Inlägg av Mutumba

Inlägg som Mutumba har skrivit i forumet

Aldrig spelat den här serien.

Skrivet av AdamMK:

Jag tycker att den här tråden visar på att betygsrutan ställer till mer än den hjälper.
Om man läser texten i sin helhet framgår det att Jonas inte tycker att klädseln förstörde spelet, men kunde bryta inlevelsen från spelets ton i övrigt (tror jag?).
Det är också oklart om karaktärsdesignen är ett större minus än kontrollerna?
Det ser man inte om man bara läser betygsrutan.

Om man nu har en betygsruta, tycker jag att inlevelsen bryts är en legitim minuspunkt, som kan dra ner betyget, som man också kan hålla med om eller inte.
Det kan ju vara andra saker också, som att musiken inte passar in i spelets miljöer, eller att det är dåliga röstskådespelare.

Sen är ju allt subjektivt, och man får väl bilda sig en egen uppfattning, vi läser ju bara hur Jonas upplevde det hela. För många är karaktärsdesignen ett plus. Om enskild person inte kan säga hur de upplevde det hela är det väl ingen mening med att ha recensioner alls.

Håller helt med. Det kan vara lite förvirrande ibland om det som listas som minus är aspekter som påverkat betyget eller inte. Jag har i alla fall svårt att tro att det inte skulle påverka betyget eftersom det nämns både i text och betygsrutan. Men i texten mer nyanserat och utvecklat, såklart.

Det är som alltid, läs fler recensioner och försök bilda dig själv en uppfattning. Tycker att det är lite tråkigt att tråden blir kapad av den här meta-diskussionen eller vad man ska kalla det för.

Skrivet av Pihlbaoge:

Alla får ju rösta som de vill, men jag får en distinkt känsla av att många röstar mer på vilka spel de gillar än vilka skurkar som är bra skurkar.

Jag menar... Bowser? BOWSER? Skurken som har en plan som han genomför på typ samma sätt varje gång?

Han är i alla fall en skurk. G-man är ingen skurk enligt mig.

JRPG är också en av mina favoritgenrer. Började på PS1 med alla Final Fantasy spel och sedan gick jag tillbaka och spelade SNES-klassiker via emulering (eftersom guldkorn som FFVI och Chrono Trigger inte fanns i Europa på den tiden!). Det enda problemet är egentligen spellängden, det tog mig över hundra timmar att klara Rebirth så det blir inte så många per år.

Skrivet av Rh3nium:

ja, men det är väl samma som det var t.ex. med Hitler, för att bara nämna ett exempel.
röstade man verkligen för spelets Hitler eller den verkliga?

Om man röstade för den riktiga hade jag velat ha en bra motivering...

Kul! Ser fram emot detta. Spelade igenom ettan men har inte spelat DLC eller gjort allt tror jag så kanske spelar om ettan igen inför detta.

Vad negativt det var här då. Jag tyckte att det var kul att man testade något nytt, för mig är det Final Fantasy. Sedan kan inte alla gilla allt såklart

Första delen kom till PS4 som har betydligt fler spelare och det var även pandemi. Spelet är helt otroligt tycker jag så hoppas att försäljningen kickar igång framöver även om det nog alltid är lite svårare med en uppföljare.

Tänk att föreslå detta precis när branschen har höjt priserna.

Såg första två avsnitten i går. Jag tycker den är underhållande och välgjord! Fick mig att tänka på saker som jag inte har reflekterat så mycket över tidigare i Fallout spelen såsom hur det är att kliva in i en power armor och vilken känsla det nog ger samt att varenda Vault borde vara inavel deluxe efter ca 200 år (usch!).

Fallout 3 GOTY gärna

Respekt att du slog Lingering Will! Jag gav tyvärr upp på den bossen, riktigt svår tyckte jag i alla fall där och då. Det tar mig även till ett problem jag har med achievements/trophies där ett spel finns i flera versioner. De två första Kingdom Hearts spelen kom till PS2 långt innan konsoler var online och då spelade jag igenom spelen, sen kom det en remaster till PS3 och då spelade jag även igenom den och tog lite trophies, inte alla. Sen kommer det även remaster till PS4 men jag kan ändå inte synka ihop tidigare trophies, utan den ska ha sin egen nya lista? Det tycker jag är riktigt dåligt faktiskt.

Tekniskt sätt kan jag kanske förstå att det är två "olika" spel men ändå, det är samma lista och saker du förväntas göra. En annan fuling är i FF VII Remake som jag spelade till PS4, när jag sedan ville synka med PS5 uppgradering, ja då har den också sin egen trophy-lista. Det borde vara enkelt att bara synka trophies och ha en lista.

Ledsen för #rant On topic så tycker jag att det kan ge ett mervärde men ibland är det bra irriterande också!

Skrivet av Fredrik Eriksson:

Sephiroth! Det trodde jag inte. Men Jokern är ändå Jokern...

Vilket skämt!

Liten uppdatering från året med avklarade spel, just nu spelar jag FF Rebirth så det blir inte mycket annat.

Hitman 2 (2018)
Ghostrunner
Marvel's Spider-Man: Miles Morales
Final Fantasy XVI
Wingspan
Kingdom Hearts: Melody of Memory
Alba: A Wildlife Adventure
Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder's Revenge
Cocoon

Första och sista (?) gången jag röstar för Hitler.