Inlägg av nicbex

Inlägg som nicbex har skrivit i forumet

Quake 3 såklart. Ett fulländat spel på många sätt men kontrollerna kändes helt naturliga och perfekta från första stund.

Devalverar ju sannerligen värdet av att påstås vara ”välrenommerad” när man gör en så platt analys 🤔

Skrivet av Saurfange:

Att spela ett tv spel idag kräver att man har en internet prenumeration, en elnäts prenumeration, en el prenumeration, en spel prenumeration, en spel-spel prenumeration och en bostads prenumeration. Man behöver alltså prenumerera på minst 6 olika tjänster för att kunna spela. Det är inte direkt som att spela fotboll längre det här med tv spel. Men det har det kanske aldrig vart heller, men ändå tänk värt.

Drömmer mig också tillbaks till tiden när man kunde spela TV-spel som hemlös utan el, det var tider det!

Kan man inte förvänta sig mer när det gäller animeringar 2023? Bland annat när han biter tag och lyfter motspelaren i luften så biter björnen i tomma intet och lyfter med en… osynlig krok i hakan?

Skrivet av Bojkott:

Absolut, men håll er till sanningen. PS5 har de facto sämre hårdvara än Xbox, att då 50% går och säger att PS5 vinner den punkten är inget annat än fanboyism och/eller okunnighet. Finns vare sig någon matematik eller logik som backar upp påståendet att PS5 har bättre prestanda.

I praktiken så har ju den beräkningskapacitetsskillnaden ingen effekt i verkligheten. Ibland är PS5 snabbare i ett visst spel och ibland är Xbox det, vilket bland annat har med kodningen att göra. PS5 har snabbare lagring. Någon betydelse i verkligheten? Troligen inte. Oavsett vad man svarar på den frågan är ju svaret fel eftersom, specskillnader till trots, det inte har någon nämnvärd betydelse i slutändan.

Skrivet av Bojkott:

Det kallas fanboyism. PS5 har fler ägare, och därför kommer fler att rösta fram den som vinnare.

Skulle dock säga att även om Xbox Series är mer kraftfull så verkar Sonys utvecklare besitta mer kunskaper om hur de ska utnyttja PS5:ans hårdvara, vilket man kommer väldigt långt med. För mig är den punkten oavgjord.

Eller så har man köpt konsolen just för att man tycker att den är bättre? 🙃

Skrivet av Freakon:

Det där tycker jag inte att man kan klandra Epic för. Föräldrar kan välja att hantera detta på flera olika sätt. Så länge de är beredda på att göra jobbet som att vara förälder faktiskt kräver.

Fast det är ju det affärsmodellen bygger på.

Säger företag som lever på att lura enorma summor från barnfamiljer för kosmetiskt skit.

Enda jag känner som var ”kul att det uppmärksammades” var Sea of Stars. I övrigt känns det väl mest som en mässa sponsrad av stora utgivare.

Skaplig cashgrab. Man släpper typ ett DLC varje år till priset av ett skitdyrt AAA-spel.

Bästa Soulsbornespelet på länge, bli inte avskräckt av recensionerna för då riskerar du missa ett riktigt kanonspel. Inte så populär åsikt, jag vet, men bättre än Elden Ring.

Min favoritantihjälte, kör!

Skrivet av Majoren:

Ja, men det är ju lite som att säga, vad är nytt med nya counter-strike, det är ju fortfarande bara samma gamla militärgubbar man skjuter på.
Grafiken är ju ny, nya animationer, nya förmågor, nya banor. Sen är det ju förstås del i samma typ av spelserie som Mario Bros. alltid varit.

Absolut, men det kan väl omöjligen vara någon som påstått att nya Counterstrike är nyskapande? 😂

Är det här verkligen så förnyande/nytänkande? Tycker det ser ut precis alla andra sidoscrollande mariospel, man hoppar på block och fiender, samlar mynt och använder powerups för att ta sig till slutet av banan. Nya powerups och nya saker att samla men det är ju inte första gången det händer i ett mariospel.

