Inlägg av Över45

Inlägg som Över45 har skrivit i forumet

Skrivet av Joakim Kilman:

Satir är ju i regel politisk på ett eller annat sätt. Fallout, som fullkomligen dryper av civilisationskritik, är i allra högsta grad politisk (både spelen och tv-serien).

Apropå politisk satir så gillar jag verkligen att "Herr Talman" har återkommit med nya avsnitt.

Manus?

Varför är det ständigt adaptioner av spel, böcker, tecknade serier och filmer som blir tv serier i dagens extremt stora utbud av streaming kanaler?
Finns ju hur många exempel som helst, som ni andra i tråden säkert redan har massor av exempel på. Så jag nämner inget exempel.

Vad jag vill ha sagt med detta är väl. Var finns det originella manusförfattare som har fokus på egna berättelser för TV och filmvärlden? Sådana människor har antagligen stora svårigheter att "sälja in sina idéer" hos de stora bolagen. Man får leta efter dessa filmer och serier på independent scenen känns det som.
Naturligtvis kan många adaptioner vara riktigt bra ibland, allt blir ju inte skit. Men mycket känns som snabba lösningar för oss som tar in mycket av nöjesbranchen. Det är lätt att få tittare om grundidén till serien/filmen redan är riktigt känd. Snabbare pengar?

Har sett hela Fallout serien nu. Jag har ju även spelat alla spelen, utom senaste onlineversionen. Mitt betyg på tvserien blir väl ganska ljummet, varken bu eller bä.
Så tittar på dessa serier/filmer det gör jag och känner mig inte som att jag har dubbelmoral. Jag skulle bara vilja se något som är helt nytt utan att man måste jämföra med andra medier.

Mitt resultat 3/10. Har ju spelat de flesta. Men minnet är som sagt dåligt.

Skrivet av Alx_83:

Det kan inte bara vara jag som INTE döda Yoshi utan flög under?

Här har du en som gjorde samma. Jag kommer ihåg glädjen över hela spelet. Det är nog ett av de få spel jag nötte tills jag hittade allt. Fast supermario 64 gjorde jag det på också. Har inte ens en Switch nu.

Skrivet av Bojkott:

Jag brukar svära, och blir jag allt för frustrerad på spelet så stänger jag av det och återupptar det någon annan dag.

Nästan exakt samma här och som någon skrev, har åldern inne för att inte slå sönder saker.
Är inne på Returnal nu och får inga större utbrott.

Returnal!
Enkelt att förstå. Dö börja om, går att spela i all evighet.

Jag älskar kartor!

NU! Har jag fått tag i en PS5, Spelat klart Ratchet och Clank, så nu blev det returnal. Jäklar vilket adrenalinpåslag jag fick efter 6 timmar när jag äntligen fick tag i svärdet. Så nu ärdet väl bara att nöta på igen. 😊

9av10
Ja det är många skitspel man spelat genom åren. Jag vet också att jag verkligen spelade klart dem. Konstigt att jag stått ut med det.

Nya PS5 versionen gratis med PS+.
Laddade hem denna extremt njutningsvärda version. Ja, jag spelade hela spelet på PS4, men herregud vad mycket bättre denna versionen kändes. Jag fick "ståpäls" när jag hörde den vackra musiken och sången. PS5 kontrollen ger sådan tyngd och känsla.
Så till alla som gillade detta spel förut det är i stort sett ett måste, om man har en PS5 och modern tv, att spela spelet igen.
Skönt att man har något utmärkt att spela innan God of war: Ragnarök släpps.✌️

Skrivet av Molotov:

Sluta bry dig om backlogg och gamepass osv.
Koncentrera dig på bra spel i stället. Elden ring är ett sånt spel

Beställning gjord till PS5 😊

Blir så sugen på detta spel. Har börjat kolla på youtube en hel del för att särskilt kolla in "bossarna" och kollade även på världsrekord run. Men jag passar inte för denna typen av spel har alltid haft problem med "ragequit". Måste väl säga att med åldern har det minskat en del. Så det spritter lite i beställningsfingret. Men tänker även på min enorma backlogg på PS4/PS5 XBONE/XBOXX och gamepass till det. Ja herregud vilka lyxproblem.

