.
För tillfället är det Brawl Stars som förlänger mina toabesök. Som vanligt börjar det med att något av barnen lirar, sen när jag väl levlat ifatt har intresset svalnat hos dem.
@hannes.theorell: Nej, svagdricka är till för dem som gillar svagdricka
@MegaBlaff:Hmmm, en imperial stout på 10.5 % har visserligen sina tillfällen men inget jag skulle sänka till julbordet i första taget.
Håller helt och hållet med. Jag dricker stout rätt sällan, och när jag väl gör det är det nog mer efter maten när man sitter och softar. Till julbordet brukar jag faktiskt köra att blanda julmust och julöl (lager). Dels för att det är gott, och dels för att ta ner alkoholhalten så man kan hantera en OP, Bäsk eller annan god snaps också.
Pistonhead gör bra bruksöl, Haze var ett trevligt tillskott till de två andra.
Om man ska gå in på säsongsöl, hur många gillar julöl?
Julöl? Det är fan bara jul-hipsters som ... nej, bara skojade
Eftersom det kommer ut så sjukt mycket öl, inte bara kring jul, brukar jag läsa vad Sydsvenskans skribent Håkan Engström skriver och med hjälp av hans beskrivningar försöka lista ut om det är någon sort jag kan tycka om. I år har han smakat av 69 (!) olika julöl (respect ) och vilken vanlig människa skulle hinna med det? Tyvärr, för de flesta av er andra kan jag tänka, är det en premium-artikel men hittas här https://www.sydsvenskan.se/2019-12-06/en-slade-kommer-lastad-...
Givetvis ligger tyngden på skånska bryggerier.
Summering:
Brygghuset Finn (Landskrona) är med i toppstriden både i lager- och ale-listan med sina Winter Lager, Winter Bock och Winter Special. Oppigårds Winter Ale får 5/5, så den ska jag försöka få tag i. Lundabryggeriet Finn får också bra betyg på sina. Sen finns det ju andra roliga att testa, som exempelvis denna:
Nerdbrewing Xmas Override
10,5%, 79:90 kr/33 cl
Kakaonibs och apelsinzestolja? För att you're worth it, antagligen. En riktigt överdådig imperial stout, som doftar som en hel chokladask. Fin crema, en förnimmelse av chokladmousse och espresso, sedan en både kraftig och eldig smak som av mörka chokladpraliner med likör. Inte för alla.
Jag tror det mycket väl kan vara Guild of Thieves du letar efter, uppföljaren till The Pawn. Det har i alla fall ett soligt fält och en farlig kvarn.
https://youtu.be/votUwORVjQA?list=PLlwb0kn-MR8jC32EOmCRNHRj65...
Se på f-n. Det måste det ha varit! Tackar ödmjukast.
Identifiera jättegammalt text/äventyrs-spel endast med hjälp av ett par svaga minnesbilder
En tråd där det frågades om vilket spel man skulle vilja ha en remake på satte griller i huvudet på mig. Någonstans i det förgångna fick jag ett spel där jag helt gick bet. Det var helt enkelt way out of my league. Detta spel flashar till i mitt huvud då och då, med ganska långt mellanrum, och jag tänker att "Det var ju f-n. Så svårt kan det inte ha varit. Hade jag fått det idag skulle jag lätt kunna lösa det." (Man kan ju alltid lura sig själv)
Nu är ju problemet att jag inte har en susning om vad det kan ha hetat. Faktum är att jag inte ens är säker på om det var till C64 (mest troligt), eller Amiga. Troligtvis slutet på 80-talet.
Jag har suttit snart två timmar och bildgooglat och haft mig. Bläddrat igenom 111 (Jo, sant) sidor i "Adventure" kategorin på en abandonware-site i hopp om att känna igen mig. Njet. Det enda jag kommit fram till är att så som jag kommer ihåg det var stilen väldigt lik "The Pawn" https://www.lemon64.com/games/details.php?ID=1901
det vill säga endast en statisk bild och text-input med (relativt sett) realistiska bilder.
Här kommer då den knapphändiga beskrivningen:
Antingen var det första eller andra scenen som man såg ut över ett soligt fält, med en kvarn lite längre bort. Man kunde antingen gå till kvarnen eller till skogs. I skogen tror jag att jag gick vilse varenda gång jag testade (jag var för ung för att komma på att jag skulle kunna skriva ner mina moves ). Gick man till kvarnen skulle man uppenbarligen komma i kontakt med någon, men hur jag än gjorde slutade det alltid här med att jag blev mosad av kvarnvingarna.
Längre än så kom jag alltså aldrig. Vilse i skogen eller nermejad av en väderkvarn.
Det hade varit gött att bli av med detta hjärnspöke såhär 30-nånting år senare. Tack som f-n på förhand.
