Inlägg av Vintersorg

Inlägg som Vintersorg har skrivit i forumet

Skrivet av Joakim Kilman:

Man får verkligen hoppas att det blir en andra säsong, annars lämnar de sina tittare helt i sticket.

72 i snitt på MC i nuläget. https://www.metacritic.com/tv/fallout/

72 på MC är ändå bra när det kommer till film och serier, vars specialiserade recensenter är notoriskt snåla med betyg.

Ska bli spännande att se!

Skrivet av Balunan:

Enligt Digital Foundry så skulle en PS5 Pro, baserat på de läckta specifikationerna, vara väldigt begränsad av CPU:n och inte alls ge den markanta prestandahöjningen som många verkar förvänta sig. En prestandahöjning på ca. 10% är att vänta, om specarna stämmer. Det vill, exempelvis, säga runt en 3 fps förbättring för ett spel som nu kämpar med svajig framerate på omkring 27 ish fps emellanåt och inte riktigt annars kan hålla sitt tilltänkta 30 fps-mål. Någon konsol som plötsligt skulle kunna köra, vad som nu är 30 fps-spel, i ett 60 fps performance-läge är enligt dem inte att tala om.

Och svaret på frågan i rubriken menar de är ett rungande nej, såvida spelet inte redan kommer att ha ett 60fps-läge på den vanliga PS5:an.

https://www.youtube.com/watch?v=vlZQ3KLTtYM

Jo, men nu är inte alla spel CPU-begränsade. PS5 Pro kommer inte enbart ge 10% ökning på alla spel, säkert en del spel, men då med högre upplösning och lite mer grafiskt godis t.ex.

Ja, det hade varit fint med en fetare CPU, men det blir förmodligen för dyrt för en mellankonsol som denna.

Personligen ser jag fram emot den, ska bli spännande att se..

Skrivet av Mikael Berg:

Jag fick då ingen information alls om DLC i det material jag fick ta del av. Tittade igen nu, men nej. Nada. Fick dock ingen guide över huvud taget heller, bara riktlinjer.

Själv startade jag aldrig en ny karaktär - jag hade fullt sjå att hinna gå igenom spelet en gång.

Aha, intressant! Dock viktigast att de sidor som hamnar på Metacritic och Opencritic får tillgång till detta (men självklart bör ALLA recensenter få tillgång till sån info).

Men då är du i ”the clear” Micke! 😂🫶

Skrivet av Mikael Berg:

Oklart i att jag (som recenserade) inte lade märke till någon online store när jag recenserade men inte kan svära vid om alternativet fanns i menyn eller inte. Tyvärr har jag ingen screen/film på huvudmenyn, där onlinebutiken ligger.

Jag stötte inte på någon info om MTX över huvud taget när jag spelade, och mig veterligen fanns alla de "DLC" man kan köpa på spelets Steam-sida (dvs mikrotransaktionerna) inte där när jag installerade, något andra också hävdar.

Jag är själv rätt allergisk mot MTX och har gått rätt hårt åt dem tidigare, så detta hade jag givetvis tagit upp om jag stött på.

Jag förstår. Men recensionsguiden då? Som Windowscentral nämner så tas det upp i den (men de läste den inte pga rädsla för spoilers. 🤦🏻‍♂️💀).

Sedan är det ändå ett förjävligt beteende av Capcom. Både deras val av piratskydd och deras äckliga DLC (som gärna läggs in kort efter release) är ju förjävligt rent ut sagt. Giriga jävlar det där.. Synd ändå, med tanke på vilka fantastiska spel de har en tendens att utveckla!

Skrivet av kebbe:

Enligt Jez Corden som recenserade spelet för WindowsCentral så var recensenter informerade om DLC i spelets recensionsguide. Han ville inte läsa denna på grund av potentiella spoilers, tycker dock att det är märkligt att inte en enda recension eller förhandstitt nämnde det. Likaså undrar jag hur folk som recenserade spelet bar sig åt för att starta nytt spel när de ville göra nya karaktärer, någon indikation borde funnits på att det inte var helt enkelt.