Det känns ju hedrande att det nu skall slås rekord gentemot Red dead red2 tråden. Eftersom jag var en av de fansen som skrev en hel del. Fast det var ju några fler "tokar" som skrev ändå mer.
Det viktigaste i tråden var ju att vi var många som verkligen älskade spelet och spelade det intensivt. Som vi sedan hade intressanta diskutioner om. Så det är väl grunden, sedan måste man ju vara intresserad av att berätta skriftligt eller posta länkar.

Lycka till att slå den tråden! Regler som gäller är väl att ni måste skriva fler inlägg under en ganska kort tidsperiod, inte antalet inlägg till slut. Det kommer ju faktiskt in små inlägg fortfarande i den tråden.

Dock finns det ju en tråd som nog aldrig går att slå igen "Förbeställningstråden främst om PS5"
Sedan har vi ju "Vilken låt lyssnar du på nu" men den är ju uråldrig.

Så lycka till och hoppas att det där förbannade kriget i Ukraina är slut innan denna tråden blivit mycket längre.

Skrivet av Marooned:

Där har du tyvärr fel. Tradera är väldigt säkert. Både betalning och systemet med omdömen minimerar nästintill helt oärliga.

Nu läste ni nog inte ordentligt. Jag skrev faktiskt att det var min inre HYCKLARE som tyckte så. Inte jag SJÄLV alltså, jag fattar naturligtvis att det måste vara ett mycket säkert system eftersom så många använder tradera. ( LÄSFÖRSTÅELSE 😜 Kallas det )

Det här är ju en intressant tråd för en gamling som mig. Tänk vad många olika handkontroller av alla de slag jag använt. Började väl med NES original, sedan Super Nintendo, Sega mega drive, Nintendo 64, Nintendo Wii, PS1, PS2, PS3,PS4, PS5, XBOX 360, XBONE, XBOXXseries. Så här har ni en som har använt bara styrkors och knappar till "joystick liknande" spakar.
Många hade ju udda och nya sätt att användas på t ex styrspaken till Nintendo 64, två styrspakar till PS och tänk bara på Wii - helt annorlunda.
Alla med olika tjusning och varierande spelsätt.
Vilken är då bäst??
Mest nöjd har jag definitivt varit med min dyra XBOX Elite version 1, Måste dock nämna att jag inte hunnit testa min PS5 kontroll ännu, fick min konsol i veckan.
Sämst då? Specialgjorda jättestora joystickkontrollen till NES. Var tung särskilt gjord för fightingspel t yp Street fighter, när de kommit ut på konsolerna.

OBS! Alla har inte funkat till PC 😁

Skrivet av andreascee:

Varför betalar du 10 000 från brittisk firma med allt krångel? Om du jättegärna vill ha en får du en ny oöppnad svenskköpt med kvitto för ca 8000 på tradera?

Ha, ha. Ja det har du rätt i. Men jag har aldrig användt tradera. Köpa grejer utomlands är jag dock van med. Hittar jag en seriös firma så har jag t ex prenumererat på amerikanska serier. Så det faller sig väl mer naturligt för mig.
Sen är jag väl lite av en "hycklare" -På tradera är de ju oseriösa och man kan få en tegelsten skickad i stället för grejen. Alltså min hycklare inom mig säger det!!😄.

Sammanfattat kan vi väl vara överens om att alla blir nöjda på sin grej. Jag är inte besviken, jag är helt nöjd.
Hoppas att alla får tag på sina grejer och att det där förbannade kriget tar slut.

Skrivet av magma:

Lär väl bli mot påsken här då kan man hoppas

Jag orkade inte vänta så jag beställde från England och G2A.COM (Bad games)
Priserna angavs i SEK, så fler har gjort som jag. Fick det jag beställde, en PS5 DISC EDITION i oöppnad förpackning, nu i veckan.
Lång väntan, massor med kontaktuppgifter, förskottsbetalning med kontokort plus europeisk skatt och ett paket som färdats långt.

