Inlägg av gorbatjov

Inlägg som gorbatjov har skrivit i forumet

Skrivet av lars_kongo:

Du kan uppgradera din ps4 version för 10$ enligt ps bloggen.

” If you already own the PS4 version of Death Stranding, you can get the PS5 Death Stranding Director’s Cut Digital Deluxe Edition Upgrade for only [$10].”

Whaa!? Det var ju verkligen positivt! Tack för den:)!
Jag har haft det installerat sen säkert ett år tillbaka och testade några timmar för ett bra tag sen men hade inte riktigt tiden att investera i det just då.

Har det sagts något om bättre framerate och krispigare upplösning kanske?

Edit: *Läser på Psbloggen..

Edit 2: Performance mode ftw!

Får kolla den första kvarten i efterhand sen, var lite sen in. Jett såg lite halvmysigt ut tyckte jag. Deathloop såg i mina ögon ut som en trött förlängning av Dishonored och där luktar det flopp tror jag.
Angående Death Stranding får man ju hoppas man kan uppgradera för en rimlig peng om man redan köpt originalet. Återstår att se, tvivlar dock på att det blir möjligt.

Varför inte släppa två varianter? En med en bärbar enhet och en docka som vanliga switchen samt en något kraftfullare (absolut inte i samma klass som övriga nextgennare) som är helt stationär. Pengarna som sparas in på den portabla enheten kan användas till bättre hårdvara.
Nintendo skulle ju även utan minsta tvekan kunna sälja enbart enheten helt utan tillbehör så som strömkabel, hdmi-kabel, handkontroll osv. och på så sätt dra in kosing även där och ändå kunna begära mer än vad Switchen kostar.

Garanterat att de hade flygit ur hyllorna.

Kul tråd!

Påbörjat: The Pathless

Avklarat: Knack 2

Inte färdig med The Pathless ännu men kan verkligen rekommendera det. Känns som en blandning mellan Journey och Shadow of the Colossus.

Edit: Avklarade:

The Pathless https://imgur.com/gGQNFGx

Knack 2 https://imgur.com/jCbdoj6

Tråkigt! Jag har väntat med ett Switch-köp men är bra sugen att skaffa en till hushållet. Ryktet om en Pro-variant har ju fått mig att hålla i pengarna och frågan är om man ska fortsätta med det och vänta lite till.

Skrivet av lars_kongo:

Gäsp, ser ut som att i princip inget har hänt grafiskt sedan första spelet.

Jag tyckte det hade hänt en del men åt fel håll :/. Kommer ihåg det som betydligt snyggare första gången det visades upp.

Nej jag blev, tyvärr för min del, ganska opepp. Hoppas på ett kanonspel men jag inväntar ännu mer gameplay.

Skrivet av Fearnox:

Så FF:Remake och RE2:Remake är inte remake?
Slutbossen kanske inte behöver vara helt ny, men den var väldigt kass så de skulle ju kunnat modifiera den så att den inte känns lika random och att också gameplay blir roligt.
Väldigt lite(nästan inget) av det övergripande spelet skulle påverkas av en sådan ändring, så jag ser inte vad som skulle vara problemet, måste man spela exakt samma spel bara för att följa någon form av nostalgi?
Jag menar då inte att man ska ändra så mycket så man talar om helt skilda spel, men QOL förbättringar känns väldigt välkommet ifall man ska släppa något som ska kännas relativt fräscht för nuvarande spelmiljö.

Jag får nog lämna över diskussionen till Shamanfox och heady89 som redan svarat dig så bra och var betydligt mer pålästa i ämnet. Tack för mig ;-P.

Skrivet av Fearnox:

Håller inte riktigt med här, håller man väldigt hårt i tyglarna för att upplevelsen på alla sätt ska vara som ett delvis utdaterat spel så är det mer åt remaster hållet än remake.
När det kommer till gameplay, story och artdesign så är det väl i stort sätt samma spel? Ifall man inte bryr sig så mycket om just grafik och ljud så har det inte hänt så mycket, vilket jag tycker är tråkigt.

Men var går gränsen för remake i så fall? Är Super Mario all-stars remakes på NES varianterna? Är GBA versionerna också remakes? Är 3DS versionen av Ocarina of time en remake? Bör man använda ett annat ord istället för spel som RE2:Remake och FF7:Remake?(då skillnaden med dessa och spelen vi diskuterar är enorm).

Upplevelsen för spelaren är ju i närheten av vad man skulle kalla en remaster, även ljud och ljussättning remastras ibland.

Jag säger inte att Bluepoint är dåliga, men jag föredrar helt klart till exempel quality of life förbättringar, Shadow of Colossus har ju till exempel dåliga kontroller och en värdelös slutboss, vilket de nog skulle kunnat åtgärda ganska lätt.

https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Datorspelsremake

Tillagt: En remaster skulle jag vilja kalla ett spel som har touchats upp en smula rent grafiskt och möjligtvis även fått högre framerate.

En remake är ju en betydligt matigare uppdatering byggd från grunden. Det kan ju dock fortfarande vara fullt troget originalet i hur det känns/spelas och det finns ju inget krav att det måste ändras eller läggas till en massa (har det någonsin hänt?).

Det hade känts väldigt lustigt, iaf för mig, om exempelvis remaken av Shadow of the Colossus haft en helt ny slutboss. Då skulle jag snarare kalla det för en re-imagining eller liknande.