Helt otroligt att Totalbiscuit var den enda i hela branschen som var en hök på saker som PC-prestanda och girighet. 6 år sedan han gick bort och inte en människa har försökt ta över.

Jag håller med. Helt sjukt dåligt av ALLA recensenter (inkl. FZ) att inte inte märka och/eller nämna sånt här. Va fan.. Oproffsigt och slappt!

Skrivet av Hanzo:

Utgår du ifrån character creatorn nu?

Nej. Jag har spelat hela spelet. Men jag förhastade mig en aning och tog bort inlägget.

Det jag skrev stämmer dock. Spelet är sjukt CPU-krävande. Capcoms rekommenderade hårdvara ska mer ses som minimum. De rekommenderar t.ex en ryzen 5 3600X på sina recommended, vilket är helt galet.

Men spelet behöver helt klart ett gäng patchar, förhoppningsvis kan de få spelet mer stabilt. Det svänger lite väl i FPS just nu.

Grymt bra spel dock!

Skrivet av gryzor:

Ingen går på "actual in-game footage" längre, suck. De borde helt enkelt sluta skriva det.

Var stod det? Stod ju inte nånstans?
Men att det där är i real-time ser man ju nästan direkt. Det är såklart riktigt snyggt, men knappast ogörbart. Det rullar dessutom garanterat på en dator i klippet. Högupplösta texturer och lite ur fokus-shots på makronivå gör mycket bara det 😁

Det är inte ens det snyggaste spelet just nu som rullar i realtid, så jag förstår inte vad det är man ska ”gå på”?

Skrivet av ErikSvensson:

"Animationerna är också mer följsamma och mellansekvenserna mer filmiska. "

Vafalls! Jag jobbade ju som animatör på originalet.. Även om det inte behövdes en re-make kommer jag spela den, tycker det ser lovande ut.

Haha men Halloj Erik 😁
Lång-Micke här. Misströsta ej, you did good på orginalet! 🤩

Hoppas allt är bra med dig!

Det verkar vara många här som har svårt att förstå vad karln säger eller menar? Nu är ju detta taget ur en intervju, vilket alltid är riskabelt om det är dåligt taget ur sin kontext.

Men som Phil själv nämner så gör de ju samma sak själv, och han förstår varför osv. Men det är väl ganska tydligt att de/han gärna vill släppa spel löst fritt till alla plattformar. Men självklart kan de inte själva göra det helt när de andra vägrar. Men av de tre stora (Nintendo, Sony, Microsoft) så är det endast Microsoft som tagit upp detta, åtskilliga gånger. Sony har ju inte varit ”for the players” på evigheter, och Nintendo kör sin grej. Men jag förstår hur de tänker. Och självklart handlar detta om pengar för alla inblandade. Men Phil vet jag är en gamer i hjärtat, hos Sony finns knappt någon frontfigur längre som jag ens kan identifiera mig med överhuvudtaget. Nintendo är, ja, väldigt japanskt på gott och ont (mest gott!)..

Jag äger konsoler till alla plattformar och spelar verkligen på allt, så jag har ingen favorit. Men orka fanboya som ett förbannat lågstadiebarn.. 🤦🏻‍♂️

PS. Angående det som pratas om ovan kring multiplayer; jag är 43, gejmat sedan första halvan av 80-talet, och man kan aldrig bli för gammal för MP! 😉 Jag krossar drivor med ungar och tonåringar i Overwatch 2 och Cod varje vecka. Ofta tror dom inte att man kan vara 43 och ha skills och reflexer 😂😂

Bring it!

Skrivet av McRaoul:

Spelet var ju bra när det kom, men har inte haft det minsta sug att starta upp det igen och spela deras ”seasons”. Deras fokus nu är att kränga mikrotransaktioner.