Sammanlagt pris under 10 000 SEK.

Jag är helt nöjd nu iaf, har en helt ny PS5 att spela på med europeisk kontakt.

Allt var helt seriöst! Trots ganska mycket jobb.

Hade ju redan köpt det till PS4 så att betala 110:- för en uppgradering känns helt klart värt det. Jag börjar ju nu om från noll med snyggare spel. Jag har faktiskt ALDRIG spelat klart det. Så nu ska jag få tummen ur r#ven och genomföra det som det nya spel det ju är för mig.

Skrivet av Genub:

Kul att höra att du gillar den Samsung T7-modellen! Bra val med 2 TB också!

Yes precis, den Samsung T7 kommer med två olika kablar, varav den ena kabeln är USB-A och den andra är USB-C. PS5an har där bak 2 st Superspeed USB-A-portar på 10 Gbit/s, och där fram en Superspeed USB-C-port på 10 Gbit/s samt en mer standard (och långsammare) USB-A-port.

Vad jag vet så kommer du troligtvis ha samma läs-/skrivhastigheter mellan den externa SSDn och PS5-konsolen oavsett om du kopplar in externa SSDn i USB-A-portarna där bak eller i USB-C-porten där fram, det viktiga är att du hursomhelst kopplar in i någon av dessa då de tre portarna är Superspeed USB 10 Gbit/s. Men kanske någon annan här är mer kunnig och kan påvisa om det är någon skillnad på USB-C / A även om båda är Superspeed - jag vet bara att dessa 3 av 4 USB-portar på PS5an går väldigt snabbt

Jag har min T7 SSD inkopplad i USB-A på baksidan av konsolen, då syns den inte heller i tv-möbeln. Men det är ju enklare tillgång till den om du kopplar in där fram i USB-C, men främst beror väl val av port på vad du främst skall ha den externa SSDn till. Mitt enda syfte är att ha den som extern lagring till PS5 - därav kopplade jag in den där bak så ligger den där för att inte synas så mycket framifrån.

Kolla denna länk för mer info kring portarna på PS5an: https://www.playstation.com/sv-se/support/hardware/ps5-usb-po...

Bara höra av dig om du har mer frågor så ska jag försöka svara så gott jag kan

Jag hittade denna sida till slut och jag har gjort efter en hel del av förslagen. Köpte T7 SSDn på 1 TB, hade inte riktigt råd med den på 2, och installerade den på framsidan av PS5 an. Bra att det fanns en tråd för mig som fått tag på en PS 5 först nu. I övrigt tycker jag det stämmer bra att det är en mycket bra SSD. Vet inte om de hade de snygga färgerna när ni skaffade era. Men att gömma det lilla minnet som är metaliskt blåglänsande kan man ju inte göra. 🤗 Nu kan jag äntligen spela Cyberpunk 2077 på next gen. Köpte det till PS4 när det släpptes och har legat och samlat damm. Dessutom har det ju blivit rea på lite andra spel till PS 5. Så nu åker nog PS 4an in i gardroben. Den som väntar.........

Skrivet av deezel:

En dålig del med elit 2 är just kvalitén. På baksidan kan man ställa in hur mycket man kan trycka in triggers. De inställningarna har en gummi grej på sig. Det skyddet har en tendens att lossna, även fast man inte använder inställningen mer än en gång. Hänt på de två jag har haft (fick ny på garantin, samma sak hände på den nya). Det som är illa är att det inte går att sätta tillbaka utan lim, men kanske sämre är att den är ganska spetsig, inte så man sticker hål på huden, men ganska obekvämt,

En av alla klagomål om det, min lossnade på samma sida. Det och att man skall behöva en separat dongle till den är väl det jag inte gillar på en kontroller som ändå är jäkligt dyr.
https://preview.redd.it/flu2riyvm5z41.jpg?width=960&crop=smar...

Jaha 🤔. Som jag ser på bilden verkar det vara nytt för series 2. Elite series 1 tyckte jag var en mycket bra handkontroll.