Skrivet av eld:

Hade lite att göra med att folk sitter och bygger motorn som används i starfield och kommer användes i TES VI, och att det säkert sitter konceptare som redan gjort mycket av arbetet till starfield ett bra tag tillbaka.

Men generellt så brukar det vara så även om man bara jobbar på ett projekt i taget, en gnutta overlap mellan projekten.

Man brukar dock inte se detta som full produktion.

Det finns ju säkerligen folk där också som har lagt lite tid på att fundera på vad TES 7 kommer handla om, samt vad fallout 5 kommer bli.

Nej full produktion förstod jag att det inte var men att de, nästintill, har två så pass tunga bollar i luften känns lite väl ambitiöst kan jag tycka. Hur som, hoppas det resulterar i bra spel, om inte allför många år bara.

Skrivet av eld:

Fast poängen med artikeln är just att de inte har utvecklat dessa spel på samma gång

Hmm..nja? Howard säger ju att "alla jobbar på allt" vilket jag tolkar som både Starfield och TES VI samtidigt;).

Två väldigt bra uppköp om nu Bluepoint visar sig stämma.

Blir grymt kul att se vad dessa två har i pipelinen framöver.

Rätt sjukt att Bethesda utvecklar två så extremt ambitiösa spel som Starfield och TES6 på samma gång. Kanske hade räckt med ett? ^^ Nu kommer jag förmodligen inte spela nåt av de men jag blir så pass fascinerad över hur de tänker på Bethesda att jag kommer följa utvecklingen med spänning ändå.

Väldigt många som skrikit efter 60 fps till Bloodborne och när det troligen kommer en mer ambitiös release så klagas det på att man förmodligen får betala för den ^^.

Har inte spelat det första men det här såg rätt kul ut. Fick lite samma känsla som It takes two.

Skrivet av blackidus:

Är det jag som är trög eller varför ber han om ursäkt för det?
Är inte direkt så att Sony utvecklare ber om ursäkt för att deras spel inte släpps på Xbox....eller?

Antar att det har att göra med uppköpet av en multiplatformsutvecklare..

Edit: hoppalängdhopp var betydligt snabbare^^.

Skrivet av Dex:

Är det inte lättare att helt enkelt köra båda två? Varför måste det "alltid" vara det ena eller det andra? Vill man inte ha 2 konsoler så kan man ju köra gamepass på pcn och ha ett PS5 t.ex. så får man tillgång till alla spel.

Sorry om jag kapar nu men det finns väl ingen här som egentligen inte vill ha möjligheten att kunna spela på alla format? Jag skulle gissa på att det i 9 fall av 10 handlar om pengar och prioriteringar.

Jag är dock lite förvånad över att ingen hittills kommenterat om böket det innebär för utvecklingen med fler plattformar att ta hänsyn till. Nu bekräftar han ju nästintill att Series S är en bromskloss.

Skrivet av SWEBarb:

låter inte som det är redo att lanseras ifall en vanlig ps4 inte klarar ? märkligt dom godkänner att sälja spelet då...

Det känns ju lite som att den versionen är död och begraven redan. Jag tror aldrig att CDPR kommer få ordning på den så pass att folk blir nöjda.

Skrivet av Tarotikum:

Jag har spelat det sen dag 1 på PS4 och visst, I början såg det mer ut som en dålig PS3-port än ett next-gen spel men det har tagit sig enormt mycket och jag har haft många glada timmar med V och hennes äventyr. I mina ögon är katastrof-ryktet ganska överdrivet

Det känns ju tyvärr som att allt hat inom spelvärlden nu för tiden är överdrivet till 100. Kolla bara The Last of Us Part 2.

Skrivet av Gregerory:

Håller tummarna för en nypatchad next-gen version!

EDIT: Det verkar borta nu, men kanske ett tecken ändå. Nån skyfflar runt i spelbackarna hos Sony verkar det som...kan vara bra

Skrivet av Deli:

Jag får då inte upp det på psn varken på PS5an eller i appen inte ens så ja kan se eller gå in på titeln

Kommer upp på psn igen den 21/6 enligt CDPR.

Skrivet av Thane:

Av samma anledning som Foodora finns. Lathet/smidighet. Det är en fin gräns mellan de två men väljer man att betala avsevärt mycket mer för en produkt online för att slippa åka och köpa den så går det över till lathet.

Det är väl inte den enda tänkbara anledningen till varför man kan tänka sig att betala lite mer för nåt smidigt? Jag har själv två grabbar som älskar spel och redan under ps3-eran märkte jag hur bökigt det blev med två spelsugna knoddar som skulle försöka byta skiva stup i kvarten. Då betalar jag gladeligen mer för ett digitalt spel där det enda som krävs är ett knapptryck och noll risk för att skivorna blir skräp.

Notis: Ja jag har faktiskt lärt mina barn att vara försiktiga då jag själv är pedantisk med min teknik men, barn är barn.

Skrivet av kebbe:

Synd för de som var dumma nog att köpa en konsol vars spelpriser är bundna till Sony som enda försäljare. Men de sparade i alla fall 1000kr vid inköp!!

Ska jag tala för mig själv som valde en Digital framför skivläsare så var det definitivt inte pg.a att den var 1000:- billigare. Är man någorlunda med på reorna dessutom så kommer man ner under "normala" priser relativt enkelt. Skulle nog våga påstå att majoriteten som köpte den digitala versionen inte gjorde det enbart för att spara en tusenlapp.

Tycker det ser sjukt mysigt ut men saknar lite tyngd i karaktären. Nåja man kan inte få allt.