Fel. Rakt av. Mikrotransaktionerna är 100% kosmetiska. Allt spelmekaniskt är gratis, och kommer i drivor varje säsong (förutom framtida DLC då förstås). För en stor mängd Diablo-spelare är season sättet att spela. Det var samma i Diablo 3. Jag hade själv svårt först med D3, att liksom ”börja om” varje säsong!? Men sen fattade jag grejen. Storyn är alltid kul att köra igenom en gång. Men även säsongerna innehåller ju en massa ny story (dock inga nya makalöst snygga cinematics).

Jag skulle vilja säga att seasons är det som gör att Diablo har sånt sjukt värde för pengarna. Men självklart kan det vara värt att köra storyn också en eller två ggr och sedan vara nöjd.

Men att gnälla på Diablo IV med tankegången att spelet var bra vid release, köra storyn, sedan blev det skit?

Spelet har ju för bövelen blivit dubbelt så bra sedan release! För varje säsong så fixar och förbättrar de saker. Exakt som de gjorde med Diablo 3. Sedan är det omöjligt att tillfredsställa alla spelare förstås. Men att spelet är bättre nu än vid release är det dock ingen tvekan om.

Vill man inte köpa kosmetiska saker, eller Battle Pass, så missar man INGET spelet har att erbjuda förutom just kosmetiska saker.

Skrivet av Påskmust:

Diablo 4 borde ändå vara free2play med tanke på all skit dom kränger i det spelet.

Äh. Ett jävla tjat. Absolut, jag skrattar själv åt det mesta som säljs i in game-butiken. Men det är enbart kosmetiskt. Allt spel- och progressionrelaterat är gratis. Jag själv köpte faktiskt Battle Pass denna säsong. Det har faktiskt ändå varit värt det för mig. Jag har fått roliga saker, ger ett litet ”incentive” till att spela mer.

Men jag kommer inte köpa Battle Pass varje säsong dock. Spelet går från klarhet till klarhet för varje säsong enligt mig. Man kan skippa exakt allt kosmetiskt och såklart ändå ha roligt med spelet. Hade de börjat sälja spelmässiga fördelar däremot, då jävlar 😂 Men de släpper ju mycket nytt innehåll varje säsong GRATIS för de som har spelet. Finns mycket mervärde att hämta i D4. Det fina är ju att det, precis som D3, förmodligen bara kommer bli bättre och bättre med tiden.

Men Blizzard gömmer ju inget spelmekaniskt bakom betalväggar, så varför gnälla? Sedan kan jag hålla med i sak om att microtransactions är skit överlag dock. Overwatch blev sämre med Battle Pass (älskar spelet dock fortfarande), saknar loot boxes i jämförelse 😂 Loot-lådorna fick man så många av bara genom att spela och utan att lägga ut pengar, så till slut hade man alla skins. Men loot-lådor slog ju EU till hårt emot, då får vi Battle Passes och in game-butiker istället..

Bäst av allt vore såklart noll Battle pass, in game-butiker eller loot-lådor. Men men.

Skrivet av Margy:

Under detta års fyra första månader släpper Sony Last of Us 2 Remastered, Helldivers 2, Rise of the Ronin, MLB 24 och Stellar Blade.

Du får repetera lite matematik.

Jag har själv köpt uppdateringen av TLOU2 Remastered (men tycker det är lite väl tidigt med en remastered-version av tlou2.. Extra-läget de la till hade de kunnat släppa ändå..). MLB24 kommer ju dag 1 på Gamepass (precis som MLB23 gjorde) 😂 Så det är ju t.om nästan motsatsen till exklusivt.

Helldivers 2 köpte jag häromdagen på Steam, tyvärr sjukt buggigt just nu (och inget stöd för DLSS,FSR eller dylikt så långt ögat når, endast egenknåpad skitdålig upp- och nedskalning, tyvärr!), men roligt som fan när det fungerar!
Som en sidnotis : Spelet är ruskigt ostadigt på Steam Deck just nu, spelet är galet ooptimerat.