Det finns mängder av forskningsrapporter från båda sidor, men media väljer i regel att ge uppmärksamhet till de som stödjer teorierna. Därför får vanligt folk bara veta en enda sak, för de flesta människor orkar inte läsa, eller känner till, de rapporter som nyheterna är baserade på. Det är mycket oärligt beteende och ger sken om att praktiskt taget alla forskare är överens, vilket inte alls styrks av all alternativmedia. Problemet med det är också att vanligt folk har absolut noll förtroende för alternativmedia, eftersom denna målas upp som "kontroversiella", "fake news" etc etc av etablerad media. Vi har hamnat i ett mycket skadligt debattläge där inga andra åsikter än "ja-sägare" tas på allvar.
Jag har inte för avsikt att fortsätta den här diskussionen.
Om man ska bilda sig en åsikt baserad på fakta måste man vara noga med att skilja på "forskningsrapport" och "artikel". En artikel kan innehålla i princip vilka åsikter som helst utan vetenskaplig grund, men en forskningsrapport som lägger fram ett resultat ska vara välgrundad och kunna visa på hur och varför man kommit fram till vad man påstår man kommit fram till. Inklusive källor. Dessutom kommer den granskas av sakkunniga innan den blir publicerad i en erkänd källa.
Det är helt omöjligt att få reda på hur stor andel av världens forskare som stödjer teorierna om "klimatförändringarna", så du kan omöjligt veta om det råder konsensus eller inte. Bara för att politiker, miljöaktivister och media ger dig en bild betyder det inte automatiskt att det stämmer. Vilket är precis vad de tar upp i videoklippen.
Menar du att bara för att han beskriver vem han är och vad han har gjort, så har han automatiskt fel?
Du får nog tänka om din logik lite.
Ja, exakt hur stor andel forskare som står på vilken sida är svårt att få fram data över, men att säga att det inte råder konsensus visar på en skev uppfattning.
https://climate.nasa.gov/scientific-consensus/
https://skepticalscience.com/global-warming-scientific-consen...
Det "roliga" med petitionen (om man orkar gräva djupare i information om den) är att den ställer inga krav på vem som skriver under, och exakt vad för typ av vetenskapsman man anser sig vara. Bara för att man har en doktorshatt i väggisolering har man inte detaljkunskap i klimatförändringar.
Okej, så vad exakt är det du anser talar emot honom?
Bland annat för att han ibland riktar in sig på vad man kan kalla petitesser i sammanhanget. Exempelvis är det omdebatterat och svårt det här med hur stort ansvar CO2 har på uppvärmningen. Vill man ta bort fokus från det viktiga, som är att det pågår klimatförändringar som mänskligheten är upphov till men kan påverka, kan man rikta in sig på att det är osäkert exakt hur stor andel varje växthusgas bidrar med.
Det skulle ju kunna tyckas ironiskt av mig att länka till skepticalscience igen eftersom skribenterna inte är just klimatforskare, men det de är förbaskat bra på är källhänvisningar. Om du känner dig öppen för lite skepticism mot Richard rekommenderar jag då https://skepticalscience.com/skeptic_Richard_Lindzen.htm men det kommer kräva en hel del läsning.
Fortfarande kan du inte hävda att de är en minoritet eftersom det inte finns någon som helst data om det. Det är ju just media, politiker och miljöaktivister som ligger bakom det påståendet. Vilket du hela tiden rör ihop med att jag skulle ifrågasätta den källa du länkade till. Google och YouTube försöker blockera/ta bort allting som de inte gillar, så det argumentet håller inte. Du får allt ge bättre exempel på varför mina källor inte är trovärdiga. Allting som inte passar in i den världsbilden är "kontroversiellt" nu för tiden. Det finns mängder av YouTube-kanaler som har drabbats av detta. Det är dock en helt annan diskussion.
Vi verkar inte komma längre än så här så jag lägger ner.
Jodå, kolla efter vetenskapliga publikationer som är "peer-reviewed". Dvs inte bara uppsatser med åsikter som man lagt ut på nätet, utan forskningsrapporter som är granskade av sakkunniga.
Forskare är inte heller immuna mot medias manipulation.
Återigen, granskade forskningsrapporter is the shit.
Min fråga är då: varför anses alltid forskare som stödjer teorierna vara trovärdiga, när de enda ställen man får höra deras åsikter är just via media? Då har vi ju verkligen ett stort problem här.
Om 97 forskningsrapporter säger en sak men 3 en annan är det kanske lättast att börja med att undersöka vad det är som gör att minoriteten inte håller med majoriteten snarare än tvärt om.
Sen är det väl sällan det är själva forskarna som figurerar i medierna eller låter mest?
OnT: Problemen med Amazonas och problematiken med palmolja är två helt skilda saker.