Jag tycker att det är grymt, har än så länge haft roligare med detta än jag hade med Elden Ring. Det är något som gör att det känns mer fartfyllt och engagerande, vet inte om det kanske är bandesignen. I FS spel känns banan mest bara som något man lagt in för att det ska ta lite tid att ta sig till bossen medan det känns som att ansträngt sig mer för att göra själva resan roligare här. Har än så länge inte känt att spelet är ojämnt i svårighetsgrad men det kanske kommer.

Första spelet från From Software som jag har tyckt varit för svårt. Uppskattade spelet i princip hela vägen till sista bossen men den var så svår att jag lade ned spelet i månader innan jag samlade kraft att avsluta det. Så har jag aldrig känt med något annat FS-spel och det var inte kul.

Skrivet av Ender:

Blir "den bästa konsolen" i klassen för pyttesmå skärmar då. Jag har en Steam Deck, och tycker egentligen att skärmen är för liten för mig. Hur stor skulle Iphone 15 vara nu igen? Nä jag tänkte väl det.

Switch Lite har 5,5” skärm, iPhone 15 Pro Max 6,7”, inte långt ifrån Steam Decks 7”. Kvaliteten på skärmen gör ju mycket också, och där lär iPhone vara avsevärt bättre än båda nämnda.

Förstår inte hur folk kan hitta på negativa vinklar på något som hur man än vrider och vänder på det enbart är positivt. Det är väl väldigt imponerande att Apple lyckats göra så bra hårdvara att det går att spela ”riktiga” spel på en iPhone.

Skrivet av Pjotor:

I och med dagens nyhet att Sony höjer priset på PS+ började jag igen reflektera över alla prenumerationstjänster jag spenderar pengar på. Det fanns en tid för mig då tjänsterna var tillräckligt få och gav så pass mycket mervärde att de lönade sig. Man hade Netflix, Spotify, och kanske PS+ eller motsvarande. Men det känns som den gyllene eran har passerat.

Innehållet sprids ut på allt fler tjänster, samtidigt som priserna höjs och kontodelning har gått från att tolereras till att aktivt motarbetas. Varenda subscription är "bara en pizza i månaden" men det börjar bli ganska många pizzor att hålla reda på, och de har för lite fyllning. En hel del hänger kvar av ren lathet, trots att de knappt används.

Därför har jag gjort 2023 till abonnemangssaneringarnas år.

  • Jag sa upp Viaplay Sport som jag tidigare delade med farsan för att kolla F1. Möjligheten att titta i flera hushåll försvann, och priset höjdes från 34 till 45 € / månad. Detta ersattes med F1 TV som kostar en knapp hundring för hela året, dessutom är kommentatorerna bättre.

  • Jag sa upp Netflix Premium som jag delade med två andra familjemedlemmar. Efter tio år med högre priser, blockerad kontodelning och rekordlite intressant innehåll fick det räcka.

  • Jag sa upp Disney+ som jag delade med två andra familjemedlemmar när Disney meddelade planer på att begränsa kontodelningen.

  • Idag fick PS+ Premium tacka för sig.

  • En EA Play-subscription fanns också på mitt PSN-konto, så den rök samtidigt som PS+.

Kvar lämnar en ganska slimmad lista med tjänster jag upplever som prisvärda: F1 TV, Spotify, en VPN-tjänst samt iCloud och Nintendo Switch Online för molnlagring och backups.

Har du också storstädat bland dina prenumerationer? Eller är det bara fattiglappar och gnällspikar som bryr sig om pris och utbud? Vad tycker du gör en tjänst prisvärd?

Diskutera!

Hur lyckas du få f1 tv för 100 kr? Kostar 1000 kr för ett år på hemsidan?

Knappast oväntat, det är för dyra komponenter i moderna konsoler.