Håller dock tummarna för att Rise of the Ronin och Stellar Blade blir bra!

Jag är däremot så trött på alla jävla fanboys tjat om att Xbox inte har några spel. Så uttjatat, och så fel!
Plus att Game Pass bara blir bättre och bättre (vi får inte heller glömma alla grymma tredjepartsspel!).

Skrivet av Belgaar:

Jag tror på direkt uppföljare. En konsol som går att spela stationärt mot tvn och bärbart.

Det är ett unikt koncept som varken xbox eller playstation har. Hade det inte vart för möjligheten att spela bärbart så hade jag kört PS5 alla dagar över Nintendo. Men jag är redå att offra prestanda för att smidigt kunna välja mellan TV och Bärbar. Där ligger Nintendos största fördel.

Kör många andra spel på PC dock.

Att släppa Switch konceptet (switcha mellan tv och bärbar) skulle få mig snabbt ganska ointresserad och väldigt mycket mer intresserad av ps5 pro. Men just nu är jag hypead på att köpa en uppföljare till Switch.

Sen är DLSS ett enormt kraftigt vapen. Även om Nintendo bara gör en konsol ungefär i motsvarande prestanda som ps4 pro så kan man skala upp den prestandan med 500% fler FPS i spel genom DLSS 3.X. Ett spel som går på 10 FPS med Switch och 25 FPS med Switch 2 får säkert 100 FPS med Switch 2 + DLSS 3.x. Blir ett enormt hopp från Switch

Njaee. Absolut att ett spel som rullar i 25 fps får en rejäl ”höjning” med DLSS 3 (kanske inte riktigt till 100fps+ dock), men problemet med att använda DLSS 3 vid så låga fps är att medan känslan av mycket högre fps uppnås, så stannar latensen kvar vid 25 fps. Detta gör det riktigt förjävligt att spela/styra. Tro mig 😅. DLSS 3 fungerar bäst när det används så nära 60fps native som möjligt.

Men DLSS skulle, oavsett, hjälpa att boosta fps på en Switch 2 medan bildkvalitet bibehålls.

Skrivet av Bennii:

Playstation Portal är ingen bärbar konsol. Det är en surfplatta med inbyggd handkontroll som streamar spel från din PlayStation 5.

Ja. Tyvärr är det inte ens en surfplatta, eftersom det inte går att surfa på den 😅

Det är en halvläcker streaming-”konsol”, men dock alldeles för dyr och nischad. Om de ändå slängt in stöd för bluetooth-hörlurar och dylikt…. Och/eller en webbläsare. Nä, jävligt märklig lansering i mitt tycke. Det hade kunnat bli så mycket bättre, speciellt till det priset.

Nackdelen med användarbetyg är ju review-bombandet, och alla andra oseriösa betyg.

Sedan är det som vanligt så att de som faktiskt är missnöjda oftare tar sig tid att berätta det för alla andra (som användarbetygen på Steam och andra sidor). Säljer ett spel i 15 miljoner exemplar, varav 10 miljoner av dessa är nöjda, så kan jag garantera (inte egentligen, men har en fet känsla) att majoriteten av användarbetygen ändå kommer vara negativa. Ger det då en rättvis bedömning?
Den bittra minoriteten hörs alltid mest i mer eller mindre kontroversiella sammanhang.

Speciellt spel som är upp-hypade/omskrivna av någon anledning, som t.ex Starfield, så är risken massiv för att drabbas. Personligen spelar jag både Diablo IV och Starfield aktivt. Ingen av dessa är perfekta, men är de bra spel? Ja, som fan ärligt talat!

Men att gå efter rageande nördar på nätet skulle jag aldrig göra. Däremot kan det ju vara värt att läsa vad folk faktiskt skriver (så långt man orkar iaf), både positivt och negativt.

Men det är kanske inte så lätt för gemene man, jag vet inte. Själv har jag spelat aktivt sedan 1985 (är 43 idag) och numera har man ju nästan ett sjätte sinne för om man kommer gilla spelen eller inte (speciellt efter att ha insupit diverse media och läst en del kring spelet ifråga).

Skrivet av SunShine:

haha va?
Karaktären ska ju uppenbarligen se ut som Harrison Ford men det blir alltså inte hans röst.
Märkligt.

För det första så kanske inte Harrison Ford var intresserad (eller för dyr). För det andra så låter rösten ”yngre” av det man hör i klippet. Vilket passar perfekt till en yngre Indy.

I senaste filmen så hör man ju att Harrison låter äldre när de gör flashbacks till en datorfixad yngre Indy.

Jag tycker det låter som att Troy gör ett jävla bra jobb här! Sen är ju Troy riktigt duktig överlag som VA (även duktig ”riktig” skådis bör nämnas).

Skrivet av SkeletronFace:

Vem betalar för sånt här?
Lär ju bli jättedyrt om man vill spela lite då och då månader emellan.

Ja du. Det känns ju ganska super-rejält uppenbart att de som ”vill spela lite då och då månader emellan” inte prenumererar på den massiva mängden DLC de släpper. Detta är för de som inte får nog av dessa spel. Vi lever ju tyvärr i ett prenumerationssamhälle idag, på gott och ont.

Skrivet av Molotov:

På pappret kanske men i verkligheten vänder dom nog sig till olika målgrupper.
Som en "straight out of the box" spelenhet så är det nog bara steam decken som är mest lik en bärbar konsol än dessa Windows enheter.

Med det sagt har jag inte testat ally, lenovo eller denna, dom kanske bootar direkt till ett "game mode" och man behöver inte "pilla i windows" ?

Vid första uppstart är det som första uppstart på valfri Windows-dator. Installation av drivrutiner, uppdateringar o.s.v. Men man kan förstås koppla mus/tangentbord till om man vill. Men det fungerar ganska smidigt ändå, t.om. på Rog Ally som inte har någon touchplatta (vilket Legion GO och Steam Deck har). Alla dessa enheter har ju någon variant av launcher för spel. Steam Deck är den som fungerar bäst på det området just nu. Men istället är det förstås krångligare att spela spel native utanför Steam på Deck, Game Pass är helt kört om man inte installerar Windows på sin Deck, men då tappar man (den redan aningen förlegade) prestanda.

Jag äger en Deck OLED. Fantastisk bärbar spelmaskin! Jag äger även en Rog Ally, och även om jag föredrar enkelheten i att bara tuta och köra på Deck (och skärmen med mera!), så blir det ändå mer Rog Ally för mig. Mycket pga friheten att spela alla spel (och Game Pass!), men även prestandan är ju vassare på Ally. Deck OLED är egentligen ”bättre” på det mesta. Men just prestandan och möjligheten att spela fritt från alla tjänster (jag har spel utspridda på alla tjänster) gör att Ally ändå drar ett längre strå, trots den kassa batteritiden.. Jag är ju en sucker för Xbox Achievements (och low-key-tävlar med en polare), så möjligheten att blåsa in lite ’chievs bärbart på ett jobb-nattpass är guld 😉

Jag kommer med största sannolikhet sälja min Deck OLED.

Skrivet av joejjeman:

bra gillar inte dataporr.. vill ha en äkta kvinna

Jag hoppas du får en sådan en vacker dag 🙏

😉

Skrivet av Bro Exotic:

Vem hade kunnat ana att en konsol utan exklusiva spel inte skulle sälja bra? Ett mysterium utan dess like.

Exklusiva spel finns, kanske inte i lika fin omfattning. Men Don Mattrick med crew förstörde ju allt inför och vid Xbox One-releasen. Xbox låg ju jävligt fint till efter 360:n. Men det skiftade fokuset sabbade hela den generationen för dom. Trots att de försökte åtgärda det. Dock för sent!

De har kämpat sen dess! De har ju själv erkänt det.